Какви са причините да бъдат изоставяни деца?

Критериите, за да бъдеш кандидат-осиновител, са строги
Обновена: 25 сеп 2020 22:36 | 25 сеп 2020 22:10, Веселина Йорданова
22

Как SOS Детски селища променя съдби в смутните времена на икономическа и социална криза?

"Всички трудности се отразяват най-вече на децата и уязвимите семейства. SOS Детски селища създава среда, в която да има любов, уважение и сигурност за децата", коментира директорът на "Развитие на пограми" в SOS Детски селища България Мариян Дянков в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи SOS Детски селища се опитва да работи по целия спектър на правата на децата и семействата.

"Центровете за обществена подкрепа подпомагат семействата да не изоставят децата си, работят по превенция, обучават кандидат-осиновители и кандидати за приемни родители", разказа още Дянков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него причините, поради които се изоставят децата са различни и много на брой.

"За съжаление в България все още се изоставят деца заради крайна бедност", заяви Мариян Дянков.

Той посочи, че приемните родители са мотивирани от децата - от това, което дават и това, което получават от тях и добави, че към момента в страната има близо 80 приемни семейства.

"В различни райони в България е трудно да си приемен родител. Има места, в които обществото не гледа чак толкова добре на теб, има и места като София, където трудовата реализация не позволява да станеш приемен родител", обясни Дянков.

Гостът обяви, че е трудно да се стане приемен родител.

"Критериите, за да бъдеш кандидат-осиновител, са строги. Кандидатите трябва да са с българско гражданство, да имат нормално образование и да са неосъждани", каза Дянков.

Той е на мнение, че част от кандидатите за приемни родители имат свръхочаквания към децата, като добави, че тук идва ролята на обучението, което спомага да се напаснат интересите на детето и кандидат-осиновителите.

Мариян Дянков изтъкна, че SOS Детски селища се издържа основно благодарение на дарителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: SOS Детски селища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Не се продават добре и за това
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Vod ka i spirt
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основната причина е липса на родителско чувство. Комбинирана с ниска интелигентност, глупост и вродена жестокост. Винаги съм казвал, че родители, които си изоставят децата, трябва да подлежат на кастрация + принудителен труд. Така де, щом държавата ще се грижи за тях, родителите трябва да бъдат задължени да участват в издръжката им и да им се отнеме възможността да създават други нещастници, които ще прехвърлят отново на държавата.
10
1
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Относно генът - има и положителни и отрицателни примери. Помним историята на съществото Микеле, осиновено като бебе от италианско семейство - което - въпреки всички усилия на тия хора, не можа да стане човек, а пак стана хъхpeк и се върна в гетото. Да, приемната грижа е най-добрия начин поне част от тия да се очовечат, но това не трябва да е за сметка на нормалните хора. Всеки "родител", който си захвърли малкото, трябва да бъде заставен да му поеме издръжката с принудителен труд.
9
1
 
3
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
До LoraНие ли сме виновни, че тия неща стигат до първи клас, а още не могат да говорят и нямат елементарни хигиенни навици? Не са работили никога в живота си, но правят чaaвета на конвейер, за да точат помощи. Решенията са принудителен труд, при най-драстичните случаи - и кастpaция - защото има случаи хъхрещи женски да снасят и захвърлят по 5-6 малки - смятай колко струват те на всички нас !!!
8
0
 
1
 
! Отговори
D. преди 3 години
А бе аз съм била дъщеря по план и желание (Wunschkind, както му казват на немски), но знае ли човек какво понякога става от едно желание :)
7
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причините са, че децата са непотребни. Да не кажа вредни.
6
0
 
3
 
! Отговори
D. преди 3 години
До D.Грешка: исках да каза наемодатели, тоест хазаи.
5
0
 
4
 
! Отговори
D. преди 3 години
А бе всеки път, когато чета за изоставени деца, първият въпрос, който си задавам: това желани деца ли са (тоест зачевани като желани деца) или продукт на случайност (развлечение)? И си спомням, мои съученици (в Ловеч) разказваха за своите наематели как са чакали 5 години преди да имат дете, защото искали първо да построят къща. Как ви звучи, това?
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изоставени деца на арапахите, те са с по 5-7-9 и повече. Българчета в домовете няма, който не вярва да отиде, аз лично ходих да занеса банани и останах шокиран. Всичко е шведи ... и то си личи че много от тях имат и умствени проблеми. Ужасно е, но продължават да хратункат арапахите с безплатни неща и помощи. скапана държава
3
4
 
10
 
! Отговори
Lora преди 3 години
Живея в чужбина. Наскоро синът ми случайно се запозна с момче, което му каза, че българин осиновен в тази страна. Прекрасен 16 годишен младеж от ромски произход, осиновен от чуждестранна двойка когато е бил на 11 години и никой в България не искал да го осинови. Сега учи в частно училище, справя се отлично и е гордост за родителите си. Искам да кажа, че етносът не е определящ, а ситуацията в която хората са поставени възможностите, които са им дадени.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Stoka bez pari s tabela gratis ili za brakuvane...? Proizvoditelite, potrebitelite, targovcite ili zastrahovatelite, bankerite...
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като малък се ми съ искаши да заревет га мъ видет