Заради COVID: Хотели и ресторанти предлагат по-ниски оферти за Новогодишните празници

Несигурност и ограничения - така може да се опише ситуацията
24 окт 2020 22:50, Нели Христова
48
Заради COVID: Хотели и ресторанти предлагат по-ниски оферти за Новогодишните празници
Снимка: БГНЕС

След проваления летен туристически сезон, браншът вече мисли за Новогодишните празници. Въпреки несигурната ситуация около пандемията от COVID-19 хотелите и ресторантите вече предлагат празнични оферти. За да привлекат клиенти, цените тази година са по-ниски и за да направят предложенията си по-атрактивни - предлагат и допълнителни събития, предаде БНТ.

Несигурност и ограничения. Така може да се опише ситуацията в бранша за предстоящите зимни празници. От една страна заради изискванията да се спазва дистанция между хората, ресторантите и хотелите трябва да работят на непълен капацитет. Това обаче не е изгодно от финансова гледна точка и заведенията рискуват да са на загуба.

От друга страна, увеличаващите се случаи на заразени с COVID-19 може отново да принуди държавата на обяви извънредно положение и така да се наложи да затворят. Оферти за Новогодишната нощ има, но са в пъти по-малко от миналата година. Какви са цените на предлаганите пакети, провериха екипите ни в страната.

Цените на тридневен пакет за Новогодишните празници в четиризвездните хотели във Варна са между 350 и 700 лева. Интерес към тях проявяват повече българи, отколкото чужденци. Вече има резервации, които не са много по-малко от минали години.

"В последния момент ще вземем решение дали ще предлагаме само куверти. Най-вероятно не или ще бъдат много ограничени, за да могат всички да бъдат спокойни", каза Стела Деянова, хотелиер.

В Бургас са готови да развиват зимен туризъм чрез интересни събития и фестивали. През ноември хотелиерите в морския град ще привличат уикенд туристи с атрактивни пакети. Първото предизвикателство пред тях е Никулден, който е и празник на града.

"Намаленията ще бъдат, със сигурност, над 20% от обичайната цена, която е на рецепция, стандартна. Предполагаме, че ресторантьорският бизнес също ще се включи", каза Румяна Гюркан, управител на хотел.

Празничният куверт за Нова година в Русе ще е между 60 и 120 лв. Хората вече се интересуват от офертите, но в същото време се въздържат да правят резервации.

"Имам интерес да празнувам извън дома си, но се притеснявам да плащам предварително, защото така или иначе обстановката в страната е несигурна и очакваме всеки момент да затворят ресторантите и заведенията и да ми изгорят паричките", каза Розмари Митковска, жител на Русе.

Въпреки че в заведенията се спазват противоепидемичните мерки, ресторантьорите имат притеснения за предстоящите празници.

"Всичко е плахо, с уговорки евентуално да се върнат парите от капарото, което би било дадено. Така че, реално погледнато, бизнесът е в стрес", каза Красимир Иванчев, ресторантьор.

Единствените притеснения на потребителите са дали няма да загубят парите си, ако отново бъде обявено извънредно положение в страната. Затова някои хотели и ресторанти искат по-малко капаро и обещават, че при най-лошият сценарий парите на клиентите ще бъдат върнати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантина: ден 7.- Приложението, което ми мери крачките, току-що ме попита дали не съм умряла.Тези ми говорят за новогодишни оферти. :D Ми то няма хора да останат дотогава както я подкараха по над 1600 на ден. До месец ще са над 6000 на ден. За Коледа по 12000 на ден.На печелившите честито!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжаа, Огромна Лъжаа ! Ей,сега гледам оферта за през седмицата 105 лв на човек на ден закуска и вечеря ! при положение ,че на същото място беше 82 лв.мъничко парче торта във вървежната верига рест. 7,50 лв. !та какви намаления ?,
34
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 3 години
Да го видя не го вярвам това с намалените цени! :) :)
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цените почват от 1000 лв за 3 нощувки
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем ги тези намаления. Миналата година примерно 500 лева, тази година планирали 700 лева, но с намалението ще е 600 лева.
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да си пишете тука, хотелите и ресторантите пак ще бъдат пълни, просто няма да има ранни записвания тази година. Няма лошо и да си стоиш в къщи с противогаз и памперс, ако те кефи.
30
1
 
3
 
! Отговори
Пф преди 3 години
Хората нямат какво да ядат, мисирките не спряха да ни повтарят как трябвало да сме спасявали подпорните стени на ГЕРБ, ДПС и БСП...Безочие.
29
2
 
4
 
! Отговори
Поскан Салза преди 3 години
Поскан салза за хотелите на ГЕРБ. Хора, дайте да се обединим и да спасим туризма - хотелиерите от ГЕРБ, ДПС и БСП. И те са хора, и те деца имат. Време е да гласуват закон, който задължава гражданите да ходят на планина или море минимум по 1 седмица на сезон.Хотела на Далавери е пред фалит! Само граничарите са му останали. На ръба на оцеляването са...Криза сме.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4 дена в банско за 2 човека стая плюс закуска.3560 лв.Щом има кой да им ходи могат да сложат и 50000 хил евро за ден що не.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ауу не, искам пак за 1 водняна ракия, 1 салата и 3 кашкавалчета с непозната певица да плащаммпо 200лв куверт. Не ни отнемайте скъпотията. Са ако кажат такситата че ще возят по показание а не фиксирано по 30лв курса и ще сме бетерневропейците
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тоя уикенд хотелите бяха фул, а цените им както винаги-високи
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има много работа за гробарите тая година, уружай е за тях в момента... а всякакви алчни хотелиерчета им помагат с тия оферти.
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще я превъртя с дистанционното.Като няма работа,няма от къде и пари за празнуване.Бойко лев не ми даде заради короната...
23
6
 
11
 
! Отговори
Немец преди 3 години
Ще ям вурст в Германия за 100 Евро, ама няма да похарча 60 лева за куверт! Българите са балами и бизнеса тук е фалш! Вурста е вкусен и е немски!
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И без пари да ги направят, пак няма да идем. Не ни се мре.
21
4
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 3 години
Май само слабо токово умните от УНСС Вузувете и Дискотеките не разбраха,че в тоя свят дискотеки ресторанти заведения висши и прости училища от 1г вече са напълно безполезни и никога вече няма да отворят врати каадърно и да видят нормално гости ,ученици студенти.Докато е време преобразувайте тея плевели в обори за животнийй тип Фермата .В мандри за храна сирене луканка и пастет, щото скоро че ручатте жабетата ама и тех нема ги има щото Искъро пресъъна.Дийй,Дий Господа...
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия хотелиери рекламата безплатна ли е? Уж нямали пари пък рекламата на макс. Как стават тия работи? Нещо май не са редовни, трябва да се проверява.
19
1
 
32
 
! Отговори
XXL преди 3 години
Я си стойта вкъщи.. 60-120 лв куверт си е лудост направо. За тези пари ще си напазарува човек за вкъщи за цялото семейство, и хайвер ще има в менюто даже.
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искате ли да спестите пари за Коледа? Сега е времето, да разкажете на децата, че дядо Коледа е умрял от коронавирус!
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избрахте ли вече, къде ще ядете пържола с гъбен сос за 200 лева на Нова година ;-)