Детските школи и занимални пред фалит заради новите мерки

От сектора искат да продължат работа
29 окт 2020 09:45, Ния Христова
13
Детските школи и занимални пред фалит заради новите мерки
Снимка: БГНЕС
Гимназисти и студенти от днес ще учат дистанционно, но малките ученици остават в класните стаи. Детски школи и занимални обаче са затворени. Това гласи заповедта на здравния министър. Жаклин Кунович, която е управител на образователен център, заяви пред bTV, че от бранша ще издържат за кратък период от време, но се очакват фалити в сектора.
 
Тя разказа, че при извънредното положение през пролетта не са работили и се е наложило много преподаватели да бъдат освободени.
Още по темата
 
"Нашата работа е подпомагаща ученици и родители, не знам защо сме изключени от частния сектор", каза Кунович.
 
Тя е на мнение, че държавата трябва да подпомогне занимални и частни школи, ако продължат да са затворени и изтъкна, че мярката 60/40 при тях не е сработила.
 
"Родители и деца няма да се възползват от дистанционната форма, трудно е да учиш онлайн дете как да държи химикал, как да се съсредоточава. Друг проблем е спирането на работа с деца със спеиални потребности. Това не е здравословно за тях", допълни Кунович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
5
 
! Отговори
Тези паразити преди 3 години
Да фалирват
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9И в коя школа точно не са ви приели, защото според моето впечатение ако си плащаш таксите те приемат навсякъде.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Занималните могат да фалират, защото помагат на децата след училище да си направят домашните или просто ги наглеждат. За частните школи - не мисля, че ще фалират, дори наопаки. Нивото все повече пада в държавните училища, особенно с дистанционното образование. Частните градини ще бъдат засегнати, защото ако родителят е вкъщи и си гледа детето, защо да плаща грешни пари.Та малко смесват интересите тук, не са всички под общ знаменател.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където няма достатъчен финансов интерес няма и "адвокати" като Алигберов. Затова този бранш може и да фалира, но на мутренските барове и клубове държавата ще плаща 80% от заплатите на персонала. Кой колкото плаща в хазната толкова си "по-важен". Но иначе да на книга "образованието е над всичко" ....
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е сработила схемата 60/40 защото 99% от учителите в тези школи работят в някое от близките училища и си вербуват децата с които да работят. Много рядко се приема ново дете. Та школата като школа може и да фалира, но учителите няма да останат без работа, докато голяма част от родителите да.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Зaгyбеняк! Те ти казват, че ще фалират.Ти как си мислиш, че работи масовият бизнес? Правя милиони на ден и имат торби със злато, пари и диаманти в мазето ли? Повечето от този бизнес изкарва, колкото да си плати разходите и да докара няколко хиляди лева печалба.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо се преустановяват и изнесените в училище занятия на школите? Училищата отворени, децата на училище - езиковите школи преустановяват занятия... НИКАКВА ЛОГИКА. Пълен абсурд!
6
5
 
9
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Въпросните школи не са гащници, защото ако бяха досега да са фалирали отдавна. Там образованието е наистина на ниво, за което се плаща. Ако не беше на ниво никой нямаше и да им плаща за да учат детето му. По-скоро сега ги натискат, че да не се види колко е ниско нивото в държавните училища.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бързо фалираха. От днес са мерките в сила а те вече фалираха. Да ви кажа че могат да преподават и онлайн. И пак ще работят и ще си взимат парите.
4
13
 
9
 
! Отговори
Какво реват тия? преди 3 години
Въпросните школи са едни долнопробни гащници, които крият осигуровки, не издават касови бележки и копират на копирна машина всички учебници без да плащат авторски права. Отдавана са за закриване. И само лъжат разни изкукали *** на деца със СОП, че уж им помагали
3
5
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Време е да кажем и другата провалена истина.60/40 е "сработила" само при Домусчиев.Иначе никъде нищо не сработва като мярка.
2
5
 
21
 
! Отговори
Радомир преди 3 години
Те ако не са школи ще се види върховно ниското ниво на родното образование. Нали всички видяхме входните нива тази година и плачевния резултат от втория дистанционен срок? А МОН мълчи оглушително за сринатото ниво.
1
7
 
11
 
! Отговори
A преди 3 години
Те пък едни школи...