Доц. Спасков: COVID-19 ни предупреди, че има и по-тежки неща

Прекалената информираност е стресирала хората, каза още медикът
20 окт 2020 19:18, Ния Христова
5
Доц. Спасков: COVID-19 ни предупреди, че има и по-тежки неща
Снимка: Pixabay
"Коронавирусът ни предупреди, че има и по-тежки неща, които могат да ни се случат, и трябва да бъдем добре подготвени и за тях. Би трябвало да променим някои неща в начина си на общуване с хората, в начина си на живот, в системите около нас - на образование, на здравеопазване. Целият живот около нас ще се промени", заяви пред БНР доц. Спас Спасков.
 
Той смята, че малко е "пресолена манджата" с прекалената информация, която залива обществото от медиите, най-вече от интернет:
 
"Всички материали, които чуваме, са с противоположен характер и неминуемо това поражда съмнение. Вече е време да разсъждаваме по-трезво около това събитие и да не преиграваме".
 
Медикът е категоричен, че прекалената информираност е стресирала хората.
 
"Вместо да говорим за живота от добрата му страна, дори с близките си, с които се събираме, коментираме най-често коронавируса. Получи се едно претоварване на хората. Имам близки, които от началото на пандемията не са излизаЛи от домовете си. Те са свръх стресирани. Такива хора има много, а това никак не е добре".
 
"Ще започне да спада броят на откритите случаи на вирусоносителите", прогнозира доц. Спасков. Според него е притеснително увеличаването на броя на приетите в болница пациенти с COVID-19:
 
"Многото открити положителни проби се обяснява с това, че основно се изследват пациенти, които имат някаква симптоматика. Застудяването до известна степен създаде по-добър биологичен терен за разпространяването на коронавируса".
 
По думите на доц. Спасков през ноември ще има вълна от нарастващи случаи, след което ще започне да утихва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Голямата информираност ли те дразни, Спасков? Казарми за цялата нация ли искаш? Мисията невъзможна! А новата реалност няма да е благосклонна към вас лекарите. Вече достатъчно добре се оформяте като шайка от мракобесни фашизоиди и самозвани невежи.
3
0
 
6
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
мечтата на всяко тоталитарно управление - пълен контрол на достъпната информация и безропотно изпълнение "на ура" на всичко, което се спусне отгоре..."REMEMBER, remember the Fifth of November..."
2
2
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Незнам къв е тоя ама е тотално неадекватен, откъде ги копате тия само ви се чудя
1
0
 
2
 
! Отговори
АГЕНТ 007 преди 3 години
КАКЪВ ДОЦЕНТ СИ ТИ КАТО НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ ВИРУС И-- БАКТЕРИЯ