Всички партии в НС губят заради протеста, Слави и ДБ - печеливши

В съзнанието на хората ГЕРБ и БСП са едно общо статукво
Обновена: 20 окт 2020 11:12 | 20 окт 2020 10:53, Ния Христова
77
 
Едва пет месеца преди редовните парламентарни избори, ГЕРБ и БСП събират по средно 24% одобрение. Това показва ново проучване на изследователски център "Тренд".
 
Според политолога от центъра Димитър Ганев, ерозията в подкрепата към водещите партии е спряла. Той обясни още, че през септември протестът е намалил мащаба и интензивността си, а това е дало отражение.
 
Политологът изтъкна, че всички парламентарно представени партии губят от протеста. Единствените, които печелят за момента, са "Има такъв народ" и "Демократична България". В съзнанието на българите ГЕРБ и БСП пък са едно общо статукво.
Още по темата
 
"Тези хора, които протестират - либералната градска общност, имат постматериален дневен ред. Борисов си дава сметка, че той е загубил отдавна тези хора и те няма да се върнат към ГЕРБ. Той се концентрира върху други хора, които са по-голямата част от българските граждани. За огромна част социалните проблеми са много по-важни", разясни Ганев пред Bulgaria ON AIR.
 
"Съдът е паднал с абсолютно сходен дял като подкрепа както прокуратура. В общественото мнение двете институции се възприемат като част от съдебната система - има ли щета за прокуратурата, тя се отразява и на съда", отбеляза още той.
 
Политологът от "Тренд" обясни, че в момента петте сигурни партии за парламента са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ", ДПС и "Демократична България". А "Изправи се.бг" на Мая Манолова, както и "Обединени патриоти" събират около 4% и са на границата.
 
Според Ганев би било заблуждение, че ако в момента се въведат противоепидемични мерки като тези през март и април, това ще доведе до ръст в подкрепата към правителството. 50% от българите са на мнение, че не трябва да се възстановяват мерките, стана ясно още от думите му. 
 
"Уплахът е по-малък. Нещата през март нямат нищо общо със сега. Такъв ход е много рисков и може да има обратен ефект. Българските власти няма да си позволят сами да въведат подобно положение. Това няма да стане на наша собствена глава", смята Димитър Ганев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Ема преди 3 години
Трито много ще сбърка ако се замеси с ДБ и Иванов
63
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 3 години
По-голяма глупост не бях чувал. Защо си мислите, че ДБ имат някакви шансове в новия парламент? Там са сбирщина провали
62
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
На Демократична България са им пресилени резултатите, всичко е пропаганда и на изборите ще се види, че хората няма да гласуват за тях.
61
0
 
0
 
! Отговори
Борис преди 3 години
ДБ са абсолютни *** и нямат място в парламента.
60
0
 
0
 
! Отговори
Албена преди 3 години
Боже, боже докъде стигнахме един шоумен и един неуспял адвокат да ни управляват. Малко съмнителни ми изглеждат тези резултати, но 5 месеца не са много време, тогава ще разберем.
59
0
 
1
 
! Отговори
Оптимист преди 3 години
Искрено се надявам ни Слави, ни ДБ, ни Майчето да се докопат!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДБ нямат никакъв шанс да влязат в парламента! Манолова също. Слави ще обере протесния вот!
57
1
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 48. И кой ще те управлява тогава като ги разбиеш всички партии бе, главанак? Гошо неумното ли?
56
0
 
2
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Дрън-дрън социолози и после като излязат резултатите от изборите почва едно вайкане и оправдание що не са познали.
55
0
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
А бе стига с фамилиарничене за Трифчо да го наричате Слави, като че ли е дете в детската градина. Има си пълни имена и щом претендира да е политик, не го наричайте бебешки.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ве народното събрание и министерския съвет да не са тайни психодиспансери ве?
53
0
 
16
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Слави Трифонов щял да влезе в парламента. Ами добре, нека влезе, все пак ще е представител на чалгаджиите в държавата. Ама какво точно ще прави там? Концерти? Вечерно шоу? Циркове? *** народ
52
0
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 3 години
Това какво говори за "еРектората" му??? И въобще.
51
1
 
13
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Слави Трифонов е същият като Борисов и Нинова, щото едни и същи са ги правили. Сори но аз не гласувам за чалгари, мутри и прикрита номенклатурчици на БКП-БСП-ГЕРБ-ОП. Баста на тия.
50
3
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Слави Трифонов е дългосрочна политическа разработка на ДС. Москва финансира концертите му. Плевенчанинът е проект на БКП/БСП структурите и една от емблемите комунистите в Плевен. Вече години наред е под светлините на прожекторите и е оставил траен отпечатък за следващите поколения...
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоп на вируса и чалгарите!!!Заразно зло!
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек трябва да е с мозък колкото детско амидофенче , или в тежка олигрофрения , за да мисли , че ще има оставки до изборите . В момента има много по-важни проблеми за разрешаване от оставките , така ,че спрете да търкате жълтите павета , че ги износихте повече от 45 годишните паради и манифестации на 9ти септември и 1ви май , така ,че --- Трай коньо за хубост--- избори оставки и назначения -на пролет.
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е толкоз ***, че не знаеше, че по закон не може да избира обидно за държавата име на партия и да слага националното знаме в логото си и се наложи да ги смени! Къде с тази празна глава ще управлява. Ще видите вие истинска куха тиква и Бойко гений ще ви се види.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави от 90-те години си е едно дс мутрите, а мутрите избуяха от *** след 89-та. Така че Слави никога не е бил и не може да бъде тяхна алтернатива.
45
14
 
5
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
до Психолог Другарю гербераст ако обичаш не ми насаждай мнението си , щото не е меродавно !Дори и да е такъв , какъвто го описваш ,Слави е в пъти по-можещ от Баце , освен в краденето , разбира се и го е докадал !А дългият му език ,разбирам , че присъства активно в мокрите ти сънища , но невъзможността ти да го ползваш те прави токова озлобен .Не е ли така от психологичеси аспект ?!)