Борисов: Без маска навън, където няма струпване!

Правителството осигури ремдeсивир до края на март
Обновена: 21 окт 2020 12:37 | 21 окт 2020 12:13, Веселина Йорданова
339
Борисов: Без маска навън, където няма струпване!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов иска в заповедта за носене на маски на открито да бъде описан всеки детайл.

Както вече беше обявено, от утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски и навън.

Още по темата
"Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", уточни той на заседанието на правителството днес.

Днес кабинетът обезпечи доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигурява лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г.

Премиерът посочи, че болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал.

Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани, каза той.

Борисов коментира още, че обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа. Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение, посочи премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Една няма да смогне.
290
0
 
1
 
! Отговори
Карлуково преди 3 години
Една ГИЛОТИНА на площада и да им се режат главите на тия лъжци
289
0
 
0
 
! Отговори
Розата преди 3 години
*** ДОЛНИ! АЙДЕ КРАДЕТЕ ГИ ТИЯ ПАРИ И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВА С ТИЯ ИЗМИСЛИЦИ!
288
0
 
2
 
! Отговори
До 309 преди 3 години
Нещастен гербераст, скоро ще ств в историята всички мафиотски ***!
287
0
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 3 години
Мутрата, която доведе България до трета национална катастрофа заслужава само решетки!!!Отавка и затвор за най-престъпната хунта в историята!!!
286
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро на тия протести няма нужда да ходят с маски:)))))))))))) ако ще и на 100 метра да са един от друг
285
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Лошо Бибитков, лошо. Вече 3 месеца и нещо хората протестират, а няма как да се ползват заучените от БКП методи с Белене, в ЕС сме все пак. Затова модерно решение: тъй като полицията няма право да смазва от бой всички противници на диктаторския режим, затова глоби! Ще пишат актове на протестите, а всички останали места ще си стоят безконтролни и всеки ще си обикаля както иска. Цялата история е за да се опита по някакъв начин да прекрати протестите! Дъртото *** друго не му ражда мозъка!
284
2
 
1
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ТОЗИ ВСЕЗНАЙКО КОГА ЗАПОЧНА ДА РАЗБИРА И ОТ ВИРУСОЛОГИЯ????!!? ОБИКАЛЯ ПЪТИЩА КАТО КАНТОНЕР ГОРИ ТЕЛИЛЕЙСКИ КАТО ГОРСКИ НА ВСЕКИ ОТ EU КОЗЕРУВАЙ КАТО РЕДНИК. ЗАТОВА ТЕ ВСИЧКИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ УЧАТ ОТ НЕГО. МЯСТО ЗА УМНИ И ИСТИНСКИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ТАМ НЯМА.
283
8
 
3
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
Хахаха. Е сега ми се съберете на протест и ще ви скъсаме от глоби. Дотук бяхте, метежници. Пореден поздрав и успех за Бойко. Отново размаза комунистите.
282
4
 
2
 
! Отговори
Грую преди 3 години
Не ми се мисли ако с тоя вирус бяха БСП на власт !!!
281
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
А де, а пак?!? Влади Горанов с розовите бузки затвори кръчмите и фалира за 2 месеца.После аут :)))))))))))))))))))))))))))))
280
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисооооов, ти си една голяма ПУ*КА!! Една заповед не можеш да напишеш като хората!! То пак са едни условности, то пак са едни изключения, то пак са едни неясноти. Целия свят може да носи маски, само Ганьовец не може. Да ви пикам и на скапаната държава...!!!
279
0
 
7
 
! Отговори
до хмм преди 3 години
Абе Човек, ЗАпадналия Запад, ако ни каже да се хвърлим от скалите и ТУЙ ли да нправимЕ, а? Ний глави на раменете си немаме ли, или май мозъкът ни е исфирясал като на депутатините в НС, дет си загубваха очилцата и крадяха един на друг папките като в детския сад
278
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Роска, аз ще добавя и се молете на ОНЯ Горе, само ТОЙ шъ ни оправи, не Биби, един е Спасителят на Човеците
277
2
 
4
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Няма решение на това правителство, което ББ да не е отменил на следващия ден. Освен разбира се подаръците за Шиши, Доган, Гергов, Путин и т.н.
276
2
 
9
 
! Отговори
Роската преди 3 години
Ейй, хора, хаоса ни е в главите, няма хаос докато сами не си го създадем, това първо! Второ, на запад, ..от 30 г копираме запада...и докъде ни доведе?? Това че на запад, е някак си, не означава че и при нас трябва да е така!! Нашата действителност е различна от западната. И трето, просто престанете...живейте си живота, забавлявайте се, обичайте, мразете, бийте се, плачете....живота е един! Спирайте телевизорите, сипвайте по едно вино, пускайте Миле Китич (примерно), и хич да не ви е на оня/ая
275
3
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Хаосът е пълен! Какво значи струпване на хора?!?!? Аз и жена ми,ако сме без маски навън и около нас няма други хора на минимум 1,5 м?!? Да не ни глобят? Спим в едно легло с жена си без маски!
274
16
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Пак побългарихме схемата както винаги. Копираме от запада и хоп слагаме нещо допълнително и майката му разказваме. Значи на запад всички носят. Няма парк, няма колело, няма ученик, пенсионер и тн. А тука пак ще гледаме как да ерътнем системата
273
1
 
2
 
! Отговори
Гестапо преди 3 години
този кмет още е на власт, а втори кметсски мандат му беше твърде много
272
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така е ..Струпване са и двама, които не го почитат!