Борисов обеща: По 50 лв. отгоре към пенсиите, докато има пандемия

После ще има индексация, увери премиерът
523
Борисов обеща: По 50 лв. отгоре към пенсиите, докато има пандемия
Снимка: Правителствена пресслужба

Пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, докато има пандемия, след това ще има индексация.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред местни жители в село Лесидрен, община Угърчин.

Още по темата
"Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно и да индексираме, и по 50 лева отгоре да даваме, защото за радост вие сте много, това са по 108 млн. на месец", каза той.

"Щом свърши пандемията, вчера говорих със синдикатите и социалната министърка, ще го направим и това", обеща Борисов.

Възрастните хора ще получат по 50 лв. и през октомври, стана ясно последно, като добавката ще струва на бюджета 105 млн. лв.

В село Лесидрен работещите са над 250 души. Инфраструктурата тук е подобрена през последните години – ремонтирани са улици, площада и паркът. Хората виждат тези положителни промени и ги оценяват. Скоро до района на Лесидрен ще стига и АМ "Хемус", от което всички ще усетят удобството, заяви Борисов.

В селото политическите партии са в разбирателство в името на общото благо. Съединението прави силата и всички трябва да разберат това, смята премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
0
 
0
 
! Отговори
народ преди 3 години
Най-ниските пенсии в ЕС са в България, пресмятат в euromag.ru и посочват, че средната пенсия в нашата страна е 125 евро. Румънските пенсионери получват средно 175 евро, в Литва 222, в Естония 232, в Латвия 304.Чехите получават като пенсия половината от заплатата, която е средно около 1000 евро, а португалциите 54% при средна заплата над 1000 евро.Във Финландия пенсията е 58,4% от заплатата, която средно е около 3700 евро, но от тази сума трябва да се приспаднат данъци и други плащания.Словенците се пенсионират на 63 години, а словенките на 61, и могат да разчитат на 62%
472
1
 
2
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 3 години
Браво на Бойко.Грижи се за нас пенсионерите.А не ,като Корнито да ми дава 3 долара пенсия.
471
3
 
4
 
! Отговори
До 489 преди 3 години
Хамстера даваше всяка година и на всички пенсионери и коледна, и великденска надбавка и то без да ни проглушава ушите с хвалби. И накрая вдигна пенсиите с 40%###############Правилно ,другарю накрая.Тези 40% ги изплащаше Борисов.Сега накрая на март и той ще вдигне с 50 % и ще даде властта на Корнито и другаря Радев.
470
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, така Бойко.Давай ,че ко мун яги те много огладняха и искат пак да им работим за пет долара. За това март месец,гласувам задължително за ГЕРБ .Че ,ако дойде Корнито, ЖАЛНА НИ МАЙКА.
469
4
 
2
 
! Отговори
До 486 преди 3 години
Хамстера даваше всяка година и на всички пенсионери и коледна, и великденска надбавка и то без да ни проглушава ушите с хвалби. И накрая вдигна пенсиите с 40%. А Тулупа те само, че даваше някакви смешни надбавки на една четвърт от пенсионерите, а сега се хвали така, все едно че е извадил парите от джоба си! Аре не на нас тия!
468
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е ,че ги давам момента.А не ,като *** в светлото комунистическо бъдеще.
467
0
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР преди 3 години
Две снимки-два свята, на пенсионер и на премиер.... Единият е излишен......https://segabg/touche/tush-09-28-2020
466
8
 
5
 
! Отговори
браво Борисов ! преди 3 години
50 лв са си 50 лв ! Не е като "Визия за България" и куп други БСП измишльотини, лозунги и кухи обещания за далечно светло бъдеще след хиляди години.
465
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това заглавие, бе Борисов дава, парите са на данъкоплатците, не ги е извадил от джоба.***
464
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не мога да разбера защо комнустите от ГЕРБ мразят комунистите от БСП ?Герб ако могат ще са на влас още сто години...Така че разлика няма
463
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Най-важното!,сега при тиквата-комунист,не е ли същия УЖАС,колкото по-скоро подаде оставка,толкова,ще бъде по-добре ,за България и българския народ.
462
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
другарю борисов,ние пенсионерите,не искаме индексация,искаме преизчисляване на пенсиите ни.
461
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Вече 30 гогини
460
2
 
12
 
! Отговори
Никола преди 3 години
И както разбрах от неговото изказване за пенсиите, той има намерение да властва още и след изборите. Хората го плюят, а той си мисли че роса вали. Има бог и той всичко вижда, и всеки един ден ще си получи по заслуги / дано е по скоро/ О С Т А В К А.
459
9
 
5
 
! Отговори
Най-важното! преди 3 години
За комунистите не са важни пенсиите, за тях най-важното е излизането от ЕС и НАТО и присъединяване към примитивната мюсюлманска Евразия. Всичко друго при комунистите е камуфлаж.
458
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Борисов добре ги обещава тези 50 лв. и ги дава, на добре е и да влезе в магазините на малките градчета и села и да види цените. Още щом каже, че вдига пенсиите и търговците вдигат цените, така в една южно градче миналата година сирене " Бачо Илия" 7.60 лв. - 8.10 лв. сега 8.70 лв. Водата от 2.30 лв . сега 3 лв. Де факто покупателната способност драстично намалява и народа обеднява.
457
3
 
14
 
! Отговори
До Ай на хайрлия да преди 3 години
Гл.упак, точно Масларова ми вдигна пенсията два пъти с по 10%, та сега да мога да се храня. Ако не беше тя, наистина щях да гладувам днес, ако чаках Боко да помисли за пенсионерите! Той днес раздава това което е крал от пенсиите ни вече 10 години! Същият си толуп като бащицата си!
456
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай на хайрлия да е.Тази година по петдесет отгоре,а догодина по двеста и петдесет.Само Масларката да не се появи от някъде че всичко ще отиде на вятъра,в това число и много от пенсионерите.
455
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ***!много правилно се обозначаваш!
454
7
 
7
 
! Отговори
От млад пенсионер преди 3 години
Браво Бойко.Справедливо е да се дава на всички пенсионери.