Жена с COVID-19 отказа лечение в болница, за да има място за по-тежки случаи

Наталия Димитрова си закупила машина за дишане за 1 400 лева
25 окт 2020 21:15, Красимир Ангелов
48

Българка с COVID-19 отказа лечение в болница, за да има място за по-тежки случаи.

Първите симптоми, които Наталия Димитрова проявява, са неразположение, умора и загуба на обоняние. Тя вдига и температура, която варира между 37 и 38 градуса. 47-годишната жена си прави тест, който е положителен. Карантинира се у дома, но за броени дни състоянието ѝ се влошава.

Още по темата
"Не можеш да спреш да кашляш, при което не можеш да поемеш въздух", обяснява жената пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Наталия отива на преглед в инфекциозното отделение на "Александровска" болница. Там ѝ казват, че състоянието ѝ не е крайно тежко, но трябва да бъде настанена в болница. Проблемът обаче е, че в болницата няма свободни легла за пациенти с коронавирус.

"Проблемът на Александровска болницца е, че ме прегледа инфекционист, той не може да ме приеме, защото болницата е претъпкана", сподели Наталия.

Заради липсата на свободно легло, лекарите уведомяват координационния център, чиято работа е да намери свободно място за настаняване. Наталия обаче взима друго решение - тя отказва да бъде настанена в болница, за да може друг, с по-тежки симптоми от нейните, да се лекува на нейното място.

"При такава оценка на моя здравен статус аз приех, че ще поема риска, но това е да не заемаш едно легло и да се опиташ да се бориш до последно. Иначе това означава да заема едно легло, да седна някъде , където съм в по-добро състояние и някой, който може би има астма, който лекарите по-добре ще го спасят от мен, ако е със сърдечно-съдови или с диабет, няма да има шанс за живот. Аз ще съм заела неговото легло", казва Наталия.

Така тя си купува цялата необходима апаратура за лечение на Ковид-19 в домашни условия. До леглото си има оксиметър и машина за кислороден кондензатор.

"Машината за дишане е 1400 лв., за всички лекарства до тук сме дали общо 2000 лв.", обяснява жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, че има пари да си купи и машинка и лекарства. Жената просто има късмет за да си го позволи. Да е жива и здрава. А всички Господ да ни пази.
40
1
 
1
 
! Отговори
ъъъъъъъъъъъъъ преди 3 години
Въпреки,че няма легла, тя го отстъпила на друг? Интересно ми е колко души ще могат да су купят кислородни апарати?
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До WTF 26 Интубирана е от съседката, санитарка в Александровска.
38
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Жива ли е ?
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момче,ти в българска болница стъпвал ли си някога? Какви изследвания,какви лекарства,какво внимание. Последния път като влизах в болнично заведение нямаха един термометър да ти премерят температурата.Лежиш си в окаеното легълце и се молиш да не те изкарат с краката напред.А докторите гледат колкото се може по-скоро да се отърват от теб.И това в старото нормално време, сега с короната не ми се мисли, сигурно те чакат да умреш от обезводняване и да освободиш леглото за следващия излекуван
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпичък ПР. Аз пък виждам здравноосигурена жена НЕ поличила здравеопазването за което е плащала и доплатила 1400 лв за лечение
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1. Проблемът обаче е, че в болницата няма свободни легла за пациенти с коронавирус.2. Наталия отказва да бъде настанена в болница, за да може друг, с по-тежки симптоми от нейните, да се лекува на нейното място.3. Отказала е нещо, което Александровска болницца не може да й предостави.
34
10
 
7
 
! Отговори
Танчо И.Г преди 3 години
Само Герб!Давай Бойко!
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах, какъв героизъм!Прочие, не искам да звуча меркантилно, но жената е постъпила правилно, макар това да не е повод да я дават за пример като някаква героиня.На моя колежка майка и лятото се беше разболяла с 39 градуса температура, тежко. Изкара го в къщи и се оправи, нищо страшно не се е случило.Хора, грипът също е опасен. Това си е вирусно заболяване. Мийте си ръцете, пийте витамини и се пазете.И всичко ще отмине!!!
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с ваксината ще е така. Оставяме я за ценители и лоботомирани.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20 Мноооооого време преди да се появи Ковида , е имало заболявания , при които хората имат затруднения с дишането и решават проблема , като си купят такъв и когато се наложи го ползват пиши в нета примерно " кислороден апарат за домашно лечение , ползване " и ще видиш машинките Не се изисква медицинско образование , за да се борави с тях Апаратът не лекува нищо , просто подава чист кислород и нормализира дишането
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тия театри нон стоп, какво доживяхме, на акъла няма да ми дойде, да съчиня подобно нещо, как им идва на хората, каква е тая психическа пандемия
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До WTF 26 няма да се интубира сама , не става дума за подобен апарат Апарат за дишане в случая - подава кислород и облекчава дишането
28
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига глупости! Жената има пари и вероятно плаща на частен лекар, да я лекува, защото знае, че влезе ли в болницата жива няма да излезе. Кой нормален здравно осигурен може да си позволи 1400 лв. за апарат и още 2000 лв. за лекарства?! Айде дай толкова пари, ако вземаш 600 лв. заплата.
27
1
 
26
 
! Отговори
Малка пенсия преди 3 години
Хахха, каква пропаганда. Наталка има папи, дала 3400 лв за лекарства и апаратура. Сигурно и лекар идва в къщи. Хехе, тогава защо се плащат здравни. Смешна статийка, хахаха.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързо оздравяване, Наталия, и всичко добро!
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ни подготвят психически, че всички трябва така да постъпим - да купим апаратчета, лекарства и бегом вкъщи, който иска в болница е егоист!
24
5
 
28
 
! Отговори
WTF преди 3 години
Това пък вече е върха на тьпотията, ще ме извинява жената! Като няма достатъчно легла, ще разкрият още! Каква е тая машина за дишане?!? Сама ли ще се интубира?!? Малко в повече ми идват такива тенденциозни статии, айде спрете се, моля!
23
5
 
6
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Спасила си е живота със, или без въпросния апарат. Така наречените лекари вече я мразят хахаха
22
4
 
18
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До Анонимен 20"Излиза, че с този апарат някой който не е доктор може да лекува съседите си и тн."Ами това е известно, лечение за вируси няма. Ако те вкарват в болницата ще почнат някви експерименти и може да станеш като оня нещастен младеж, дето все го споменават.