Недоволство: Протестиращи замеряха Цвета Караянчева с яйца

Напрежението е възникнало на площада в Благоевград
Обновена: 29 сеп 2020 21:18 | 29 сеп 2020 19:41, Веселина Йорданова
513
Недоволство: Протестиращи замеряха Цвета Караянчева с яйца
Снимка: БГНЕС

Напрежение на площада в Благоевград, след като председателят на Народното iъбрание Цвета Караянчева бе замеряна с яйца от протестиращите срещу правителството.

Наложи се служителите на НСО да прикрият Караянчева, предаде Bulgaria ON AIR.

Инциденът стана при опит за разговор с демонстрантите. Цвета Караянчева е на посещение в Благоевград за среща с активисти на ГЕРБ.

Искам диалог с всеки гражданин на Република България, каза Караянчева.

Около час преди пристигането й пред зала "22 септември", където се състоя срещата й с актива на ГЕРБ, се събраха двайсетина протестиращи. Те посрещаха членовете на управляващата партия с викове "Оставка".

Искам диалог с всеки гражданин и затова тръгнах към тях, оказа се, че имат яйца, които мятаха, и няма как да проведем разговора, коментира пред журналисти председателят на парламента. Искам да чуя защо искат оставката, какви са техните аргументи, посочи Караянчева и допълни, че тя има своите аргументи в защита на правителството, които се основават на направеното през последните три години. "Вдигнахме заплатите, пенсиите, участващите на първа линия в борбата с COVID-19 имат допълнителни средства, общо взето имаме какво да кажем, надявам се и те да имат какво да споделят", допълни Цвета Караянчева.

На журналистически въпрос за коментар относно ветото на президента върху част от разпоредбите в Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, председателят на парламента изрази мнение, че ветото не е основателно. По думите й, хората искат да имат възможност да гласуват и с бюлетини, особено по-възрастните, които се притесняват от машините.

"В населени места в планински райони, ако се развали машината, се спира процесът", посочи Караянчева и допълни, че това ще отнеме възможността на гражданите да гласуват. На въпрос ще бъде ли отхвърлено ветото, Караянчева заяви: "Да, ще отхвърлим ветото на президента и отиваме на редовни избори".

Тази вечер в София се провежда 83-тата антиправителствена демонстрация в района на Президентството и Министерския съвет.

Към исканията си протестиращите прибавиха още една оставка - на заместник- председателя на Народното събрание Валери Симеонов заради негово изказване в телевизионно интервю, в което ги нарича платени и "мафия".

На протеста присъстват по-малко хора от обикновено. Събралите се го отдават на лошото време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
0
 
2
 
! Отговори
Тез не са преди 3 години
Протестиращи , а проституиращиИ е редно полицията да спре терора над хора, медии които не одобряват розовите болшевикиМда
345
2
 
1
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Малко й е на Караянчева. Имаме около 50000 БГ "политици" платени от ФАЩ директно. И откак са платени, бял ден не сме видели. Не знам дали го знаете този факт.
344
1
 
1
 
! Отговори
КъФ протест?! преди 3 години
Имаше опит за метеж на Черепа и Фигуранта муАма Българите не са толкова прости и не се хванаха
343
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако изобщо знаеш поне 5, щеше да се сетиш че и тогава не са били много.
342
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво те топлят 5-те възрожденеца, като мога и 20 да изброя. Ти ще станеш ли по-умен тогава???
341
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия които се опитват все да броят и да го изкарват като довод, не могат да кажат 5 възрожденеца от българската история, защото не я знаят. Бай *** и разни флоровци с обици на езика.
340
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоестият със какво ли ще го замерят ако се появи?
339
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рано или късно ще им свършат парите! Актьорите дето бяха наети в началото да протестират вече ги няма. Останаха персонажите от криминалната хроника. Това са протестиращите
338
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нима не са платени протестите!? Какъв промит мозък трябва да си за да си мислиш, че ония тримата правят това от чисто сърце, събрани от дарители пари (не олигарси) и видиш ли те били целия народ!? Колко сте на площада- 2-3 х. на така наречени наречени " възстания" . Айде много ви моля!!!!!!!! Много са кога играят парите!!!!!! Тия глупости ги разправяйте на някой 6-годишен- може и да повярва.
337
2
 
5
 
! Отговори
нъсрани потки преди 3 години
абе лу.мпени, едно време що не замеряхте другаря тодор живков, ами седяхте ка та нас.рани ***
336
7
 
10
 
! Отговори
Stoner преди 3 години
Ироничното е,че всички, които обявяват протестите за платени, най-вероятно им е платено да пишат подобни безумици. Или сте адски промити мозъци, които не излизат от мизерийката си и не са стъпвали в центъра на София, или сте наистина платени глупци. Нима няма основания за протести и оставка? Вие в коя държава живеете и знаете ли какво се случва във всяка една община...?! Краде се брутално и като за последно ...от години
335
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли има заблудени хора дето си мислят, че това са истински "протести", хората там не са платени и че това е мнението на целия народ!?
334
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно водно оръдие ще свърши много добра работа в тия "разговори". Таман някой протестъри ще вкусят вода за първи път от много време:)))))))))))))))))))))))))Да искаш разговори с платени протестиращи- не е добре идея.:)))))))))))Като им свършат парите или падне снега- ще си развяват байряка само от домашната коптора. Така и така те реално никога не гласуват- не са и фактор. Просто кресливи злобни и платени ***))))))))))
333
10
 
8
 
! Отговори
ужас преди 3 години
Иде зима. Черепа ако спре финансирането, протестърите не могат да покажат трудов стаж за помощи.Трябва да искат назначение за да излязат на светло. Така и пенсионното им не върви.Кофти и несигурен живот на протестъра. Живот на настръхнало свирепо куче.
332
8
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До АнонименАргументите на протестърите също се знаят: насилие, хулиганство, проста*ки крясъци и обиди, хвърляне на храна и камъни по всички, които имат друго мнение или поне не са съгласни с начина на "протест", самообявяване за изразители на общото мнение, като че ли някой ги е упълномощил, нахалство и самоизтъкване и нищо градивно и разумно
331
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, от над два месеца им се говори. Те все не вдяват, правят се на ударени и симулират желание за дискусия. Сега времето за дискусия приключи, почват яйцата, после домати, после картофи, после камъни, най накрая молотовки и гранати. Виждате ли, има градация. Като не си слушаш народа, той използва други методи. За това оставка, бе !
330
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа не иска Ердогановия гуверньор да ги управлява.
329
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСКО-ТУРЦИТЕ РУМЕН И БОКО
328
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имала тя аргументи... те аргументите на мутрите се знаят - бухалките.
327
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинаИска ти се да е така, но не е. Реалността е съвсем друга, а ти сънуваш. Върни си парите, които си получил за тролене. Не се справяш. Елементарен си.