Министър Николова ще иска безплатни чадъри и за сезон 2021

Зимният туризъм също ще разчита на българите
Обновена: 27 сеп 2020 19:41 | 27 сеп 2020 19:26, Нели Христова
33
Министър Николова ще иска безплатни чадъри и за сезон 2021
Снимка: БГНЕС

 Водим разговори безплатни чадъри и шезлонги да има и през следващия летен сезон. На работна среща с представители на концесионерите бе отчетено, че мярката е повишила посещаемостта на плажовете и те подкрепят идеята тази мярка да се запази и през Лято 2021. Това заяви вицепремиерът и министър на туризъм Марияна Николова пред NOVA. Тя посочи още, че концесионерите предлагат плажни принадлежности без такси, като в замяна те може да се възползват от намаляване на дължимите концесионни такси с до 50%. И увери, че това няма да се отрази на водоспасителните дейности по ивиците. С решение на правителството тази седмица плащанията по концесионни договори са понижени с близо 7,9 млн. лв., информира още вицепремиерът.

В Световният ден на туризма - 27 септември, министър Николова благодари и поздрави българите, че въпреки трудностите и пандемичната обстановка избраха да  почива у нас. Над 2,5 млн. сънародници са пътували в България от началото на годината, като за сравнение  чуждестранните туристи са около 1,1 млн. Близо 550 хил. са българите, които посетиха Черноморските курортите през летния сезон.

 Ще разчитаме българите да изберат зимните курорти и да подкрепят сектора в предстоящите студени месеци, заяви вицепремиерът. По думите й планинският туризъм е много здравословен и не бива да се притесняваме да заведем нашите деца в зимните курорти. Тя бе категорична, че и по време на предстоящия сезон контролът по спазване на противоепидемичните мерки в местата за настаняване ще е безкомпромисен. Очаквам спазване на безупречната хигиена, както от хотелиерите, така и от туристите, допълни министърът.

 Относно мерките, които правителството предприема за подпомагане на бизнеса, вицепремиерът обясни, че социалните мерки са на стойност над 2,2 млрд. лв. и за да се прилагат трябва да има стабилност. Външните анализатори казват, че в условията на криза сме икономически добре и стабилни, каза тя. И коментира, че е несериозно да се говори за оставка при един вирус, който буди толкова неизвестни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли мантри и ко..му..ни..с..ти..че..ски обещания , е ми не можете да излъжете нормалните хора ,че сте различни от ко..му..ня..ги..те Колко безплатни бяха чадърите и шезлонгите това лято??Колко шефове в турбранша се кълняхте ,че ще се справите с търгашите???Бира наливна за 7лв 400мл пила ли си , щото ти можеш да си го позволиш , ана другия ден мутрата вика ..виж ги смотаните , носят си бира от супера ..ами пусни я 10 лв та да ти върви бизнеса..жива бира от едни свестни момчета пихме за 3.50
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ка ще накараш мутрата да даде безплатен чадър и шезлонг??????
22
0
 
4
 
! Отговори
Черно Море преди 3 години
Защо продължават да лъжат, че са безплатни чадърите и шезлонгите? Там където са обявени въобще ги нямаше - Златни Пясъци, а на Китен си се плащаше по 10 лв. за чадър и шезлонг..... Не харесваха Ангелкова, но поне се стараеш да направи нещо, а тази само говори без резултати....
21
0
 
3
 
! Отговори
смях преди 3 години
Пада си по безплатното тая
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей,както е тръгнало ,ще имали сезон! Че тая кво е грее за чадърите ,ако има собствен плаж ,да ги дава безплатно ,но не се знае да ли ще си министър след време бря госпожа)
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си ходя в Гърция, плажа ми е чист, водата чиста, чадъра и шезлонга безплатен.Който иска да плаща на мутрите по черноморието, да плаща.Защо никой не кажа на кого са хотелите и с какви пари са построени?!Гешев обикаля селата да търси кокошки.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам безплатен чадър за зимния сезон
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** Христова -мен ме триеш , но Андрей Арнаудов Не можеш , а това той го каза в ефир - Най мразя селяни с претенции !
16
0
 
5
 
! Отговори
А като те посрещне преди 3 години
и една кисела барманка.....
15
0
 
10
 
! Отговори
Няма такава държава преди 3 години
Тая е по-проста и от предишната министърка-плашило.В целия кабинет "Тиква-3" няма един, който да става и за шофьор на такси.И затова Тиквата кормува по села и паланки.Само невежи и неграмотни елементи с по 2-3 дипломи от платени университети и от някакви смешни курсове за следдипломна квалификация.
14
0
 
9
 
! Отговори
Хахааха преди 3 години
Черноморието е доведено до пластмасови шезлонги и чадъри!? Това ли привлича? Не, това отблъсква! Не ми се гледат алчните мУцуни на арендатори и собственици на капани - бръснати глави, небръснати бради, шкембелии. Постоянно да внимаваш за някой номер.
13
0
 
7
 
! Отговори
Umbrella corp. преди 3 години
Безплатни чадъри няма, 15лв големите и 8лв малките, от магазина. А ако смятате, че зимният туризъм е безопасен, си спомнете за Шумахер.
12
0
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Предлагам подсъдимия несебърски Кмет, да направи безплатни паркингите, както в Поморие например.Ама общинската хазна била празна, казват общинари.Ами защото мнооого се краде, затова е празна.Ами защото много се краде, затова заемът общински е голям.Ами защото много се краде, затова Кмета е подсъдим.
11
1
 
13
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Ама те и тая година бяха безплатни чадърите ама вървяха със задължителна консумация на кафе от 8 лв
10
1
 
3
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Де да бяха само чадърите мо
9
2
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Ало Николоватаи без пари да е няма да стъпя
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година бях на безплатна квартира и чадъри .но край приключих с таз колака.боли ме за парите който оставих за фалшивата храна.в морето така и не влязох пумия
7
0
 
3
 
! Отговори
дО 4 преди 3 години
Тази е друга...
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо "И за 2021", да не би през 2020 да бяха безплатни?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последното ми посещение на черноморието през 2011 е все още доста прясно, тъй че, мерси!