Политолог: Политическият език в ГЕРБ се връща като бумеранг!

Голяма промяна в БСП няма да има, опозицията в партията конюнктурна
Обновена: 28 сеп 2020 12:25 | 28 сеп 2020 12:25, Веселина Йорданова
46
Политолог: Политическият език в ГЕРБ се връща като бумеранг!
Снимка: БГНЕС

Политическият език в лицето на ръководни кадри на ГЕРБ като Борисов, Караянчева и Сачева се връща като бумеранг към партията. Това мнение изрази политологът Иво Инджов пред БНР.

По думите му това все повече дразни и възмущава хората, защото отвъд протеста срещу корупцията конфликтът вече е социокултурен - "разбиране за другия, общуване с другия, отношение към другия". Според него ГЕРБ управлява "на инат".

"Не е необходимо всеки ден да има по 10-20 хиляди души на улицата, защото протестът вече промени не само дневния ред на България, а и вкара България във фокуса на световните медии и на европейските институции. Ако ГЕРБ изкара до редовните избори, той ще излезе от тях с много по-малко проценти, отколкото ако сега подадат оставка", смята политологът.

Голяма промяна в БСП няма да има, няма да се случи очакваната ценностна промяна. Партията ще продължи да води яростни битки с ГЕРБ, без да е наясно със самата себе си каква партия е, коментира Инджов конгреса на БСП през уикенда.

Сега Нинова ще има зад себе си консолидиран Национален съвет, в който са малко ярките личности и тя малко ще бъде критикувана, прогнозира Инджов. В БСП ще има не ценностна, а конюнктурна опозиция, допълни той.

Според политолога големият въпрос е дали в БСП ще се оформи ляво течение, ляво крило, отчитащо ценности на 21 век като екологичните проблеми и правата на малцинствата например, така че партията да не е фиксирана само върху социалната тема.

Кпоред него, ако такова течение не се създаде, БСП е обречена на консервиране, превръщането й в консервативна формация, в която социалното ще бъде само за лустро, за опаковка.

Има шансове БСП на Нинова да победи ГЕРБ, макар и с малко, смята Инджов.

"В национален мащаб трябва да отчитаме ефекта от продължаващата политическа агония – колкото повече се бавят изборите, толкова повече ще отслабват позициите на ГЕРБ. Мълчаливото мнозинство, което подкрепя протестите, ще се ядоса още повече. Освен това, ако има по-висока избирателна активност, а най-вероятно ще има, тя ще бъде насочена също срещу ГЕРБ", отбеляза Иво Инджов.

Политологът заяви, че партията на Цветан Цветанов със сигурност ще подрине електорално ГЕРБ и ще откъсне "поне няколко процента" - силите на "Републиканци за България" няма да стигнат за влизане в парламента, но ще отслабят допълнително ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 3 години
1. Протестиращите не са много, но дори и в ЕС вече не могат да си затварят очите, така както го правеха услужлбиво повече от десет години. Дори и Меркел вече поставя върховенството на закона пред парите-поне официално.2. Следващ етап е дистанциране и отричане на плазмодия Тиквата.3. Трети , предпоследен етап - ще го погнат--къде данъци, къде офшорки, къде предаване на опоненти на диктатори...4. Четвърти и последен етап--- сърбина чака...и не забравя....
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъдрите хора са казали:"*** народ,слаба държава"!Прости пу.ки,прости индивиди, днес на кормилото на държавата,затова тя продължава да върви към голямата пропаст на бедността."Не ти харесва "мЕтрото",хОди пеш".Думи, на една изпръщяла от кърджалийския вилает.Умните българи се питат,как на едно място на "Дондуков"-1 и в НС, могат да се съберат толкова прости индивиди!?
40
5
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До ЮМРУЧЕ ГОРЕ КАЗА: Забравил си да изключиш Caps Lock на клавиатурата си.А че мутрите трябва да са вън от политиката, това е така. И то като се започне от бат'ти Бойко. Накратко - ю'мруче от избирателите и в затвора.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Цуци ментата това му е работата:Да откъсне няколко процента от ГЕРБ за да може БСП да победи на изборите
38
2
 
3
 
! Отговори
ЮМРУЧЕ ГОРЕ КАЗА преди 3 години
МУТРИ ВЪН- АМА ВСИЧКИ ЛИ- АМИ ОНЯ СЪЗДАТЕЛЯТ НА СИК И СЪВЕТНИК НА ИЛИЯ ПАВЛОВ,АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ, ОГЛАВИ СТРАТЕГИЧЕСКИЯ СЪВЕТ ТОЙ ПИШЕ СТРАТЕГИИ ЗА БЪЛГАРИЯ И СТОИ ОТ ЛЯВО НА ПРЕЗИДЕНТА...И ТОЙ ЛИ ?
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕЗИЛ ГАДЕВ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ"УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В БЛАТО", А ПОСЛЕ МЯТА ДЕСА В САМОЛЕТА И ТЪРЧИ ДА ТЪРСИ ИНВЕСТИТОРИ- КАКВА РЕЧ НА ЛЮБОВ КЪМ РОДИНАТА, КАК САМО ПАЛИ ИНВЕСТИТОРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.....
36
2
 
0
 
! Отговори
Инджов или Инджев? преди 3 години
Този Иво Инджов не е ли случайно Иво Инджев, бивш главен редактор на вестник "Демокрация"? Затова ли не му показвате снимката, за да не познаем че е същият. Точно от него нещо положително за БСП е ясно че няма да чуем.
35
0
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
Инджов пее в на Цървен Кольо. Така че какво друго да каже, след като приема желаното за действителност.
34
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последователите на ГЕРБ са изцяло против диалог с протестиращите и ГЕРБ се държи правилно от своя гледна точка. Защо, в крайна сметка, ГЕРБ трябва да угаждат на няколко маргинала и метежници? Кучетата си лаят, керванът си върви ГЕРБ се фокусираха върху реалната работа в тази криза, а не в политиканстване.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иво Инджев е къртица от ДС. Правеше същото със СДС, бавно ги прояждаше отвътре с коментарите си, сега пак се прави, че демокрацията го интересува.
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10-20 хиляди няма всеки ден. Има 1000-2000 човека, или 2ма на всеки 10 000 в България протестира. Останалите 9998 не участват в протеста и не се и тересуват. Точно те ще провалят надеждите на минорни партии и водачи на изборите.
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един и същ гер..бав тр..ол пет пъти написал фигуранта и за едни 20 лв си мисли, че е убедил хората как да заобичат м.утрите на бб
30
0
 
5
 
! Отговори
слабоумен преди 3 години
ДОРИ, АЗ ПО КУЛТУРНО И ВЪЗПИТАНО СЕ ИЗРАЗЯВАМ!
29
6
 
4
 
! Отговори
До тъпото преди 3 години
Не, вие сте народът!Вие, крадците, овъртяли се около шайката!Вие сте важни, другите не са!
28
5
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Дедовото, "дума дупка не прави". Език, не език, важно е какво се прави. Който не работи, той не греши. И вече писна на всички да се реве и "говори" с крясъци, яйца, зеленчуцу, вувузели, мегафони - на улицата. Там работа не се върши. И оня зелен чорап като обвинява други в патологично властолюбие да погледне себе си и партията, която му издигна "независимата" кандидатура.Иска им се на БСП, ама този път Корни с мнозинството наистина ще подава оставка. С 52000 гласа от 82000 червени избори не се
27
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроб са тpyп! И вече ухаят!
26
1
 
13
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До АнонименЕ да , ти и твоите познати сте народът. А след изборите... ми те са манипулирани. А това че Герб е организирал само президентските избори....Абе добър човек, ама комунист...
25
0
 
9
 
! Отговори
До Младежкото ГЕРБ преди 3 години
Много неграмотно написано.
24
0
 
9
 
! Отговори
Стига сте преди 3 години
Слагали снимки на тази грозна пленарна зала.Като селски читалищен салон е.
23
6
 
2
 
! Отговори
младежкото ГЕРБ преди 3 години
На нинов калинките са с фалшиви дипломи и без вишу убразувание а Нашите сме с истински дипломи и с вишу убразувание и па че ви биеме тва го можеме