Шефът на Александровска: Нямаме свободни легла

В болницата ще се разкрие допълнително COVID отделение
24 окт 2020 10:32, Елка Василева
34
Шефът на Александровска: Нямаме свободни легла
Проф. Богов. Снимка: архив, БГНЕС

“В Александровска болница няма свободни легла за заразени с коронавирус. Като едно от най-големите лечебни заведения на територията на София, а и на страната, ще трябва да открием още едно COVID отделение. То ще бъде с капацитет от около 25-30 легла. Ако след Нова година обстановката не се успокои, ще преобразуваме и други отделения”. Това обяви новият директор на лечебното заведение проф. Борис Богов пред Нова тв.   

“Има двама пациенти с коронавирус, които са пренасочени към други лечебни заведения. От понеделник влиза в сила ново разпореждане на здравното министерство за прекратяване на плановия прием. Това се прави с цел разкриване на допълнителни легла”, обясни професорът.

“Ако след Нова година обстановката не се успокои, ще преобразуваме и други отделения", категоричен е шефът на Александровска болница.

Още по темата

В момента в лечебното заведение има двама интубирани пациенти и петима в интензивно отделение. Заразените медици са 14, но са в добро състояние.

Проф. Богов коментира и дали в болницата използват ремдесивир. “Разбира се, че използваме лекарството. То обаче не трябва да се дава на всеки заразен. Има строги показания. Затова има много разногласия относно това дали помага, или не. Леките случаи не бива да бъдат лекувани по този начин”, смята професор Богов.

По думите му коронавирусът нанася доста вреди на бъбреците. “Вирусът се захваща за ангиотензиновите рецептори, които на първо място се намират в белия дроб, а на второ - в бъбреците", заяви шефът на болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да не те лекуват ама парите за осигуровки редовно ти ги взиматТатарска работа както казват македонците
30
2
 
3
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Спирам да плащам здравни осигуровки.Щом не може да лекувате хората,защо ви плащаме???
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сгради в Александровска болница се разпадат и няма кой да я ремонтира!Толкова ли няма как да отделят средства за ремонт? Хора от цяла България се лекуват в нея!
28
1
 
3
 
! Отговори
вбг преди 3 години
И какво правим докторе?
27
4
 
3
 
! Отговори
Ковид измама преди 3 години
Дайте видео от тез " пълни" болници бре хахаха
26
1
 
6
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
До 21Ангелов разправяше навсякъде - "легла и медици има , няма място за притеснение "От 5-ти този месец "Не се налага промяна в мерките, които действат на територията на България. Това увери министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов .Системата е обезпечена и с достатъчно легла, и с достатъчно медици."
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат 2 *** интубирани и други 5 в интензивното и нямат места?! Ами събаряйте ги тия десетки сгради и етажи, заели площ от десетки декари, след като в тях не може и 10 човека в нужда да се лекуват
24
4
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ЛЕГЛА ИМА ...ДОКТОРИ НЯМА....ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА , УСПЯ ДА ПРОГОНИ МЛАДИТЕ ДОКТОРИ В ЧУЖБИНА , ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ....ХА,ХА,ХААААААААААПРАВИ СА МЛАДИТЕ ---НЯМА ПОВЕЧЕ ДА РОБУВАТ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ВЕЛИЧИЯ ЗА "БЕЗ ПАРИ"...ХА,ХА,ХАААААААА...И ДА ГИ БИЯТ И УНИЖАВАТ!СЕГА , Е РЕВ ЗА ДОКТОРИ, АМА ГИ НЕМААААААААА...ХА,ХА,ХАААААААААВИКАЙТЕ ВРАЧКИТЕ , НА ПОЗИТАНО-20 , БЕ....... ОТ с. КРУШОВИЦА С "ВИЗИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ"!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На България дори и война не и трябва да капитулира! До там сме го докарали!
22
3
 
1
 
! Отговори
ОТИДЕТЕ НА ПОЗИТАНО преди 3 години
ТАМ ИМА СВОБОДНИ БЮРА ЗА БОЛНИТЕ ОТ КОВИД -19 ....ХА,ХА,ХАААА....А , У ВИДИН Др.РАДОСЛАВ ГАЙДАРСКИ , ПОСЛЕ ШЕ ВИ ПРИЕМЕ У ЧАСТНАТА СИ КЛИНИКА , ПОСТРОЕНА С "НАРОДНИ ПАРИ"...КАТО БЕШЕ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕТО ОТ БКП/БСП!Др.ГАЙДАРСКИ , МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ , ПОНЕ 100-ЛЕКАРИ , ЗАМИНАЛИ У ЧУЖБИНА ПО НЕГОВО ВРЕМЕ , КАТО МИНИСТЪР...ПОРАДИ НИСКИ ЗАПЛАТИ!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барба Ганьос нали пролетта откри в арена армеец временен лазарет със стотици легла останали от татово време. Какво стана с тех?
20
3
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-20 ЛЕГЛА И ТО В СОФИЯ-НЕМАМ ДУМИ.-И ВИЕ ПРЕТЕНДИРАТЕ ЧЕ СТЕ НЕЩО.-В МОЙТО СЕЛО ЗАКРИХА БОЛНИЦА ЗА 120 ЧОВЕКА-И ЛЕГЛАТА СА ОЩЕ ТАМ-АЙДЕЕЕЕ ДРУГАРИ ГРАЖДАНИ.
19
1
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Ангелов ли ти е личен лекар , не разбрах какво ти е обяснявал но това няма значение.Но е хубаво да се запознаеш с " Как се сменя личен лекар".След това вече ти си решаваш.
18
0
 
8
 
! Отговори
Ахаха хахахахахахаха преди 3 години
А Ангелов друго приказва ше преди десет дена. Но, ясно защо, заповед на баце банкянски да не плаши народа да ходят на заведение и да хранят мутрите негови дружки.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не сложихте някоя снимка със спринцовки? Да станат 10 на първо страница - за късмет!
16
3
 
10
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 години
Ало, " професор" Богов! Болницата да не е хотел,че да " няма свободни легла?? Ти,като бого-избран би трябвало да създадеш!! А има ли свободни лекари?? Ако да,командировай ги в Шумен и Бургас!! Ясно??
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решение: всекш неосигурен да мре.
14
2
 
7
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
Много от коментарите са на хора които не виждат по далеч от носа си и обръщат всичко на политика.Факт е че навсякъде в Европа положението е сериозно но да се надяваме че тука здравия разум ще надделее и няма да стане критичноПазете се хора , всеки живот е ценен особено за малка нация , като нашата
13
1
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
А дано ама надали,иначе си прав не препълваме ли болниците и лекарите ще се справят с заразените , и всеки заразен ще получава качествена болнична помощ с малко смъртни случай и просто ще бъда кофти ситуация ,която ще премине ,проблема става когато почнат да не достигат легла и няма как лекарите да смогнат да лекуват всички пациенти.За съжаление изглежда ситуацията е на ръба.Хубаво е да не скачаме от него , а да се дръпнем на 2 метра назад на безопасно място.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички сме живи и здрави и нямаме нужда от леглата ви !!!