Българите пътуват до Малта само с отрицателен PCR тест

Изискването влиза в сила още от събота
4
Българите пътуват до Малта само с отрицателен PCR тест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От събота, 24 октомври, Малта въвежда изискване за отрицателен PCR тест за пристигащите от България. Той трябва да е направен до 72 часа преди влизането в страната.

Пътници, които не представят документ, удостоверяващ отрицателния резултат за коронавирус, може да бъдат приканени да се подложат на тест на международното летище на Малта или да бъдат поставени под 14-дневна карантина. Това се посочва в публикация на Единния информационен портал, съобщи Bulgaria ON AIR.

При нужда от съдействие българските граждани в Малта могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рим, Италия, на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +39 349 492 7764.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Малтатесткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Философ, не дървен преди 3 години
Капитализмът живее от инфлация/поскъпване! Какво мероприятие е необходимо за да затвориш 3 милиарда хора за много седмици в къщи без контакт, да срутиш индустрията/промишлеността БЕЗ ВОЙНА и да почваш отново С ИНФЛАЦИЯ? Войната е опасна може да пострада и този, който я започва, всички вече са въоръжени! Идеалното решение е този вирус, хем го има, хем е малко по агресивен от грипа на почти грипна морталност, като му се направи една пиар акция става заместител на война! Идеално!
3
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Малта засега са доста по-зле от България. Например вчера те имат 3 пъти повече починали на човек от населението и 10% повече новозаразени на очвек от населението и поддържат високи нива от доста време, докато в България случаите сега нараснаха.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно днес се готвех за пътуване в Малта! Язък!
1
3
 
4
 
! Отговори
Е как ще ви спират? преди 3 години
Нали наши капацитети(горейки маски)казват,че няма Ковид19?Подайте Малтана съд в Страсбург.Или там първо ще ви погледнат с удивление,после ще сеизсмеят,а след това ще ви изгонят да не им пречите.Няма лошо,носете сияйца и домати и замеряйте съда в Страсбург.Или ще ви арестуват?Забравих,няма как да отидете без тестове,карантина и маски,а вие не ги правите,защотоспоред вас те са излишни,защото няма Ковид19.