Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса

Темата за затягането на мерките се политизира, смята той
28 сеп 2020 09:12, Нели Христова
239
Доц. Околийски: Много българи вярват в субективни твърдения за коронавируса
Снимка: БГНЕС

Темата за затягането на мерките се политизира, част от тях се приемат като нарочно практикувани, за да изземват права. Това на практика не е така, виждаме, че Испания, Италия, Великобритания предприемат мерки за ограничаване. Това заяви пред БНТ доц. Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.

Още по темата
"Притеснително за България е, че много хора вярват на субективни твърдения за коронавируса. Проблемът отнема човешки животи. Още от началото на пандемията се опитваме да кажем, че всички твърдения трябва да са въз основата на научни доказателства", допълни Околийски.

По думите му в България специалисти са си позволявали мнения, които са диаметрално противоположни на научните изследвания.

"БЛС направи много категорична декларация, тя може да е леко закъсняла, но е много адекватна, защото в такъв момент, в който всички трябва да обединим сили. И на нас ни се искаше тази пандемия да приключи час по-скоро", заяви доц. Околийски.

Специалистът оцени като адекватна комуникация връщането на редовните брифинги на оперативния щаб за борба с коронавируса у нас, за да могат хората да получат практическа информация.

Според доц. Околийски всички трябва да имат равен достъп до ваксина срещу коронавируса, каквато е и задачата на СЗО. Има индикации ваксината да бъде безплатно достъпна в Европейския съюз. Във вторник предстои разговор по темата с Министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
0
 
! Отговори
до 227 преди 3 години
По-лошо е. С носенето на маска може някой да поумнее :-) . И после де го кефа с празните приказки а?
219
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Мойсей слязъл от Синайската планина с каменни плочи и на тях - 20 Божи заповеди! Като видял народа да принася жертви на Телеца /еврейското божество на парите/ ги строшил и останали само 10!Единадесетата заповед е била : "Лъжи по-малко!"В СЗО не я спазват по финансови подбуди!
218
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До мако факти - смъртността беше по-малка някъде до пролетта след което леко скочи, не говорете наизуст. И за да съм точен, също смятам, че прекалени мерки не са нужни, защото последствията от глада няма да са по-малки, затова трябва среден път, а не умници да отричат наред всичко, че и самия вирус.
217
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
По вашата желязна логика за маските хирурзите трябва да са най-тъ.пите същества на света, особено мозъчните хирурзи, чиито операции продължават и по пет часа. Направете си справка и ще се изненадате, като разберете, че са едни от най-платените, същото се отнася и до пластичните хирурзи в Холивуд, често пъти и по-богати от самите звезди, може би защото са от тъ.пи по-тъ.пи? Като носите маска за пет - 10 мин. в магазин с климатик, ще оглупеете!?
216
2
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
СЗО - ветропоказател на днешната политическа и финансова световна действителност!
215
1
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
До Анонимен 214 Китай се справи с вируса защото е техен и знаят как са го създали.
214
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено е да се политизира.Важното е, че видяхме кой милее за народа и кой ни кани на Шипка в разгара на епидемията да се натръшкаме " в името на светлото бъдеще".Не случайно 80 дни същия тоя фигурант чака да паднат на коча ..........доматите
213
5
 
7
 
! Отговори
1111 преди 3 години
Напълно подкрепям идеята тъпите да носят маски и като си натъпчат мозъка с въглероден двуокис да затъпеят още. Ако може до смърт да затъпеят най добре.
212
3
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
а, щом идва от Световната здравна Организация няма как да не вярваме! Само на DW вярваме повече от колкото на Световната здравна Организация!Която преди 2 месеца каза че и трябват 20 милиарда долара за да се бори с вируса.
211
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛекарКакво печелим от СЗО лиНищо викашДруго е да търкаш билетчетаИрония е и я заслужаваш напълно.
210
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБолестта я знаят лекарите.Затова са учили.Даже и ваксина вече създадоха.Браво.Цял свят се впрегна и успяха.
209
7
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До АнонименА какво печелим като сме към СЗО???Същото което печелим и като членове на НАТО и ЕС т.е. едно голямо НИЩО!!!
208
7
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Четох до Световната здравна организация.Пожелавам на въпросният доцент,приятно носене на безполезната маска.
207
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 207 КИТАЙ НЕ ОТЧИТА БЕЗСИМПТОМНИТЕ СЛУЧАИ ОТ ПОНЕ ДВА ТРИ МЕСЕЦА СПРАВИХА СЕ С ВИРУСА И СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА НО В ИЗОСТАНАЛАТА НИ СТРАНА НЕ Е ТАКА БЕЗСИМПТОМНИТЕ СЛУЧАИ СА ВАЖНИ ЗА СТАТИСТИКАТА И ЗА ПОЛИТКОРЕКТНОСТТА
206
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Малко Факти4 000 починали, но не в България. Не лъжи!
205
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Много българи вярват в субективни твърдения..."Преди всичко такъв вид вяра е свойствена на неуките. Всеки си носи последствията от своите действия!
204
2
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...ia go pitaite ...zashto Tramp im vratna krancheto ?!!! A sashto i zashto sa sponsorirani ot chiastni litsa ?!?? I koe tochno im e svetovnoto ?!??
203
4
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
tozi docent Okoliiski ....da hodi da se parzalia !!! Niama absoliutno nikakvo ptravo da ni uchi ,koe e taka i koe ne e !!!
202
4
 
14
 
! Отговори
Малко Факти преди 3 години
Специалисти ама на куково лято. Ето фактологията - 2016-17 при свинския грип за два месеца 4000 починали и всяка година по 1500 от грип, а сега за половин година зорлем 700 барабар със изсмуканите от пръстите с придружаващи заболявания и плащане на близките. PSR - тестовете са менте тестове и това се доказа с пълна сила. И най-важното смъртността тази година е по-малка от миналогодишния период. Иначе има вирус- пуснат.
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност, някой в момента знае ли какво се случва в Китай? Преодоляха ли напълно проблема, не се чува нищо за новите случаи там. От друга страна, страните които въведоха по-леки мерки или никакви, видя се,че не е толкова тежко положението.