Д-р Миндов: 3-4 пъти повече са заразените от обявяваните случаи

Скоро няма да има PCR тестове с е-направления от личните лекари
12 ное 2020 13:18, Елка Василева
35
Д-р Миндов: 3-4 пъти повече са заразените от обявяваните случаи
Кадър: bTV

Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно 4-5 хиляди случая. Това каза председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов пред bTV.

По думите му скоро няма да има PCR тестове с електронни направления от личните лекари, въпреки че бяха обещани от здравните власти до дни.

„Информационно обслужване“ не си пое ангажимента. 6 ноември трябваше да бъдат представени и да заработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората в момента плащат по 1 милион на ден, защото някой не си е свършил работата в тази държава. Работа, за която му се плаща“, каза д-р Георги Миндов.

Според него липсва комуникация по отношение на разкритите COVID кабинети в ДКЦ-тата.

Още по темата

„Ако човек отиде там, без да е осъществил контакт с личния си лекар, ще трябва да плати изследването“, поясни той.

По думите му е нужна единна система за цяла София по отношение на тези кабинети. Друг проблем е и че няма лекари, които да работят там.

Според него мерките трябва да се затегнат, за да се намалят случаите на коронавирус у нас.

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари даде пример с Израел, където за един месец са затворили всичко и драстично случаите са намалели.

Във връзка с думите на доц. Атанас Мангъров да се спре с „телефонната медицина“ и личните лекари да си застанат на мястото и да лекуват, д-р Миндов заяви: „Ние в театъра на Мангъров няма да играем. Разиграва се цирк и се виктимизира едно цяло съсловие, което даде най-много жертви. Ние сме с най-много починали лекари,“ каза д-р Миндов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Терафлу няма как да действа на коронавируса.Не са от една група вируси.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е цирк.Циркът е сериозна професия.Това рекламиране на Мангъров си е национално предателство.Медиите са чуждестранни и обслужват задкулисни интереси.Основната информация може да се черпи единствено от БНТ.
32
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Няма ли поне един голям доктор с нормална фамилия от типа на Иванов, Стоянов и т.н.???
31
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Миндил преди 3 години
Поне 10 милиона са заразени при 7 милиона население!!!
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При около 200 хил. регистрирани заразени общо пандемията ще започне да изчезва. Дръжте се, малко остана!
29
1
 
3
 
! Отговори
Ако тези дето преди 3 години
не плащат си даряват кръвта сред като преболедуват ще е справедливо. Така тези дето плащаме ще можем да се възползваме от техните антитела.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатни тестове няма.Все някой трябва да ги плати.Някакси не е честно тези дето плащат здравни осигуровки да плащат и тестовете на тия дето не плащат.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако заразените са 30-40 пъти повече от регистрираните, а жертвите са само около 50 на ден, това е повече от отлично.
26
2
 
2
 
! Отговори
За здаравната преди 3 години
система може би е по-интересно да направи ПСР тестовете безплатни. Все пак после като търси да се дарява плазма иска и ПСР тест да носиш и да е минало време от него. Това е като с донорството на органи. Защо да даряваме органи, като трябва да си плащаме за да ни уморят и даги вземат. Щом за общността не зачита даряващите, защо те да зачитат общността.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До жабчуАко си платиш, ще дойдат у вас.Ама забравих, че ти не си по плащането.Поне здравните осигуровки плащаш ли си ги?
24
1
 
4
 
! Отговори
ww преди 3 години
И грип и ковид се лекуват с терафлу и Азитрокс! Що да ходим да карантинирата цялата къща!
23
5
 
2
 
! Отговори
м,да преди 3 години
E, при нас и без затваряна случаите започват да намаляват! Евала на Бойко!Хората виждат ,че вируса си е обикновен грип и спират да се тестват!
22
3
 
3
 
! Отговори
Antikomune преди 3 години
Китай ! Заради 1 случай на Ко-в19 изследват по 8 милионни градове за 5 дена !----Ако Сталин беше жив и при нас можеше да стане, но за радост не е така.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19 Това за което ти говориш се прави в Китай ! Заради 1 случай на Ко-в19 изследват по 8 милионни градове за 5 дена !
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ганев на 6 милиона 36% ,колко е за да сме точни
19
0
 
16
 
! Отговори
жабчу преди 3 години
Е ква е ползатъ да си правя PCR тест, като мога да лепна Вируса два или три дни след кът съм минал теста и ми кажат, че не съм носител!?Не е ли по-добре ако съ почуствам зле да звъна по телефоня и да дойде екип който дъ ми вземе проба у дома, без да ми съ налага да ходя до здравния пункт и по пътя до там и обратно да заразя други хора, ай?А, да..., верну, бе, забравих - пари у държавата нема, екипи нема, спец транспорт нема, лабораторийките претоварени.... абе, то пък кво ли има у нас!?
18
1
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Нарочно не направиха много пунктове за бързи антигени тестове, защото :1.струват 20-25лв 2.хората масово щяха да се тестват и щеше да лъсне истинската ситуация, т.е. че всичко е изтървано и нашите нищо не са овладяли 3.много болни-много болнични, а те окрадоха парите.4.МОН нищо не е готов с онлайн обучение,а се оправдават със социализация на децата и др.абсурдни доводи 5,6,7.......Тотално *****ни сме.
17
0
 
27
 
! Отговори
Ганев преди 3 години
По груби сметки, заразените в БГ в момента са около 550-600 хиляди. Веки ден около 45-50 хиляди се заразяват. Тестове не си правят , защото никой не иска да го затворят и да си плаща теста. Лечение по интернет и фейсбук
16
4
 
14
 
! Отговори
Оо преди 3 години
Защо като преглеждате на ужким си взимате парите от касата реално? Леснаха много трески за деляне точно при вас личните лекари. Вие сте некадърни и не способни. Като сте толкова слаба бръкна в здравната система защо толкова много пари текат от същата тази към вас? Като ви е страх да преглеждате лекари ли сте? Ами ако и в болниците почнат да се страхуват. Не е ли по добре парите от касата за вас да си отиват в болниците пък те да си назначават лекари за прегледи, а не да ги закриват?
15
0
 
27
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Абсолютно вярно.Много хора въобще не си правят ПСР , защото нямат пари, а схемата личен лекар,РЗИ и после тест,след 2ч. чакане с температура на опашки, въобще не е ефективна.Много хора си правят бързи тестове (ако въобще се тестват) и личните ги лекуват по телефона.Болничните са с друга диагноза , за да не се карантинират близките и фирмата-трябва да се работи , че няма пари, т.е.пълен ужас и хаос .Това се знае, но на никой от НОЩ не му стиска да каже истината-политически слуги.