Ваксините за грип свършиха, грижим ли се за здравето си?

Темата за коронавируса и сезонния грип коментира проф. Радка Аргирова
25 сеп 2020 12:51, Ния Христова
13

Първата партида на противогрипната ваксина вече е изчерпена в аптечната мрежа, предупреждават от бранша. 88 000 дози са изкупени от началото на септември.

На този фон обаче COVID-19 у нас продължава да се разпространява, а броят на заразените учители и ученици расте.
 
"Всички лекари започнахме да говорим за бъдещия грип и възможностите за използване на ваксина отдавна. Може би това е една от предпоставките хората да започнат навреме да търсят противогрипните ваксини. Това, че ваксината се търси показва загриженост за собственото здраве и отговорност за него", коментира вирусологът проф. Радка Аргирова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя е категорична, че при грипа, както и при коронавируса, ако искаш да предпазиш себе си, предпазваш поне най-близките си. Аргирова допълни, че противогрипната ваксина не може да ни пази от коронавирус специфично, но неспецифично - да.
 
"България все още изостава и е една от страните с най-малък ваксинален обхват", допълни още тя.
 
За последното денонощие 290 са новите случаи на COVID-19 при направени над 4 800 PCR теста.
 
"Нека да подчертаем, че ако гледаме само цифрите, това не дава пълен поглед. Става въпрос за локално разпространение на вируса, това не е дифузно. Тогава е ясно, че мерките, които могат да се вземат, са много по-адекватни", коментира вирусологът.
 
Според нея училищата няма да станат червени точки на заразата.
 
"Доста се стреснаха родители и ученици. Това скоро ще намалее, но никога няма да бъде напълно ликвидирано. Винаги ще има тлеене на тази зараза, ако не се постоянства с мерките", смята проф. Аргирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
о .... преди 3 години
На кака Радка Аргирова, с нейната сестра, баба Йордана Аргирова навремето бяхме дружки. Що мъжорля изполомихме, що ракия, вино и уиски издънихме, що заведения обиколихме. Оф, какви времена бяха!Всеки ден на Леге правихме купон, swingers ни беше в душата.Няма празен ден при нас, а сега нейната сестра ни дрънка молумщини.Ама како Радке, колко много неща си изпуснара в този живот, а той доста кратък.С кака Йордана обикаляхме и плувните басейни нощем, къпането голи ни беше страстта. Вируси ..?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Признавам сиАбсолютно правилно,само да добавя и чесъна към списъка
8
1
 
5
 
! Отговори
Признавам си преди 3 години
Тая глупост, да се ваксинирам срещу грип за я направих веднъж. Ами пак си бях хремава, сополива и кашляща цяла зима, дори бонус малко повече от обикновено. Тъй че, обличайте се топличко, пийте чайчета с ром, гризкайте лимони и не се впрягайте на глупостите им!
7
2
 
4
 
! Отговори
Бай Хикс преди 3 години
Ай стига, бе! И ваксините ли свършиха!
6
9
 
7
 
! Отговори
hahhaha преди 3 години
Антиваксърите се опитват да подхранват илюзията, че всъщност са някакви мъченици и борци за правдата, но всъщност това са едни битови алкохолици и беге ***, които гледат клипчета в ютуб. Дори не могат да се организират един протест да направят.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми... промихте мозъците на неособено интелигентната част от населението. Естествено, че ще ви изкупят ваксините
4
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
Не познавам човек който да си слага противогрипна ваксина. Не си слагайте такива ваксини.Пълни са с отрови и не вършат никаква работа.Медиите бълват само лъжи. Срещу хората се води геноцид.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре леки киселини и лош дъх от чесън, отколкото да си инжектирам супа от вируси
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аа, продали 88 хил. ваксини срещу грип. Значи да очакваме около 88 хил. тежкопротичащи и смъртни случаи на ковид тази зима.
1
2
 
18
 
! Отговори
Да , грижа се преди 3 години
за здравето си. Като не се ваксинирам с разни вируси, дето не се знае кой щам ще дойде и как е мутирал. То прогнозата за времето за един месец не могат да познаят, а ще ми кажат кой вирус ще ни посети. Ръгайте ваксините да върви фармаиндустрията, па квото доде.Иначе имам всички ваксини по имунизационния календар. Децата също, внукът ми и той