Ще излезе ли и ресторантьорския бранш на протест?

Те може да поискат оставките на кметовете, затворили нощните заведения
27 окт 2020 09:23, Нели Христова
36
Ще излезе ли и ресторантьорския бранш на протест?
Снимка: БГНЕС

Собствениците на заведения от страната ще решават на национална среща дали да излязат на протести срещу затварянето на нощните клубове и дискотеки. Браншът настоява  за оставките на кметовете, подписали такива заповеди в опит да спрат разпространението на коронавируса.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова е сред кметовете, за чиято оставка ресторантьорите са категорични:

"Ние сваляме нашето доверие, категорично и на сто процента. Оттам нататък с всякакви средства ще се борим тази неправда и тази дискриминация в един момент да бъде преустановена", заяви председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.

От бранша смятат, че увеселителните обекти по никакъв начин не са по-опасни от останалите сектори на икономиката и се позовават на данните на РЗИ за разпространението на вируса, според които :

"Нощните заведения са на десето място. Това означава, че всички други, които са преди нас - цехове, заводи, транспорти и т.н. трябва да бъдат затворени преди нас".

Дали ще има протести и на ресторантьорите ще стане ясно до края на деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хората го казаха,най голям е рискът да се заразиш в барове,дискотеки и ресторанти,какво още не сте разбрали?
31
1
 
4
 
! Отговори
кръстоносец преди 3 години
По-точно наркопласиорите и сутенорите, че няма къде да развиват дейност. Да излизат, по-лесно ше ги локализират и неутрализират.
30
1
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Голяма работа, че ще излязат на протест.
29
0
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
#30, да им махнат ддс'то съвсем и да им налеят и остатъка от фондовете, А ? К'во ше каеш ? А пък ние с професионалистите и пенсионерите ще възстановим парите от ддс'то върху храните и режийните и реалното и без това мъждукащо производство. Че нали точно тази власт на калинките ви подкрепя бе *** ?
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Maxне лъжи, лятото бях в амстердам, клубовете и заведенията бачкат.
27
2
 
12
 
! Отговори
Max преди 3 години
В Нидерландия дискотеките и нощните заведения са затворени още от април, но никой не протестира.Просто тук "материала" е изключително качествен.
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
надявам се слабоумниците тук да си сложат ваксина и да пукнат. бива глупости, ама това вашето е прекалено. вместо да се държим заедно срещу властта, ние се радваме на чуждото нещастие. утре ще затворят вашия бизнес или ще ви уволянт и тогава вие ще ревете. нямате ли малко солидарност и акъл ?
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тях ги разбирам, може и да излязат на протест, но факт е, че трябва да затворят заведенията и то всички, защото там хората си развъждат яко вируса.
24
4
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Анонимен, много ме изнервят даскалите папагали. Тоо пълен член е абсолютно пожелателен. Официално. И на кой му дреме за него ? Вместо да обръщат внимание на децата в природните науки, където на всичко отгоре сме добри, ги занимават с пълни глупости. Освен това, на талантливите и умни деца, тоо български изобщо не им влиза в полза така или иначе. Защото емигрират.
23
1
 
14
 
! Отговори
u2 преди 3 години
Оставка на кметовете подписали...??? Алооо ама вие се взехте много на сериозно бе! Тези кметове са избрани от гражданите.И защо да подават оставки? Защото си изпълняват задълженията ли???
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да продават он-лайн, както правят другите бе!Ще си спестят доста разходи.А и като стачкуват какво ще стане ?!
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДаДухат сyпата кръчмарите.
20
0
 
11
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Цяло лято дрямаха и слушаха бисери. Сега се сетиха, а ддс то спаси ли ги?
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като върви алъш-вериша и са добре - крият оборота , като има проблеми - реват за помощи... То е повече от ясно че са стифирали и имат пари и за ледников период, ама що да не изврънкат нещо отгоре...
18
4
 
15
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Призовавам господин Борисов и Националния Оперативен Щаб да затвори ВЕДНАГА абсолютно всички заведения !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато училищата и детските градини работят са си прави. По голям развъдник от тях на вируси няма.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Абе те тия дето най-много разрушават обществото са нашенските политици, ама не виждам нещо да са изчезнали като си режат клона, на който седят.. Дебел клон ще де е сигурно...
15
5
 
10
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
АМА ТЕЗИ ОТ ЗАВЕДЕНИЯТА СА ТОТАЛНО ИЗКУКАЛИЩЕ ЗАТВОРИШ ЦЕХОВЕ ЗА МЕСО И ЗЕЛЕНЧУЦИАМИ КАКВО ЩЕ СЕРВИРАШБОЙКО НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕОЗДРАВЯВАЙ БЪРЗО --НИЕ ТЕ ОБИЧАМЕ
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са поредната прослойка в икономическия и социален живот на организираното общество, които не съзнават, че разрушавайки го, режат клона на който съществуват.И без мерки и затваряне, с регистрация и глоби и отлив на клиенти са пътници. Остава да дразнят органите по контрол на епидемията и със сигурност са пътници от този бизнес.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8А, ти не се притеснявай как ще си продават дрогата, нали училищата работят - има къде да продават. Ти тях не ги мисли.