Таня Андреева за COVID-19: Да се затворят баровете, но и училищата

Предстоят по-строги мерки, каза бившият здравен министър
24 окт 2020 11:58, Елка Василева
76
Таня Андреева за COVID-19: Да се затворят баровете, но и училищата
Кадър: bTV

Предстои да се въвеждат все по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас, прогнозира бившият здравен министър Таня Андреева в „Тази събота“.

Имаме най-меките мерки в Европа, а всяка една мярка, когато не е приета навреме, ще се възприеме като по-тежка, заяви Андреева.

Според нея държавата не е направила план за действие навреме, а причината е, че не е направен анализ кое се е променило от пролетта и лятото и настоящия сезон, който е благодатен за респираторните вируси.

Андреева е категорична, че трябва да се ограничи престоят на хората на закрито в неконтролируема среда, а такава са именно нощните заведения.

Още по темата

„Икономиката ни от заведенията и дискотеките ли зависи?“, попита бившият здравен министър.

Същото се отнася и за училищата, които според нея трябва да бъдат затворени. Децата са пощадени от този вирус, карат го безсимптомно, но го пренасят на възрастните.  Има много заразени учители и скоро може да имаме криза с персонала в училищата, както имаме с медиците в болниците, прогнозира Андреева.

По нейните думи вече отдавна сме излезли от етапа на клъстерното разпространение на заразата и вече всеки ще има познати, които са заразени с коронавирус.

В „Шейново“, където работи тя, също има 5-6 болни медици, но работата в болницата продължава при спазване на всички противоепидемични мерки.

Вече е доказано, че коронавирусът не се предава през плацентата и болни родилки се сдобиват със здрави деца, каза Андреева.

В „Шейново“ се наблюдава „бейби бум“, който вероятно се дължи на факта, че покрай пандемията двойките прекарват повече време заедно, каза Андреева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Пульо преди 3 години
Нека НЕ" СПАСЯВАМЕ "децата от простотията ( от неходене на училище) ! Знаем ,че тук се залага на *** НАРОД предвид и нивото в държавата и осанката на вожда ,но всиЧки бъдещи фолкпевици ,продавачи и шофьори не пишете неадекватни постове ( и без това сте неграмотни ) ...Децата са най - незастрашени от вируса ,а само там се оглеждате ...който го е страх да си седи дома и да се обучава дистанционно ( каквото и да означава това) ! Стига с този насаждан страх - ако някой боледува си остава вкъщи
55
2
 
0
 
! Отговори
Сульо преди 3 години
Да ме забравите да си купите много тоалетна хартия, че гледам 3/4 сте Усрали пейзажа от страх
54
1
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Училищата да се затворят. Да спасим децата.Те са нашето бъдеще.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много тежко го карат някои - докато други умират а има и без симптоми носители които дори не знаят, че го разнасят
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възрастните и хората с тежки заболявания трябва да спазват строга карантина. Останалите трябва да продължат да работят и учат при доскорошните ограничения.
51
8
 
7
 
! Отговори
Гражданинът Миро преди 3 години
Спрете да и давате думата на тази ''калинка''. Видяхме я колко струва и нямаме нужда от съветите и. Точка!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът е безпощаден към всички как бе към старите хора или по старчески и социални домове как за начало,а после за хора на възраст под 65,че до 20 год.а туй че децата от 0 до 10-20 год. са пощадени и били безсимптомни носители,които заразявали възрастните е странно понеже по принцип напада и концентрацията му расте с преминаване над критична маса и дозировка,че още превзема система по система с органите подред в организма,но плацентата е преграда за автономност на плода от половете,що система.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ***, много нещо!
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано няма фа се наложи тежим на тока тая зима, защотомаса публика се е отказала от парно. Криви сметки, че с ток било по-изгодно.И като вирусът ни затвори яко тоя път, умниците от вкъщи ще претоварят тока, разбира се. Болниците дали ще откликнат на непредвидените пациенти. *** му обяснявай ти на *** защо трябва да си стои на село.
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазете се от студа. Вирусът р жесток. Както си спите нощем, почвате да се задушавате прогресивно. Болки в гърлото може и да няма, нито температура в началото. Просто изведнъж ставате йсто риба на сухо.А Топлофикация добре подпомага процеса. Ще пуснат отопленията за Баба Марта. Носете си маските ибвкъщи да не дишате студа!
46
2
 
2
 
! Отговори
Аз 2 преди 3 години
До АзС всички уважения, но учител с такъв правопис е....
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да ИЗБЕРЕШ- да ЗАТВОРИШ Б.БОрисов в затвора или да СТОИШ Гладен и без Работа !!
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете по-грамотни коментари !За пълен, кратък член чували ли сте ?Явно и вие трябва да се запишете да учите онлайн, за да се ограмотите малко.
43
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един тамКаква социализация с маски и шлемове, бе орган. Ти в училище скоро бил ли си? Пълен маскарад и пародия. По-добра социализация от нета няма. Там е дъдещето. Ама това лято трябвапе всичко да качат онлайн - учебници, програми, а не са плюнчат по стидиата, че с всики "необходими мерки" всичко ще бъде ОК. Ами не е ОК. Има вече двама или трима починали учители.
42
16
 
1
 
! Отговори
аааа да бе да преди 3 години
днес си запазих сапаре в чалга дискотека, дал съм вече капаро, ще си ходя много ясну
41
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е че децата ги гледат възрастни който са око 40,50 годишни. А психиката на тези деца които видят мама и тати болни не е ок. Така че онлайн е по добре за всички деца и възрастни който им позволява работата
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати племето сте. Вие сте по-важни от младите, така ли ?
39
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като са заразени учениците !?Има ли им нещо- не !Стига сте мислили само за себе си, егоистиТе са бъдещето, не ние
38
2
 
11
 
! Отговори
НАЙ - важни преди 3 години
Са стадионите и дискотеките.... Работят си на пълни обоороти.
37
4
 
19
 
! Отговори
Добър вечер преди 3 години
Тридесет процента от учениците вече са с вирус. Просто не ги тестват.