Проф. Балтов: По-строги мерки иначе няма да можем да лекуваме

61 лекари и персонал от "Пирогов" са с коронавирус
27 окт 2020 09:15, Александър Попов
50
Проф. Балтов: По-строги мерки иначе няма да можем да лекуваме
Проф. Асен Балтов. Снимка: БГНЕС

"За последните две денонощия общият брой на заразените с коронавирус лекари и персонал в „Пирогов“ е 61. Има и 60 пациенти, които са заразени в средата", заяви пред bTV директорът на болницата проф. Асен Балтов.

От днес два от етажите ще бъдат отделени за новозаразените с COVID-19 - един за пациенти, а другият за лекари и персонал на болницата, които имат нужда от лечение.

Още по темата

По думите на Балтов, това което се е случило, е естественият път на един дифузен процес. Той напомни, че всички пациенти, които постъпват в болницата, се тестват за коронавирус. Понякога обаче са в период, в който тестът не дава положителен резултат, а вече са заразени, уточни професорът.

Той призова за по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Иначе няма да можем да лекуваме никого, предупреди лекарят.

Три клиники в болницата не работят заради липса на персонал, вероятно ще се търсят млади специалисти, които да помагат извън ковид отделенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
С тези бутафорни мерки, празни приказки и IQ на мангъровци, трифоновци и сек'ви индианци, положението ще стане много лошо. Китай показа достатъчно ясно и категорично как трябва да се действа, освен че изолира, секвенира,класифицира и определи консервативните участъци на вируса по които може да бъде определен. Показаха и кои препарати работят и кои са съмнителни. Това за има няма - месец.
45
0
 
5
 
! Отговори
гръцки митничари преди 3 години
И каква стана тя - едното отделение лекува другото....... А болните с различна от #ковид19 диагноза - направо за Орландовци , като си носят сандъка самички. :-( :-(
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 (44).Някой от участниците да е казал, че не е страхотен лекар в детските отделения? Но на Балтов това не му стига, той трябва да се изживява като доморасъл робовладелец, като командир на нацията и прочее. Затова получава тези критики.
43
3
 
8
 
! Отговори
Кой преди 3 години
В много болници лекари и персонал се разхождат без маски и не спазват правилата а сега били болни!?
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, защо не направите PCR тестове и за други вируси? Къде е според теб коронавирусът NL63 сега? Ами точно където е и Ковида - в нас. Ама за другите вируси нищо не се казва, никаква паника няма. Балтов, Световната здравна ли ти заповяда да вдигаш паника само за Ковида? Но Ковид е нов вирус, ще кажеш. Ами NL63 също беше нов около 2004 година, но за него не чухме нищо.
41
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
Всички плювате по Балтов, но някой замисля ли се на колко деца е помогнал? Спрете се и се замислете, че детските клиники на Пирогов са уникални за страната, а той е страхотен лекар.
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, най-малко една пета от населението е заразено. Не можете да контролирате вече нищо. Мисията невъзможна. Събирай си парцалите, завирай си намордниците някъде си и се разкарай от живота ни. Отивай в Царичина дупка, за да ти кажат Извънземните как да правиш ваксина за Ковида.
39
0
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
До АнонименЯ виж ти - Нина Чилова, отдавна забравената министърка на КУЛТУРИЗМА (културата и туризма за кратко). Тази, дето имаше мечта да види цялото Черноморие като един комплекс! По дедово симово време беше. Времето на най-великото строителство, времето на братя Хотелчеви и т.н.Е сбъдна се........Колко такива "личности"минаха като метеори по политическия ни небосклон? И анонимно, но трайно го **раха.Номенклатура, "универсални" кадри, по семейна линия.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са лекарите епидемиолози, инфекционсти, вирусолози? Какво правят тези хирурзи, ортопеди и дявол знае още какви в щабовете? Запушиха устата на лекарите със съответните специалности, а те се самопровъзгласила за компетентни като дебелашки чорбаджии. А после защо сме вярвали в конспирации.
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"61 лекари и персонал от "Пирогов" са с коронавирус"Значи ако отидете в Пирогов шансът да се заразите е многократно по-голям отколкото ако отидете на дискотека......
36
9
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Лоши новини. Балтов, вие сте болен. А другата лоша новина е, че няма как да се излекувате. И двете болести: скудоумие и алчност, са неизлечими. Ако наистина вярвате в простотиите, които говорите - значи скудоумие, не се лекува. Ако говорите и правите заради парите, които ви дават за това - тежка форма на алчност, не се лекува.
35
9
 
9
 
! Отговори
hahah преди 3 години
Абе Балтов, ти и сега не можеш да лекуваш. В най-скоро време ще си уволнен. Следователно ще си на нова длъжност: Главен паникьор на републиката! Аре пътя
34
8
 
12
 
! Отговори
Железничар без КОВИД преди 3 години
Балтов не е лекар, той е *** ***!!!
33
8
 
10
 
! Отговори
Железничар без КОВИД преди 3 години
Балтов не е лекар, той е *** ***!!!
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този едераЗ герберски не беше ли ортопед? Ортопедите не се ли занимаваха с кости?
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, тези заразени лекари не са ли спазвали мерките. Или тези мерки не са никакви мерки. Побъркахте хората, а сега трябва да ги успокоите с нещо. Утре НОЩ ще препоръча и подскачане на ляв крак като ефективна мярка против Ковида или някаква подобна простотия.
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"61 лекари и персонал от "Пирогов" са с коронавирус"Не стига, че мерките му са пълен провал и неефективни, ами настоява да ни прави на още по-големи маймуни.
29
4
 
10
 
! Отговори
Кога преди 3 години
Ще затворите училищата???
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов се е дипломирал с 3.80 и е назначен за шеф от Герджиков, който е много близък с Нина Чилова. А тя е жената ,с която Балтов живее.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя по-добре да обясни как лекарите му се заразяват след като се предполага че спазват мерките му.