Започва Световният месец за борба с рака на гърдата

Тази вечер НДК ще бъде осветена в розово
1 окт 2020 10:50, Ния Христова
7
Започва Световният месец за борба с рака на гърдата
Снимка: БГНЕС
С началото на месец октомври стартират и ежегодните кампании в Световният месец за борба с рака на гърдата, пишат от Bulgaria ON AIR.
 
За четвърта поредна година тази вечер фасадата на Националния дворец на културата в София ще бъде осветена в розово. Това е цветът, който символизира битката с коварното заболяване. 
 
През целия месец октомври в 10 здравни заведения у нас ще се извършват безплатни прегледи за превенция срещу коварното заболяване. Освен в София, такива прегледи ще има и в Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дезодорантите и другата козметика продължават да са с алуминий и една камара канцерогенни химикали, които се нанасят директно върху лимфните жлези. Месото блъскано с хормони. Че бисфенола в пластмасата действа като псевдо естроген, не се говори - водата в пластмаса, бирата в пластмаса, млякото в пластмака, чашките пластмасови. Но иначе надуваме балони. Пак лицемерие.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празник на розовия балон, като самата кампания - розов отвън, кух отвъртре.
4
1
 
2
 
! Отговори
професор преди 3 години
Безплатно е само сиренето в капана.Кухи профилактики на рака на гърдата извършвани с рекламна цел от неспециалисти мамолози са набиране клиенти за операция.Извършват се от хирурзи и жална ви майка.Не участваите в подобни прегледи.Не вярваите на мамологични прегледи по трудова медицина.Платете си и идете на истински мамолог.7757
3
1
 
3
 
! Отговори
питанката преди 3 години
Не знам кой и за какво е недоволен, но сигурно зависи от болницата и лекаря, който следи карцинома. Мен ме оперира един темирут от Онкоболницата в София, на когото трябваше да вадя думите с ченгел от устата и не дойде даже да погледне как е. В Токуда минах химио- и лъчетерапия, там отношението е различно. Всеки организъм е различен, протоколът за лечение е европейски. Останалото е божа работа, зависи от вида на рака. Имам 81% нетрудоспособност от ТЕЛК, но по-важно е да съм жизнена.
2
1
 
2
 
! Отговори
Друга пациентка преди 3 години
След петата година ако е изчистен/дай Боже всекиму/ процентът пада на 50. Сигурно това е имал предвид н.1. Иначе последствията от дисекцията на лимфните възли са ужасни.Но в Наредбата за езспертиза на работоспособността това не с счита за инвалидност. Евентуално лимфедем да отчетат, но това се отразява с около 30 т., които се редуцират до 3 т. и се добавят към основното заболяване и става 50+3%. Това са измислили умните глави при писането на наредбата и докторите от ТЕЛК не могат да излизат извъ
1
1
 
3
 
! Отговори
Пациентка преди 3 години
До АнонименТова не е вярно. През 3-4 месеца се ходи на контролни прегледи след химио и лъче терапията дори и при изчистване на рака. ТЕЛК дава минимум 70% инвалидност при рак на гърдата.