Девет месеца ЕС няма приет бюджет, вече бил в криза

Докладът на ЕК всеки решал как искал да го чете
Обновена: 1 окт 2020 22:34 | 1 окт 2020 22:29, Екип на Bulgaria On Air
12

Среща на върха обсъжда - Навални, Беларус, Източното Средиземноморие и Нагорни Карабах. Какво ще решат евролидерите?

"Скептичен съм, че ще се стигне до крайно решение, защото Европейският съюз е вкаран в много сериозен капан от гледна точка на това, че вече 9 месеца няма бюджет на ЕС - гласуван и одобрен. Вече девети месец няма отпуснати средства за справяне с пандемията от Ковид-19. Тези противоречия между пестеливата четворка, която вече се увеличава - Финландия се включва към държавите, които са по-скептично настроени, се задълбочава", каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев за "Денят ON AIR".

Според него вкараният текст за върховенството на закона е много неясен.

"Това може да означава обвинение за авторитаризъм, нарушения на човешките права. Меркел прави много интересни отстъпки, за да може да събере враждуващите фракции. Едната отстъпка е да вкара конкретика какво означава нарушаване на правата на ЕС, които да са основание за спиране на средствата. Ако определени средства биват похарчени с корупционен механизъм или влязат в неясна фирма", допълни Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Бившият зам.-външен министър подчерта, че в момента Германия вкарва много повече прагматизъм и се опитва да бъде балансьор.

"Докладът всеки реши да го чете както иска. За мен беше доста конкретен. Има една притеснителна новина - това е изказването на Йоурова, че механизмът за сътрудничество и проверка няма да спре. Нещо, което ние очаквахме. България и Румъния вместо с нито един механизъм за контрол, както беше обявено - се оказва с 2. Този доклад е по-скоро критичен, отколкото насърчителен. Трябва да се съсредоточим върху критиките", коментира още Милен Керемедчиев.

Той коментира и неспиращия конфликт в Нагорни Карабах.

"Този спор е зароден от 1920 г., когато Сталин разпределя на Арменска и Азербайджанска есер. Тогава конфликтът започва да става горещ. Последният по-сериозен беше преди 4 години - 2016 г., когато имаше размяна на изстрели. Ситуацията сега е по-различна, защото имаме трети явен играч - това е Турция", категоричен е Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ЕСКеремедчиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Отделно, че цялата статия е лъжа:- ес има бюджет до края на тази година;- короната налази ес Март месец, а брюкселдките бюрократи се събудиха от ценностния си сън, за да и обърнат внимание някъде Април месец, така че при най-удобното за ес броене, 9 месеца изтичат догодина, Януари месец.България трябва да излезе от лицемерния брюкселски ес!
9
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"Едната отстъпка е да вкара конкретика..." - конкретиката пречи на лицемерните брюкселски ценности. Затова е и отстъпка.Факт!България трябва да излезе от лицемерния брюкселски ес!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече не искаме само оставките.Искаме и тежки ефективни присъди за шайката!
7
1
 
3
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
ВЕЧЕ ИСКАМЕ ОСТАВКИТЕ НА ББ, КАСКЕТА, ЯНЧЕВА И СИЕ, НО И НА ЕС....ЕХ МЕЧТИ, МЕЧТИ..ГОЛЯМ СИ ТОЛКОВА, КОЛКОТО МЕЧТИТЕ ТИ...И СПОНСОРИТЕ.
6
0
 
4
 
! Отговори
3.14 преди 3 години
За Горни Карабах не е в тема този мъж...там нещата са други и последния конфликт сериозен е през 90 на миналият век..
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хи-хи-хи.........."Среща на върха обсъжда - Навални, Беларус, Източното Средиземноморие и Нагорни Карабах. Какво ще решат евролидерите?" Ами НИЩО НЯМА ДА РЕШАТ!!! Просто защото се занимава С НЕЩО, КОЕТО НЕ И Е РАБОТА! На ес-овчетата НЕ ИМ Е РАБОТА нито до Русия, нито до Беларус, нито до Источното Средиземноморие, а още по-малко до Нагорни Карабах!!!! Вие, за-***-беня-ци, занимавайте се с вашите мигранти, жълти жилетки, брекзити, независима Каталуния, берлинските протести и т.н. и т.н.! Чу-че-ла!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки може и да не е чел доклада, но го определя като положителен.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миленчо, какво става с Тръмп обществото? И ти си същия *** като ментора си Тръмп.
2
2
 
3
 
! Отговори
Знайко преди 3 години
Този доклад носи всички белези на насилване на една теория да се вмъкне в наличните данни чрез изобретяване на остроумни, но неясни софистификации. Хората имат собствена интелигентност, която може да надскочи еврoпейския материализъм и неговата тромава догматика.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милен Керимидчиев изкара за еднопосочен билет до тайгата.