Нова идея: Да се носят маски до масите в клубовете

Алибегов: Браншът няма да издържи на повторно затваряне
23 окт 2020 09:12, Ния Христова
81
Нова идея: Да се носят маски до масите в клубовете
Снимка: БГНЕС
"Обсъждаме в нощните клубове да се влиза и стига с маска до масите. Мислим и за намаляване на децибелите на музиката, за да не се налага хората да викат и да отделят повече слюнка. Готови сме на компромиси, за да няма пълно затваряне", заяви в ефира Нова тв Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. 
 
Той изтъкна, че вече се усеща спад на клиентите.
 
"През последните седмици в социалното пространство постоянно се коментира, че заведенията трябва да се затворят, както е в съседните държави", каза още Алибегов.
 
Алибегов е на мнение, че затварянето на дискотеки и клубове обаче не води до здравен ефект.
 
"Въпреки, че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило", категоричен е Алибегов.
 
Той е категоричен, че няма бранш, който да издържи на второ затваряне.
 
"Нямаме болни сред персонала. Мерките, които се взимат, очевидно са достатъчни. Най-важното е да предпазим хората", поясни Ричард Алибегов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 3 години
Това е гениално! Все едно да си носиш презерватива и преди да влезеш да си го махнеш :))
76
0
 
1
 
! Отговори
Патолог преди 3 години
100 % от хората, които дишат и пият вода, умират! Професионален хумор, р' ъйш ли.... Този алчен " бизмеснен" да отиде в някоя патология и да помоли учтиво да му покажат бял дроб на починал от К19- и тези, които са вдишали горещ въздух при пожар, имат повече!
75
0
 
0
 
! Отговори
22 преди 3 години
и все ми е тая за бранша ви- отворете си аптека като ви е проблема в бранша. Сравнително бързи пари с най-голяма надценка- това ви е бранша. Днес се затваря дискотека утре отваряте бар..
74
0
 
2
 
! Отговори
22 преди 3 години
Затваряйте ги тия развъдници. Всяко едно заведение различно от сладкарница няма работа да бъде отворено. на 2 3 водки кой ти мисли за дистанция?! Колко бармани има с корона, които ги карат да ходят на работа. И те колко човека заразяват?! Това е алчност. Да поминък е, но ще се окажем на ръба на оцеляването ако не се вземат мерки. Училища и нощни заведения/барове- трябва да са затворени.
73
1
 
1
 
! Отговори
Марина преди 3 години
Доказа се, че затварянето на заведенията не работи като мярка. Там, където ги затвориха, случаите продължават да растат и то много повече отколкото в България.
72
2
 
3
 
! Отговори
payak преди 3 години
Аз съм един от посещаващите сравнително редовно нощни заведения. Но мисля, че трябва да затворят. Няма как да се спазват тези мерки и това е ясно на всички. Алкохол, музика-човек не мисли за това. Време е вече да ги затворят. И стига с този *** всеки ден!
71
0
 
6
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Голяма работа ще стане, като фалират 1000 дупки с по 5 човека персонал!Да ги затварят, догодина ще отворят пак.По-добре 6 месеца да плащаме обезщетения за безработица на 5 или на 10 000 души, отколкото лечение за 1000 човека и още 100 смъртни случая.Обезщетението при всички случаи е по-евтино!
70
0
 
7
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Как си го представяте това татуиран батка с мpъхлата си да си сложи маска от входа до масата, когато е на 3 или 5 уискита след полунощ???Точно това са развъдниците на Ковид, в Европа отдавна го разбраха и взеха мерки. У нас искат МАСКИ НА ОТКРИТО а оставят тия опушени дупки да работят???
69
1
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
бранша нямало да издържи! голяма драма!Ами да бяхте отворили погребална агенция вместо ресторанти, кой ви е виновен, бе алибегов?
68
0
 
1
 
! Отговори
меломан преди 3 години
Ще посетя заведението му, ако ми пее Лили Иванова !!
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През цялата пандемия само за кръчмите става въпрос, то ДДС им намалиха, то само там без маски ходят хората, държат се като някакви разглезени п.е-далчета, сякаш други засегнати сектори няма и хората са длъжни само с тях да се съобразяват! Арееее метла, като не могат да издържат да фалират, не е забранено!
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя реверс Рашид Алибегов ли управлява държавата че той да определя кое как да е?Защо всички трябва да клякат пред мафиотската му структура и да се съобразяват ?То бива бива анархия ама..Оставка на Тиквата!
65
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
И какво стана сега - коравите българи дето танцували и в огън и лед и дето нищо не ги плашело не могат да изкарат една зима без кръчма и с носене на маски.
64
2
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Нощните завдения може да работят при следните условия:1. На входа и на изхода да се дава по 100гр. ракия, уиски, водка или кой к'вото пие като дезинфектант от заведението2. Да ходят само млади хора, до 25-30г, че те най-малко боледуват3. Тези младежи, които ходят на такива заведения, да не контакуват с хора от рисковите групи поне няколко дена и да им се полага безплатен бърз тест
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А най-добре е малоумното правителство да спре с простотиите. Вирус, предаван по въздушно-капков път, не се спира с парцали. И няма смисъл. Така или иначе ще го минем, ако не сме го вече минали - кой леко, кой - тежко, кой - без да разбере. Като всеки друг вирус.Само пари се правят от поредната паника - де от ваксини, де от маски, де от комисионни за изпълнена поръчка за наврян в миша дупка конкурентен бизнес, от тестове и изследвания. Ще си изпросят бой и нещо по-лошо, ако не спрат до тук.
62
6
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Всички други мерки са лишени от смисъл, ако не бъдат затворени училищата, баровете и ресторантите.
61
5
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Бай *** баровец е,цар на нощния живот.Работа?Не ще да хваща.Чашата държи до гроб.
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще кажеш, че най-важното са дискотеките, ресторантите и кафенетата. Но на българина това му е най-важно иначе, къде ще си показва новия анцуг за сватба и мерцедеса. Тука сме страшна пародия.
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще затварят кръчмите? Когато бройката мине 2000 на ден ли?
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това му викат пир по време на чу.***.