Затварят училища при 20% ученици със симптоми

Засега маски в час не се предвиждат, увери Красимир Вълчев
21 окт 2020 08:55, Красимир Ангелов
63
Затварят училища при 20% ученици със симптоми
Снимка: БГНЕС

При 20% ученици със симптоми, сходни на COVID-19 или грип, ще се затваря цялото училище, посочи образователният министър Красимир Вълчев пред bTV.

Още по темата
Той призна, че с идването на сезонните вируса и грипа, съчетани с коронавируса, ще доведат до усложняване на обстановката и затова е избрано това правило.

Ако се взимат решения за затваряне на училището, най-малките деца да са последни, това ще е алгоритъмът, обясни образователният министър.

Той уточни, че засега маски в час не се предвиждат, а само в двора на училището при смесване на паралелките, каза още Вълчев.

Той уточни, че при провеждане на заниманията навън децата няма да са с маски, а по-скоро, докато чакат родителите си след часовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте учебните заведения! Престанете да си правите експерименти с нашите деца и възрастни родители!
52
0
 
7
 
! Отговори
До 6789 преди 3 години
То ако не можеш да оставиш дете на 14 години само у дома за да си научи уроците, не мисля че въобще има нужда да се прахосват ресурси за по нататъшното му обучение.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите да затварят училищата, когато всички там са или в болница или в моргата.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 20% деца със симптоми, останалите 80% са заразени без симптоми, т.е. Вълчев ще затваря училище, когато всички се заразят....
49
9
 
1
 
! Отговори
6789 преди 3 години
Абе, айде стига! Все учителките най - болни, най - застрашени! Ми да напуснат системата! Ще дойдат други, млади! Но къде ще намерят другаде 56 дни отпуска, всяка година увеличение на заплатите?! Дистанционното обучение е ала -бала! Пък и нали ние трябва да работим! Градините, училищата, яслите имат и социална функция!
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От учителка в детска градина знам,че масово им водят всякакви болни деца. Има родители които знаят,че децата са им болни и ги водят без даже да слезнат от колата да ги предадат на учителя,защото знаят,че ще му го върнат понеже очевидно е болно. Гледат от колата само детето дали отива до учителката,палят и тръгват бързо преди да са го извикали. И после това дете заразява масово другите. Бай *** не го интересува последствията за околните. Важен е само той.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШведНяма нищо безплатно. Просто при вас тестовете се плащат от държавата която пък ги финансира с пари от данъци. Тъй че пак един вид ги плащаш.
46
1
 
14
 
! Отговори
Ноември преди 3 години
месец няма да има учители и за дистанционно.
45
2
 
7
 
! Отговори
Швед преди 3 години
Тук тестовете са безплатни и които е заразен си седи вкъщи. Затова при нас централни мерки не се налагат. А при вас как е? :-)
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те сега нямат вече учители, масово децата имат всеки ден свободни часове и пропускат материал, но важното е движение и калабълък да става, нищо че до месец и тези учители, които са останали ще изпопадат.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такъв здравен министър - толкова за логиката. Образователния министър пък не му оспорва нищо, щото не му се носи отговорност. Двама красавци, един до друг.
42
3
 
8
 
! Отговори
до43 преди 3 години
и ако мислиш че учителите ще свършат твоята работа като родител докато ти си пиеш биричката и гледаш сериали си се объркал много :-))) . Просто това е невъзможно.
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Вълчев вие сте ясен нямате дете в училище нямате болни родители за вас лекарства ще се намерят. Но ние какво да правим с деца в 4 клас с болни родители където се чудим как да ги опазим. Не Си играйте на господ, и не ми казвайте че сам от истеричните радители
40
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че за благото на хората ще е по правилно да се затварят училища при - 50 процента сьс тежки и среднолеки симптоми
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха-ха-хаПо някои предмети просто няма млади. А и да има по английски напр. ще се хванеш ли за 1000 лева, когато дори в кол център ти дават 2000. Елементарна логика.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха-ха-хаНа кое точно се смееш? Че за тях рискът е по-голям? Смешно ли ти е? Да не си Вълчев?
37
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маски в час не се предвиждат, а учениците наредени един до друг като сардини. Преди малко ги видях през прозореца. За сметка на това дете с маска кара колело в почти празен парк.Маски в заведения и барове няма, маски и във фитнес и спортни зали с групови тренировки няма.Но маската на открито задължителна. Дето може и да си единствения човек там в някоя част на парка. И как се спортува на открито с маска да попитам. Пълен абсурд!
36
13
 
1
 
! Отговори
родител преди 3 години
До: 42Аз няма да допусна моето дете да стане малоумно и да работи в чистотата или да разнася вестници!!!
35
2
 
6
 
! Отговори
Иванчо от 2ри Б преди 3 години
Ще кажа на другите деца от класа да кашляме в час. Всички. И ще ни пуснат във ваканция. Ураа.
34
6
 
4
 
! Отговори
Бъртранд Ръсел преди 3 години
Ако ви кажат, че от утре всички българи трябва да ходят с гевгир на главата и всички ще си сложат гевгир на главата нали?По-добре върнете килийното училище - децата ще станат по-умни от дистанционното!!!