Режисьорът Съни Сънински победи COVID-19: Това беше всъщност адът

Битката му с коронавируса започва 10 дни преди да бъде приет във ВМА
27 окт 2020 22:30, Красимир Ангелов
42

Режисьорът Съни Сънински победи Ковид-19. Пред Bulgaria ON AIR той разказа за срещата с вируса, престоя си във ВМА и приятелите в един от най-тежките моменти в живота си. Режисьорът призова доброволци да помогнат на болниците в един от най-тежките моменти.

Битката на Сънински с коронавируса започва 10 дни преди да бъде хоспитализиран във ВМА. Симптомите са болки в тялото и температура.

Още по темата
"Мислех в началото, че е една обикновена настинка, която преминава в грип, защото болките са такива, само че тук след 10 дни усетих нещо, което хич не ми харесва, а именно едно леко стесняване на дъха. И при мен нямаше никакви други симптоми. Нито липса на обоняние, нито липса на вкус, даже нямах кашлица. Единственият симптом, който не спираше, беше температурата. Дишането ставаше все по-кратко и по-кратко, докато просто една вечер вечерта изпаднах в шок, че не мога да дишам. И така няколко пъти", разказа Сънински.

Едновременно с него, в същото състояние е и съпругата му. Човекът, на когото първо се сеща да се обади, е актьорът Любо Нейков, който им помага да отидат до ВМА.

"Това беше всъщност адът. Никой на никого не можеше да помогне. Децата се суетяха. Тогава се обадих на моя приятел Любо Нейков и му казах просто "Любо, помощ!" С Любо сме много добри приятели, последните години не сме се виждали. Чухме се преди месец-два. За никой друг не се сетих. Молех се на Господ, за никой друг не се сетих. Той за 10 минути дойде, все едно слезе Господ. Всичко беше организирано, всичко ни чакаше и ние се спасихме. Шест човека ни поеха, трима работеха върху мен, трима върху жена ми. Ние нямахме сили нито да ни направят изследвания, просто легнахме и край. Почнаха вливания, но на другия ден беше по-ужасно, защото когато трябваше да ни направят снимки, аз просто не можех да ходя. Всяко ставане от леглото изисква кислород, а аз нямах грам. То е едно... не мога да го определя... състояние на полуживот", обясни Сънински.

Той прекарва 12 дни в болницата и казва, че това са едни от най-тежките дни в живота му.

"Сега виждам, че има по 2000 заразени на ден. Ние бяхме в момент когато бяха 800. Все още имаше място. В момента ВМА е препълнена. Сестрите, които се грижат, не паметници да им издигнат, но това са хората, които извършват манипулациите. Те са техните ръце, очи, уши на докторите. Там има хора, които плачат в интензивното, които викат, които се давят, душат, аз ги чувам. И тези хора трябва да бъдат обслужени от някой. Те са две сестри, понякога три. Работят по 24 ч. Аз се чудех как издържат", каза режисьорът.

Съни Сънински призовава хората да спазват мерките, а доброволци да се включат в борбата с Ковид-19, защото болниците имат най-много нужда от това сега.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не половин година след това имам необратими щети от болеста - черен дроб, бъбреци, бял дроб на 40% само, интересно нали... а можеше да не се стига до там...-----Преувеличаваш, но дори и да е така - що не си си мил ръцете?
38
2
 
0
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
"Браво"... Съни, "великан" си, щом дори и... коронката не ти се опря:)))!
37
2
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Не съм чувал за Съни - следователно няма вирус. Мислете логично!
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая статия дано да я прочетат повече хора от невярващите. Закъсняхме с мерките след като препълнихме болниците и вече има недостиг и на места и на персонал. Дано да не съм прав, но предстоят доста тежки месеци. Още е края на октомври, а до края на март е доста време.
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм го чувал този Съни...
34
4
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Не половин година след това имам необратими щети от болеста - черен дроб, бъбреци, бял дроб на 40% само, интересно нали... а можеше да не се стига до там...
33
2
 
0
 
! Отговори
Куки Кукумицински преди 3 години
Господ ше ти го пише това на сметката, Куки, ако и да не си верващ!
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34 като куче ме оставиха да си мръ вкъщи------И кво, ти омре ли?
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз го преживях този ужас още Март месец, но за мен нямаше 6 човека да ме поемат. Личният лекар вика звъни на Сешното, Сешното ми викат нищо ти няма теста ти е фалшив, РЗИ стоят на 20 метра и ми викат прибирай се щом дишаш задуха не ти е сериозен. Александровска викат, ако те вкараме ще се учим на теб докато си жив, Пирогов викат без преглед, щом имаш рентген и диагноза бегай в болницата дето са ти го правили ние сме спешно... като куче ме оставиха да си мръ вкъщи, дори и на проверка не смееха да
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съни, бъди здрав. Но ти си и професионален режисьор, знаеш как се прави театър, знаеш как се правят внушения на публика не само от сцена, но и в интервю. Не ти повярвах много.
29
4
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Още ли си жив?Злобата не те ли е задушила.
28
2
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Слушай Мангъра- чай и аспирин.
27
5
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
По-внимателно чети.Човекът и жена му са били болни.Имат и деца.За да тръгнат за болница, трябва да се организират.В указанията на СЗО пише изрично,че при пандемия ,ако се грижиш за някого, трябва да обмислиш на кого може да разчиташ ,ако те събори болестта.И това не е за България, за целия свят
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доброволци,които могат да правят инжекции,без да са медицински лица.Сещам се само за наркомани.На тях може да се разчита да ти намерят вена, ама за лечение няма как
25
11
 
12
 
! Отговори
Жаби Жабински преди 3 години
Какво е това подобие на човек, каква е тая имитация на режисьор? Какво е това име Фифи Фифински?
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е Любо! Това е супер Любо!
23
14
 
8
 
! Отговори
Как па ни един преди 3 години
не пукна от този супер опасен вирус
22
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така, както разказва случката с Любо Нейков, дето години не се били виждали, ама изведнъж рязко се сетил, че са големи приятели и го потърсил да го уреди във ВМА... че то е да се срамува човек от себе си, не да го разказва пред хората.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиологВ тези времена, Оруел ряпа да яде
20
17
 
22
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Бил е в ада , срещнал се е с Лукавия, продал му е душата си- и сега всичко е наред. Да си ги харчи със здраве. !!!Прекарвал съм тежък грип. Мислил съм си че умирам. Живял съм и през развития комунизъм, през времето на Работническо Дело, Септемврийче, руска телевизия в петък, Ален Мак ....- но все съм оживявал . Но не ми е и минавало през главата ще дойде ден да живея по време на такива световно организирани лъжи и дупедавство.