КНСБ настоява за ръст на всички пенсии от догодина

Синдикатът е против да се раздават месечни добавки и през 2021-а
63
КНСБ настоява за ръст на всички пенсии от догодина
Снимка: БГНЕС

За увеличение на всички пенсии от началото на следващата година настояват от КНСБ. Водят се разговори с управляващите най-ниските пенсии с размер до прага на бедност да получат най високо увеличение, предаде БНР.

Синдикатът е против и догодина да продължи раздаването на месечните добавки от 50 лева на всички пенсионери. В началото на следващата седмица ще са ясни управленските решения по темата.    

Още по темата
Подготовката на бюджета за 2021 е на финалната права. Очаква се параметрите да се оповестят публично в началото на идната седмица, като ще се дискутират и със социалните партньори.

От КНСБ изчисляват, че при минимална пенсия от около триста лева и максимална от 1 440, след като се повиши и максималният осигурителен доход, останалите пенсии трябва да получат диференцирано увеличение.

"Това са десет процентни пункта. Ние предлагаме два пъти с швейцарското правило да пораснат всички пенсии, които са от новата минимална пенсия до прага на бедност. И с размера на швейцарското правило над прага на бедност до максималната пенсия ще трябва да пораснат с по 5%. По този начин е относително справедливо ще нараснат пенсиите, като дадем по голям приоритет само за следващата  година. Това е нашето предложение за минималните и на по-ниските пенсии", обясни Пламен Димитров.

Предложенията вече са представени на експертно ниво на вниманието на управляващите. Синдикатът е против да продължи и догодина раздаването на 50 лева добавка за всички пенсионери.

"На калпак като че ли е най-несправедливият подход. Този, който е работил повече и е внасял повече, защо трябва да получава същото увеличение спрямо този, който е работил и внасял по-малко", смятат от КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: синдикатКНСБпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
народ преди 3 години
Най-ниските пенсии в ЕС са в България, пресмятат в euromag.ru и посочват, че средната пенсия в нашата страна е 125 евро. Румънските пенсионери получват средно 175 евро, в Литва 222, в Естония 232, в Латвия 304.Чехите получават като пенсия половината от заплатата, която е средно около 1000 евро, а португалциите 54% при средна заплата над 1000 евро.Във Финландия пенсията е 58,4% от заплатата, която средно е около 3700 евро, но от тази сума трябва да се приспаднат данъци и други плащания.Словенците се пенсионират на 63 години, а словенките на 61, и могат да разчитат на 62%
50
0
 
5
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
синдикатите са проформа в БГ ,да слагаш под една шапка тез дето са плащали данъци и са издържали депутати и чиновници с високи доходи значи че нещо си си разместил някои мисловни центрове или някой така ти ги диктува
49
1
 
7
 
! Отговори
Дебил депутат преди 3 години
Че с 250лв минимална пенсия не можете ли да вържете двата края?!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние и на йота не сме мръднали от социализма. Пак всички вноски за пенсии се вкарват в един кюп и после някой чиновник решава на кого колко ще даде по някакви измислени правила. Трябва да имаш лична пенсионна сметка в която влагаш, фонда върти парите ти в икономиката и процента който е спечелил се добавя към парите ти. Като се пенсионираш може да си изтеглиш всичките твои събрани пари на куп и да ги правиш каквото си искаш. Или да получаваш месечна пенсия до живот.
47
2
 
11
 
! Отговори
ИСКАМ... преди 3 години
1) Моята пенсия да се внася всеки месец в Швейцарска банка. До тази сметка да имам достъп моментално по всяко време, само и единствено аз самият!2) Данъчната ми ставка да е еднаква с тази на взимащите минимална работна заплата, като абсолютна стойност в проценти!Оттам нататък правете каквито си искате реформи, но не!!!!!!!!!!!! с моите пари!!!!!!!!! Казах!!!!!!!!!!!!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Ревизия-ОК но след това си искам изчислената пенсия!
45
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ ПОЛУЧАВА ПЕНСИЯ ЗАПЛАТА И ТЕЛК ЕДНОВРЕМЕННО .
44
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да има ръст на високите пенсии те са облагодетелствани незаслужено. Първо да се отмени плоския данък и да се въведе подоходно облагане като начало на справедливостта. Да се дадат надбавки на пенсиите до минималната работна заплата но по високите и без друго не са заслужени. Ревизия на т.н. Телкове особено в някои печално известни областни градове и особено след промените в закона много измамници получиха телкове с връзки. Това е обидно за останалите са измамени...
43
0
 
12
 
! Отговори
PhD economix преди 3 години
Изобщо не е важен размера на пенсията . Важно е колко дълго ще я вземаш. Важно е пенсионната възраст да стане 60 години за всички. Пари има ама не ги дават.
42
3
 
14
 
! Отговори
баико преди 3 години
искам да ми казат иван костов като намали пенсиите каде отидоха парите . средно по стотина лева тогава кога ,4е полу4име индексация на тия пари или ку4е вла4и влак без следа.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се заплаща според ценза и останалите параграфи стаж нощен труд и т.н а сега какво всички осигурени на мин раб заплата освен самоосигуряващите се другите пари на уговорка аз ще ви кажа шофьора камерерката рецеционистката всичките са осигурени на мин доход дали получават обаче еднакво и сега 60/40 щото трябвало да се запазят хотелите ама тези пари ги взимат собствениците дрите да го дууат нали са доволни
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преди всичко пенсионните вноски трябва да отиват в лична осигурителна сметка а не както досега в общия казан от който драпат с пълни шепи .
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43 Ето за това подходьт на ОБЕКТИВЕН 36 е най-правилен
38
2
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
КНСБ-ТИЕ СА НА ЗАПЛАТА И ИМИТИРАТ ЧЕ РАБОТЯТ-БОКО КАТО ИМ РЪЖНЕ И ПАДАТ.-ТРЕБЕ ЧАСТНИ НЕЗАВИСИМИ НПО-ТА ДА ДЕЙСТВАТ ИНАЧЕ НЕМА ОПРАВИЯ-ТЕЯ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ГИ МАХНАТ ОТ РАБОТА.-И КАЗВАТ НАРЕДЕНОТО ИМ ОТГОРЕ.-ДЕМОКРАЦИЯ-ХОРАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО РАБОТЯТ ЗАЕДНО И ИМАТ ЕДНАКВИ ПРАВА-ТА ДОРИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ПОДЧИНЕНИ НА НАРОДА.-Е ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ.
37
7
 
16
 
! Отговори
Червения Дядо преди 3 години
До АнонименИ кое му е справедливото, богатите още по богати, бедните още по бедни. Нашия Румен Радев да му е свято името, е бил на държавна хранилка цял живот, и държавата го е осигурявала, млад се е пенсионирал, и каво е работил, да гони корветите, и сега заплата и пенсия и било справедливо..
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща ми е бил доцент сега пенсията му е323лв +87лв за Телка щото е с рак нищо че не е бил миньор машинист или т.н неговият труд по малко значим ли защото е обучавал учители и лекари той казва защо не приложат швейцарската система на пенсиониране не знсм каква е тя не съм се ровил щото няма смисъл У нас е заложено разделяй и владей и други далавери но аз не съм против хората които вземат високи пенсии а срещу начина на изчесляване на пенсиите и боравенето с пенсионерите в момента
35
7
 
10
 
! Отговори
Червения Дядо преди 3 години
Защо да има ръст и на партийните секретари. Ръст да но само до пенсиите до 600лв. за големите ръста да е надолу. На Радев малка ли е му пенсията и заплатата, че и неговата да има ръст..
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективенТова е справедлив подход!
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е така за сегашното положение в онова време нямаше такива дето вземат на уговорки а плащат по малко за това казвам да се изчеслява според времето и когато си работил каква е била максималната заплата в онова време беше около 300лв затова тези пенсионери родени 40-те години взимат такава ниска пенсия аз сега се осигурявам като самоосигуряващ се и плащам 40%данъци и осигуровки на максимума това обаче не означава че трябва да има пенсии от по 300лв това е подигравка за онези които са работили
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДали си взимал висока, средна или ниска заплата се определя от индивидуалния коефициент който е отношението на твоята заплата кьм средната за страната за периода. За 12 години I категория, 21 години II категория работа в металургията III категория не я броя плюс три години работа след като получих право да се пенсионирам без да се вьзползвам и куп болести плюс онкология между впрочем двама на сьщият пост преди мен починаха по на 58 години и аз ще сьм ощетен дори от новия таван!