Преместихме часовника с един час назад

От 4 ч. тази нощ е в сила зимното часово време
56
Преместихме часовника с един час назад
Снимка: Pixabay

В 4 часа тази сутрин се върнахме с час назад  към астрономическото или зимно часово време. То ще продължи до последната неделя на март следващата година.

Преминаването от лятно към зимно астрономическо часово време винаги става в последната неделя на месеца.

В България лятното и зимното часово време са въведени през 1979 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: часовникчасово време
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Жалък, *** и некадърен селски бек.Ти си прецакан от момента в който си се родил"Този пък и той, за интелект говори. Даже няма какво да ти обяснявам на теб, при теб трябва да се почне отдалече, при психолога. С другия човек поне може да се води смислен разговор.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги се съмва, когато слънцето изгрее, стъмва се, като то залезе. Глу пак ът иска да ме с ти слънцето. Вселената може и да не е безкрайна...
35
2
 
6
 
! Отговори
redordead преди 3 години
Русия въведе преди време постоянно лятно време, но го отмени - "Предложението му бе за въвеждане на постоянно лятно часово време в руските градове, с приемане на по-тъмни сутрини през зимата, но по-светли следобеди. Много руснаци обаче сега се оплакват, че така виждат дори по-малко дневна светлина от преди и чувстват постоянна умора."Две години по-късно минаха изцяло към зимно часово време...Та, както се каза, някои държави го играха номера с лятното и видяха, че не е ок.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Именно яйде остави плажа . Рсботиш до 17 и отиваш да вземаш детето ,а на вън вече е тъмнина. Оставил си го на светло прибираш го на тъмно. Караш на фарове , вали дъжд , трафика е интензивен по това време. Сам си отговори ,че е добре да е светло в 17
33
2
 
5
 
! Отговори
Зависи преди 3 години
Явно всичко пак опира до типа човек който си, както повечето неща.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има държави, които оставиха лятното часово време за постоянно, но при първата зима имаше бунтове заради това и си върнаха астрономическото време. То това не е неочаквано, ама трябва и да се мисли.
31
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Принципно астрономическото време върши работа през цялата година, а лятното часово време е удобно само през лятото. Не случайно хората са нагласили астрономическото време по този начин, а не с 1-2 пада напред или назад. Мен лично направо ме втриса като си помисля кога трябва да ставам и да излизам навън през зимата, ако решат да оставят лятното часово време за постоянно.
30
3
 
4
 
! Отговори
redordead преди 3 години
Аз не знам защо твоите разходки по плажа са някакъв аргумент, или ти си мислиш, че след като ти си го казал и е в твой интерес е валиден аргумент?Решението трябва да се преопредли от цикълна на рбаотно време на хората, в което също влиза и това с децата, които ги водят на градина и училище.Отделно, много хора спортуват сутрин рано, е те по твоята логика да тичат в парковете 9 сутринта по тъмно ли?
29
4
 
1
 
! Отговори
До redordead преди 3 години
Това с 3-те часа не е аргумент. Същото може да се обърне и да се каже за тезата която ти защитаваш.
28
5
 
5
 
! Отговори
redordead преди 3 години
да де, затова ви казвам, вместо да изместим с 1 час напред спрямо астрономическото, да го изместим с 3 часа - ще се съмва в 12 на обяд и ще се стъмва в 12 през нощта...тъкмо, ще можеш да се разхождаш и да висиш на плажа, колкото искаш...
27
9
 
3
 
! Отговори
Дискусия преди 3 години
Интересно ми е какви са аргументите на тези които искат да остане винаги зимното време. Какъв точно е проблемът, че в най-късите дни ще става светло в 9 сутринта? То така или иначе ставаш да вършиш някакви ангажименти и без това си прецакан, дали тъмно или светло? Не е ли по-важно през почивното време, следобяд, да е по-светло, както е при лятното?
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо твоите пиленца не ме вълнуват къде са. Второ плажа не е аргумент за мен ,а за много хора. За един е плаж ,за друг разходка , за трети балкан. Толкова ли си глуповат да разбереш ,какво ти казвам :) Сис сигурност в България,ще се избере лятното време,защото просто няма аргументи за зимното - както виждаме и тук.
25
5
 
7
 
! Отговори
redordead преди 3 години
до 34, като те гледам колко си неграмотен се чудя ти с какво си се аргументирал, защото искаш да стоиш до 19 на плажа ли?То по твоята логика, дай да изместим с 3 часа напред спрямо астрономическото и ще е светло вечер до 12:00 часа...А наясно ли си, че цяла зима ученици и малки деца трябва да бъдат водени на градина и училище 2 часа преди да се е съмнало?Ясно е, че вечер ще е тъмно, но тогава хората са много по-гъвкави и трафикът не е толкова сериозен, колко е сутринта межу 7:30 и 8:30.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам си астрономическото време!
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ако си загрижен за пиленцата няма с ги ядеш на супа и с ориз. Айде с тея куц8те. Тези които искате зимно просто не може да се аргументирате ... некви празни приказки.Има голямо значение дали вече е тъмно в 17 или в 18. Също така и лятото по хубаво вечер да е по късно светло. Аз стоя на плажа до 19 някой път за спорт.
22
4
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Какво значение има ,така и така никога не сме в час
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше допитване онлай в което лятното спечели, но имаше и много за зимният.Така ЕС каза всяка държава да реши за себе си до 2021. После казаха ще гласуваме и трябва всички държави да са съгласни с едно от двете и да не се мърда - което няма да стане . Работата зацикли яко там.Аз съм повече привърженик на лятното понеже удължава светлината вечер. Много ме депресия тая тъмнота в 17 часа. Сутрин по бих е приел май до по късно.
20
2
 
8
 
! Отговори
perry преди 3 години
Бъркате Астрономията с Астрология! Няма зимно часово време, има астрономическо!
19
3
 
8
 
! Отговори
redordead преди 3 години
какво лятно време да остане бре, ***?Нали тогава през най-късите дни в годината ще се е се съмне в 9:30...Зимното време е естествното астрономическо време, па ти ако искаш си го измести за теб и с 5 часа напред.
18
8
 
9
 
! Отговори
Жо преди 3 години
ПРЕЗ 1979 г. за първи път въведоха лятното часово време, което на практика не караше да ставаме 1 час по-рано. Тогава повечето хора започваха работа в 7 ч., а тези, които работеха на смени започваха в 6 ч сутрин. Може да си представите как хората бяха принудени да стават един час по-рано.Комунистическата партия ни обясняваше, че така ще се ползва по-рационално светлата част на деня, ще се пести ел-енергия и въобще ще ни бъде по-готино.В онези "щастливи СОЦ-времена" не можеше да се протестира.