Доц. Кунчев: Трябва да се счупи кривата, иначе мерките ще се удължат

Има вероятност и малките ученици да минат онлайн
28 окт 2020 09:38, Александър Попов
226
Доц. Кунчев: Трябва да се счупи кривата, иначе мерките ще се удължат
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в страната става все по-трудна, някои болници вече изпитват затруднения.

Мерките ще се затягат, особено ако хората продължават да не спазват предписанията на властите, предупреди главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред bTV.

Той смята, че двуседмичното затваряне на барове и дискотеки и минаване на гимназисти и студенти на онлайн обучение може да се окаже по-дълго, ако не се обърне кривата на заболеваемостта.

Кунчев обаче не е привърженик на локдауна на населени места.

Още по темата
"Възможно е допълнително затягане на тези мерки без да се стига до локдаун на населени места – това не е кой знае колко ефективна мярка. Вечерният час според мен не е от най-ефективните, създава затруднения на гражданите, но в общини, където е твърде голяма заболеваемостта, властите го правят", коментира Кунчев.

Според него е ""много вероятно" и най-малките ученици да започнат онлайн обучение, въпреки позицията на МОН, че при тях ефективността на тази форма е най-ниска и има най-много трудности.

"Проблемът със смесването на медицина и политика е едно от най-вредните неща в случая. Заведенията смятат, че са нарочени и някой ги мрази; училищата смятат, че ги ограничаваме", коментира експертът.

Според него има голяма вероятност извънредната епидемична обстановка да бъде удължена, но не се ангажира с конкретни прагове на заболеваемост.

Кунчев, който е в самоизолация след контакт с болния премиер Борисов, коментира изненадващата оставка на начланика на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. По думите му това е станало докато вече е бил под карантина, но, от това, което знае по случая, "най-вече заради свалянето на карантина на президента и на министър-председателя се е стигнало до това решение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен *** не вярва в глупостите по света,а такъв като теб остава завинаги роб.
188
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешници жалки!Откога така сте загрижени за здравето на хората,та да затаваряте здрави хора?Ненормалници!Никой не ви вярва,освен тъпанарите,ковидиодтите.Зомбитата с маски.
187
0
 
1
 
! Отговори
търмпю преди 3 години
На 04 ноември побеждаваме и криват и правата
186
3
 
4
 
! Отговори
доктор преди 3 години
ОСТАВКА НЕ САМО НА ЩАБА АМИНА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ПРОДЪЛЖАВА ГИНОЦИДА НАД СВОБОДАТА НА --ЧОВЕКА ВИЖТЕ ИТАЛИЯ АНГЛИЯ САЩ ГЕРМАНИЯ А НИЕ СЕДИМ И --НЕ МИСЛИМ С МОЗЪКА А --КАКВО НИ КАЖЕ-ЩАБА РОООБИ
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По вероятно е да ми счупиш кривия
184
3
 
10
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Сегашните ученици - бъдещите глупави и необразовани консуматори. Кривата на образованието дочупвате.
183
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваме целия щаб да подаде оставка.
182
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да се счупи кривата, а главата. Твоята, Кунчев и на още неколцина.
181
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хора, опомнете се .....това са новите фашисти ... не виждате ли как се изказват ,нагло и безочливо ...време е да ги пометете,после ще бъде късно... ще им бъдете смирени и страхливи робове...
180
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не вярва в Ковид-19.*** смята, че всичко е конспирация, лъжа и измама.*** вярва на Мангъра, Пасков Конския Доктор и Киро Фалита.*** не спазва противоепидемичните мерки, не пази себе си и околните.Бъди умен. Не бъди като ***!
179
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Доц. Кунчев: Трябва да се счупи кривата, иначе мерките ще се удължат"Щели да ни затварят но трябва да знаят че ние може тях да затворим, защото нещата отиват на финалната права или ние или те, среден път просто няма.
178
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще затварял той. Кой беше ти бе??? Ще определя тоя нехранимайко живота на милиони българи
177
5
 
16
 
! Отговори
Манипулация преди 3 години
С политически мерки не можете да спрете вирусна зараза. С маски можете да спрете бактерия но не и вирус. Проблемът е че в световен план политиците изместиха вирусолозите и инфекционистите и на тяхно място поставиха послушни "специалисти" които манипулират обществото. Всеки ден сме свидетели на това което каза Мангъров още в началото на тази криза. С безумните мерки от пролетта само отложихте и засилихте проблема. Сега трябва да си понесете съдебната отговорност.
176
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трибуналче, трибуналче.
175
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мерките ще се затягат, особено ако хората продължават да не спазват предписанията на властите, предупреди главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред bTV."А ние ще продължаваме да не ви спазваме глупавите предписания.
174
0
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Това извънредно положение и мерките ще останат до края на света, освен ако членовете на най-новата световна секта - Свидетели на Ковид от последните времена - не се опомнят!
173
2
 
5
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Кунчееев, Кунчев!Изтървана работаПак не знаете какво правитеТака е, като бачкате без план и график. Трябваше още отначалото: имаме толкова заразени - такива мерки!
172
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая калинка трябва да бъде съдена
171
2
 
6
 
! Отговори
Републиканец преди 3 години
Четох някъде ,че правителството било "ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНО"!?! Още се смея ,че има такива индивиди...Контактувам с много народ - не съм чувал ( с малки изключения) ,че някой е гласувал за Бойко Борисов ,но той все си горе ...Жив и здрав.. относно вируса - това е вирус - като останалите- на същият принцип! Идва ,лекува се, ПОВТАРЯ...И така всяка година... Колкото и да се затваряме, спираме да дишаме и прочее той НЯМА да си отиде трайно ...Може да отслабне ( дано) ,да позатихне с времетоСвикваме
170
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е резултата от 4-те Велики Всенародни Заразявания организирани от арменците. Целувайте ръка на бабикянците за този хаир. Специално събраха хора от цялата страна за да разнесат вируса по градове и паланки. Някой ще каже защо толкова късно? Който е учил какво е парабола знае че от начало стойностите нарастват бавно и в един момент се изстралват нагоре. Като при геометрична прогресия.