Проф. Балтов: Отново отиваме към пик, заразените ще се увеличават

Ние се подготвяме за по-лошия сценарий, заяви той
25 сеп 2020 09:03, Нели Христова
259
Проф. Балтов: Отново отиваме към пик, заразените ще се увеличават
Снимка: БГНЕС

Днес има вече 290 нови случая, активните наближават към 5000, отново отиваме към онзи пик преди двата летни месеца. Това отпускане и неглижиране в света и Европа ще доведе до лоши резултати, прогнозира пред БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Той посочи, че в следващите 15 дни очаква да има сериозно увеличение на случаите.

"Виждате няколко дни при лошо време веднага се вдигнаха случаите, сметнете какво ще бъде ноември месец. Ние се подготвяме за по-лошия сценарий", заяви директорът на "Пирогов".

Още по темата

Прогнозите, че около 20 000 случая ще има до края на септември се оправдават. До края на ноември може би ще достигнат до 30 000 случая. Трябва да мислим някакъв нов тип схема. Има определени райони, в които ще трябват може би по-тежки мерки. Смятам, че трябва да има едно затягане на мерките, но не по онзи начин, който беше, каза Балтов.

По негови думи в "Пирогов" леки случаи няма. "Това, че някой смята, че няма COVID си е негов проблем. Унгарците вече ни минаха по бройка активни случаи. В момента легловата база, която имаме, е достатъчна. Беше много удачно да се направи отделна болница за COVID. Проблемът в България е, че няма кой да обслужва тези болници. Смятам, че няколко болници поемат тежкия удар в момента", обясни проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярва ли им още някой на тия палячовци !!!
208
0
 
1
 
! Отговори
ТеоРия преди 3 години
на далаверажиите.
207
0
 
8
 
! Отговори
Блатов, скрий се преди 3 години
С тъпите ти легла. И ти като оня с очилата почна. Не смеете да кажете гък на Борисов, толкова ли да ви важни постовете? Заплатите? Продадохте ли се бе?
206
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ,в НС днес бяха почти всички Без маски,за кви мерки говорят бря,явно имат имунитет и за вирусаи защо министъра прави забележка а не ги глоби по 1000лв
205
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите ми са лекари!Този вирус причинява жестока пневмония! Снимката на белия дроб е сякаш нещо го е разяло от вътре! След излекуване остават петна в дроба, които драстично намаляват капацитета на дишане! Обостря стари болежки и понеже не доставя достатъчно кислород в клетките, започва поредица от сриващи здравето процеси. Аз вярвам на родителите си и на кошмарните белодробни снимки на ковит пациентите!
204
2
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Заразените безсимтомни ,които няма да са разбрали,че са вирусоносители и в които вирусът няма да се развие,да-определено ще сме много!А този професор да си скъса дипломата!
203
2
 
3
 
! Отговори
А всички тук преди 3 години
Невярващи самоубийци, корона вируси платени.Не искам повече да ви чета корона вируси такива рано или късно ще ви хвне и тогава ВЪХ
202
3
 
13
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Наближавали сме онзи пик от преди два месеца.Никакви пикове няма вече, г-н Балтов, както и никакви ясно проявени огнища. Вирусът е вече навсякъде и почти равномерно разпределен. От този момент нататък ще следва своя ход без значение колко и каква важност ще си придавате или пък няма да си придавате. От Вас зависи само съдбата на най-тежките случаи и толкова. Елементарно, доктор Уотсън!
201
0
 
9
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Имало определени райони, в които можело да има прилагане на по-тежки мерки.Тези 290 случая на днешното рекордно повишение от такива райони ли ги изровихте? Излизате с данни всеки ден, за да има прозрачност, а правилата, по които работи щаба и районните инспекции, са една от най-непрозрачните дейности в последно време. А математиците направиха ли вече поредния модел за разпространението, който отново ще се окаже вече по навик поредният провал.
200
2
 
15
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Това, че някой смятал COVID 19 за несъществуващ си било негов проблем.Първо, не е само някой, а повече от една трета от хората - анкетни проучвания сред европейците точно това показва. Второ, моите проблеми са само тогава мои, когато си ги създавам аз и само аз. Но проблемите през март и април със стадното затваряне ми го създадоха други. А измежду тези други има достатъчно неоказашки воеводи, които си втълпиха, че моето здраве е тяхна собственост, а моето тяло е собственост на държавата.
199
0
 
6
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Няколко дни лошо време вдигнали веднага случаите. А през ноември...Хайде пак се залепи поредната измъчена причинно-следствена връзка. Два дни лошо време и вирусът придоби спортна кондиция: сигурно повече дъждовни капчици го пренасят или по-малко слънце го препича, или не знам още какво си. Слънчевите петна оказват ли влияние? Ако е така, да назначат и астроном в щаба да предлага локдауни по време на магнитни бури.
198
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направете тестовете безплатни,клиничната пътека 20лв и ще видите как "пандемията "ще отшуми.Просто няма да има далавера вече.
197
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
професор Мангуров казва да си заврем маската отзад и да си глеами жиота, па ази ще го послушам,щот е учен чоуек
196
1
 
10
 
! Отговори
Цирка ще продължи преди 3 години
До БаткоЩе продължи до 31/03/2025. За всички заинтересовани, погледнете в сайта на световната банка, доста подробно е описано.
195
0
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До вирусофилНяма досатъчно кадри защото за стотинки не серискува здравето и живота.Управлявящите искат хем да сме на предната линия,хем без пари а ако може и да спим там!!!Е свърши тази!!!
194
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами мишок защото всеки си има работа и си я работи да си зарежем работата и да помагаме в болниците. Ами тогава ти ли ще ни храниш мишок. Там си има лекари сестри подготвени за тази работа.
193
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вирусофил"Ами щом като има толкова много хора, които не вярват, че има вирус, хайде поне една част да отидат да помогнат като доброволци. Колко такива призива имаше, но никой не смее. Само на думи са велики, а всъщност - мишоци."Що не ходиш ти, като го играеш толкова загрижен за общественото здраве? Слагаш една маска и си готов - нали пазели.
192
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хайде, излезте с лицата си, отдитете и бъдете полезни."Всеки ден съм си с лицето - и в рейса, и в магазина, и в банката. Ама разни *** непрекъснато ме подканят да се забулвам. Последно, как да ви угодим на ***, не знам??
191
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какви болни масово дават по 2 бона на човек да го пишат болен .
190
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че видите вие *** ли вирос или нема че ви затворим у къщите и магазините че ви затворим и по цел ден с маски че одите и у банята протести а протести ви се искали и целата полиция че ви дебне да ви глобява и арестува и аз па че спечелим и че ви бием с 222 *** с *** че ми пращате разни госпожи у спалнята