Без нарушения: Масови проверки на заведения в Студентски град

Следи се меренето на температурата, има ли дезинфектанти
24 окт 2020 10:14, Елка Василева
15
Без нарушения: Масови проверки на заведения в Студентски град
Снимка: БНТ

Масови проверки на заведенията в Студентски град бяха извършени.

Късно снощи екипи на Столичния инспекторат и СДВР провериха общо шест големи дискотеки за спазване на мерките за безопасност, свързани с пандемията.

Проверяващите следиха дали се измерва температурата на клиентите, преди да влязат, дали има дезинфектанти, както и дали персоналът носи предпазни маски и ръкавици. Нарушители не бяха установени, предаде БНТ.

Още по темата

Най-тежките глоби при открити нередности са между 2 и 5 хиляди лева. Досега обаче глобени дискотеки няма, заявиха от Инспектората.

"Спазват се противоепидемичните мерки в обектите, които сме проверили до момента. Всички служители вътре носят лични предпазни средства, осигурен е дезинфектант на входа и вътре в самите обекти. Мери се температурата на всички, които влизат в заведенията, осигурена е площ от 2 или повече квадрата на всеки един клиент от площта, която е предвидена за клиенти в заведенията", каза Никола Велчев от Столичния инспекторат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Хахаха пак са давали подкупи. Минете по Витошка и вижте кафетата - столовете са буквално гръб в гръб, между масите има няма 40-50см...
13
0
 
6
 
! Отговори
Нестудентски преди 3 години
То си е нарушение, че се допусна в студентски град изобщо да има заведения! Трябва само столове и малки кафенета като в кампусите в целият нормален свят! В Студентски град е проституцията, наркоманията и престъпността! И всичко това не става без покровителство от власт имащите! Всички обекти не отговарят на никакви закони, защото са на определени хора!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
555 преди 3 години
Така е! И цигари не пушат!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дезинфектантите ми увредиха кожата на ръцете!
10
1
 
5
 
! Отговори
Пародия преди 3 години
Жалко че не мога да ви пусна клип...точно от снощи и от студентски град !!!! Буквално се търкаме гръб в гръб... !!! Категорично против съм мерките ...ама то и едни мерки ...всичко е за пари ...да се нагушат власт имащите...и държавният апарат...
9
1
 
8
 
! Отговори
Косачка преди 3 години
Да проверят Лападунди. Там каква мизерия е... Даже няма сaпун в тоалетната им. Отиваш да хапнеш и няма елементарни хигиенни условия?
8
0
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
Да бе да. Сега спазват предписания, защото знаят, че има проверки, пък като спрат, мерките ще са пунта мара.
7
0
 
15
 
! Отговори
Видял преди 3 години
...осигурена е площ от 2 или повече квадрата на всеки един клиент от площта...Аз на дискотека не съм ходил сега, само минах веднъж през Студентски. В кафетата не се спазва тази дистанция, та представям си в дискотеките. Тези от РЗИ за какви ни смятат. Нищо, маски на открито, но мутробардаците да работят на макс, за да няма сърдити. Пародия на мерки!
6
0
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Te РЗИ им се беше разредила брадата от глад,сега малко ще живне пазара на подкупите :) Някой от служителите ще довърши цялостния ремонт на апартамента,друг ще си погаси вноските :) Абеее ларш е.Обаче тия с лабораториите ще си накупят вили по Троянския и Тетевенския балкан :) В тая връзка,каква е процедурата по откриване на лаборатория?
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че как ще открият нарушения.Нали оттам идват милионите от наркотици.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, като проверките им в градски транспорт. За седмица 4 санкционирани, а аз като се кача виждам за няколко спирки поне 20-30 човека без маски или носещи ги на брадите, като лигавници.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама им мерели температурата! Добре. Но вирусчето при младите обикновено минава с Т от 36.6 до към 37 или 37 и малко... Та принципно е безсмислено...
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее, щом е без нарушения значи, че добре са ги почерпили! Браво, поне някой е намазал от тая работа.
1
0
 
21
 
! Отговори
мда преди 3 години
Какво проверяват фашагите. Мерят разстоянието между хората с рулетка ли? Пcихопати.