Барометър: ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП в следващия парламент, Слави на ръба

Партията на Борисов води с 5% на левицата
232
Барометър: ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП в следващия парламент, Слави на ръба
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ остават водеща политическа сила макар и изминалите седмици и месеци на протести и скандали да оказват влияние върху процента желаещи да гласуват за тях – 20,9, което води до леко скъсяване на дистанцията между първия и втория играч на политическата сцена. Това показва проучване на „Барометър България“,проведено между 10 и 16 октомври.

Още по темата

Без промяна в тенденцията БСП не успяват да убедят масовия избирател, че са надеждна алтернатива на сегашното управление и не привличат нови гласове извън обхвата на техните твърди гласоподаватели – 15,1% от заявилите желание да отидат до урните.

ДПС са трета политическа сила със 7,9% - представители на техните традиционни поддръжници. Включването на текстове за „Истанбулската конвенция“ и македонско малцинство в резолюцията на Европарламента и изобщо повдигането на тези теми от външна сила се възприема като грубо вмешателство от страна на патриотично настроените избиратели, което намира отражение в консолидиране и повишаване на подкрепата за ОП – 7,2 процента, което би направило патриотите четвърта политическа сила в бъдещ парламент.

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ отбелязва застой в подкрепата си – 3,9% от избирателите, като трябва да се отбележи мълчанието, граничещо с отсъствие, на политическата формация и лидера ѝ по всички актуални теми, които вълнуваха обществото през последните месеци, което не остава незабелязано от подкрепящите ги – предимно млади хора, склонни да търсят новото и интересното, но рядко отиващи до урните.

Губещият от резолюцията на Европарламента за момента е „Демократична България“ – от една страна инициирането на дискусията е съвместно между десния Радан Кънев и евродепутата от БСП Елена Йончева, което се възприема от десните избиратели като непочтена сделка с дългогодишния им политически противник, от друга страна в резолюцията изненадващо бяха включени спорни и неочаквани текстове, които могат да се възприемат като опит за вмешателство в суверенитета ни и критика към Конституцията ни. Явната коалиция с БСП и подкрепата за Истанбулската конвенция, гей бракове и сепаратистката ОМО Илинден в Европарламента на лидера им Радан Кънев е причината за оттеглянето на симпатиите на избирателите към тях. ДБ биха получили подкрепата на 3,0% от гласуващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 214 РадоДа смееш ли или да плачеш Комунистите пак се изравниха с герб...Радо, чавка ти е изпила акъла, както се викаше! Откъде произлиза ГЕРБ бе гербаджийче? Най върлите комунисти, какъв беше Баце преди - бофигард на ... а .. на ... сети се сам!
196
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа ще си е виновен ако пак гласува за БСП и партията на Слави... няма да накажат Бойко, а себе си.
195
1
 
7
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Да смееш ли или да плачеш Комунистите пак се изравниха с герб . Славчо и той вътре правят коалиция и хоп комунистите пак на власт Както им се иска такива са и прогнозите им на Тренд и подобни ***. Видите ли Българския народ пак заобикна червената болшевишка напаст.И забрави за вредите които ни нанесе и за некадърниците в нея.Които си останаха там и не са се променили и грам.Евала на червената социология. Ай на бас че този път *** ще ядат още по голям бой от предните избори
194
1
 
13
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Как може да пускате тия гнусни фалшиви новини!!!
193
0
 
10
 
! Отговори
ДДД преди 3 години
Ако това е вярно ,значи наистина народа ни е 80 % ***!!!Прав е Иво Христов!
192
4
 
6
 
! Отговори
ГЕРБОметър преди 3 години
Ама моля ва, къф е пък тоа ГЕРБометър!!!! Айде нещо по сериозно!!!!
191
3
 
1
 
! Отговори
Ленин преди 3 години
Значи щом не пречат на пролеталската революция и могат да спомагнат за нейната победа то не е проблем да има гейове нашите редици!
190
0
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Телевизията на Слави без нито един журналист фалира. Партията на Слави без нито един политик, върви по същия път. Защо мълчи и не продумва какво мисли да прави. Дали не се е отказал да участва в изборите ? Всичко му беше наред в БТВ , ама реши да се прави на управник. Щял да управи и държавата. Фатална грешка за него и за тези дето се подвеждат по акъла му.
189
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са твари долни на БКП.. ДС.. КГБ
188
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо чака шефа му Доган да каже какво да прави
187
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако гроб наистина водеше, щеше да има предварителни избориСмешната полупартия скоро ще е в историята
186
8
 
8
 
! Отговори
Иван преди 3 години
мечтите на Севда и онова нещо от Банкя.... поднесени от Банкя аналитика... нещастници. Позор за всички , препечатали тези статии без проверка на източника...
185
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бати жалките гербери. Как тръпнат душичките им мизерни,5 месеца останаха и 15 % ако вземат ще им е много. Патриотите са трайно вън от парламента. Това е сигурно на 1000%
184
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха...попнаха гербаджиите с платените соц проучвания.То пък поне малко правдоподобно да звучеше.Жалки мутри.
183
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учиндолския пъпеш чака да му напишат сценария. Затова не казва нищо. Въпросът е кой олигарх го пише?Като проследим парите ще открием кукловодите.
182
12
 
10
 
! Отговори
що е то барометър преди 3 години
ГЕРБометър.......Барометър България не са социологическа агенция, а фирма за политически маркегинг - посочва доц. Ал Пампоров" още през 1918 г. - приличат на фирма фантом, която се появява тогава, когато "правителството е в опасност" и публикува данни, които да го подкрепят, но не можеш да ги откриеш в интернет". Поредната заблуда, която властимащи се опитват да пробутат.
181
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
188 И твоя Слави е не по-малко лаком за пари и имоти.
180
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да ходя да гласувам за никой от изброените по горе партии.
179
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това ли е голямата промяна.Същите крадци и мошеници.
178
21
 
15
 
! Отговори
Смях и лъжи преди 3 години
До Ти да видишЛичи си, че това е фирма за вдигане на духа на ГЕРБ и ОП. Направо смехория: ГЕРБ през последните 2 месеци е размазана партия, последният удар дойде от приемането на последното решение (resolution англ., "решение" на български) на ЕП, БиБи вече не смее да дойде в София и тича с джипа като craizy из България. Рейтингът на ГЕРБ слезе под 20%, този на БСП е около 18% , а на ВМРО е около 3-3,5%. За тези партии "Барото" дава 20,15 и за смях - 7% за макетата.ББ, закачи си го над бюрото!