Разказ от първо лице: Защо заведение заключи клиентите си вътре?

200 души остават в капан в дискотека
Обновена: 21 ное 2020 22:58 | 21 ное 2020 21:39, Нели Христова
93

Около 200 посетители на нощен клуб в София останаха заключени в заведението, в опит да бъде избегната полицейска проверка. При акцията снощи са установени редица нарушения. Един от посетителите на заведението разказа пред наш екип изживяването си от първо лице.

Късно снощи десетки се събират в това заведение. Прозорците са покрити с фолио, което скрива какво се случва вътре. На място обаче идват полицаи на проверка.

Един от посетителите разказа за случая пред нашата камера.

"Към 1 часа пристигнаха полицаи, загасиха тока в цялото заведение, никой не знаеше какво се случва. Спряха да пускат хора извън заведението. Изгасиха музиката, щорите бяха спуснати, никой не знаеше какво се случва. Всички изходи бяха обградени от полиция, с идеята някой, ако бъде задържан, да бъде разпитан", разказва той пред Bulgaria ON AIR.

Според част от персонала заведението работило до 23:30 ч., след това вътре нямало много хора, а акцията била предизвикана от недоброжелател.

Според полицията вътре имало 200 души, а вратите били отворени, едва когато на едно от момичета му прилошало.

"Настана жега, едно момиче припадна, стана му лошо, извикаха линейка, но не искаха да я пуснат навън. Тогава настана спор, в крайна сметка пуснаха момичето навън", се казва още в разказа.

Момичето е откарано в болница. Разпитани са и посетители. От официално разпространените данни от МВР става ясно, че управителят не представил изисканите документи.

От Регионалната здравна инспекция съставили акт.

Подобна история се разиграва и в клуб на улица "Христо Белчев". И там персоналът отказвал да допусне проверяващите и полицията часове наред, а гостите останали заложници.

В друг обект на същата улица също е съставен протокол и предупреждения. В клуб на улица "Врабча" освен посетители след разрешения час са открити и наркотици, задържани са четирима. Проверките продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
6
 
! Отговори
СЗБ преди 3 години
БАЗ и СЗБ: Незабавно затваряне и отнемане на разрешителните за тези, които хитруват на дребно и заобикалят правилатаБългарската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България приветстват масираните проверки на МВР и РЗИ относно спазването на противоепидемичните мерки и работния час на заведенията! Настояваме за най-строги наказания за установените нарушители, които петнят името на бранша ни! За нас е недопустимо в кризисната обстановка, в която се намираме, да се хитрува на д
74
7
 
4
 
! Отговори
Комунизъм с традиция преди 3 години
Ех старите време отново оживяват. Традицията продължава и в днешно време услужливи българи доносници, които се ползват с облаги, за да правят доноси срещу други хора, съседи, колеги и приятели предавайки доклади и отчети с доноси към полицейската тоталитарна държава.
73
1
 
7
 
! Отговори
До сандо преди 3 години
Лошото е, че естественият подбор няма да е само за посещаващите купона, но и за целите им семейства, както и за колегите им, ако ходят на работа. За градския транспор няма опасност - тия не пътуват нито с метро, нито с автобус.
72
1
 
9
 
! Отговори
СЗО И НАП преди 3 години
ЗАПЕЧАТВАНЕ НА ЗАВЕДЕНИЕТО ДО КРАЯ НА ПАНДЕМИЯТА!!!! ИНАЧЕ ОЩЕ СЛИД ДВА ДНИ ЩЕ НАПРАВАТ СЪЩОТО, ЗА ДА СИ ПОКРИЯТ ЗАГУБИТЕ ОТ АКТА. Алибегов какво мисли по въпроса? Питайте го.
71
3
 
6
 
! Отговори
Тончо преди 3 години
А човекът, че е без маска в метрото, го арестувахте09 като сериен убиец. Ама той не е човек, на наш човек. С тези вашите простотии вече не виждам как и 1000 гласа ще вземете на изборите. Ама зомбита, дал Господ в България.
70
1
 
14
 
! Отговори
Наско преди 3 години
На запад токова заведение се запечатва за месеци и си получава акта за парична глоба .
69
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съставили им били акт... Проста власт - слаба държава! 200 души ще нарушават разпоредбите, ресторантьори ще възпрепятстват полицията да ги проверява, ще държат 200 души като заложници и накрая... съставили им акт! Ами тогава от утре всички заведения ще правят така и ще се смеят в лицето и на полиция и на държава!
68
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Само един процъфтяващ бизнес остана в държавата -наркотици и проституция, и полицията иска и него да затрие. Стига терор.
67
1
 
17
 
! Отговори
propov преди 3 години
Ам чи ко прайте Вие по заведенията в тва размирно време?! То заведението няма да бачка ако няма БОХЕМИ дето въпреки всичко искат да си цоркат коктейлчета в луксозна обстановка. Тия дни се сещам за баба ми дето все казваше: Да би мирно седяло, не би чудо видяло!Аз не съм фен на изолацията и на Короната, ама като сме бунтари - има си рискове. Тва всеки трябва да го знае, да го приеме и да не реве!
66
2
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
естествен подбор ги чака всички дето поещават подбни заведения
65
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така в Третия Райх по времето на Хитлер са си устройвали купони.Танцували са на забранената, "упадъчна" западна музика наречена джаз, на затъмнени прозорци, да не ги видят и арестуват агентите на ГЕСТАПО!Същото нещо което се случва сега и у нас!
64
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Няма да затворят заведението. Кръчмите са "свещена крава" в Бг. Те са най- важните, ще се счупи икономиката без тях.
63
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А оня с джипката кога ще се изкаже по въпроса?Или ще продължава да налива пари в "бедните" ресторантьори/
62
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега на тия 200 души глоби по 1000 лв.и затваряне на заведението.Останалите носим маски и си седим по домовете,а тия ще ни разнасят заразата,защото толкова им е акъла.А после болниците претъпкани и лекарите изнемогват.
61
0
 
16
 
! Отговори
:) преди 3 години
Замислили тайно парти до зори, ама нали все има по някой със слаба психика (или стомах) и ... на момичето му станало лошо. Даже тайно парти не можете да направите като хората! Не се захващайте с тайни сговори, все някой ще прецака плановете ви! В манталитета на българина е прецакването. Странно, как никой не е снимал среднощното парти и да качи снимки във фейса.Който разбрал иронията ми, разбрал.
60
0
 
10
 
! Отговори
Гр.София преди 3 години
Моето "заведение" няма да прави проблем🙂 Сядам вечер с питие и мезе ,пускам музика и буфера на мах да думка и онлайн видео,чат и поздрави ! Бъдете здрави и се пазете! Вчера изпратих с последно сбогом съсед на централните😒 ! Лека му пръст ! Бъдете здрави и се пазете!
59
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня с мазната коса дето все хленчи ,че ресторантьорски бизнес трябва да бъде освободен от всякакви задължения , щото собствениците ровят по казаните за остатъци - нямат никакви средства , спят по джипове и мерцедеси и това пространство трябва да споделят не само със семействата си , но и с любовниците..Мъка безкрай ,както казваше Мамалев в един скеч ..ТА СЕГА този защитник на права да ни обясни този случай щото ние сме от простия матрял и не разбираме Държавническите дела
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна няма държава Има само един уплашен *** толкова много краднал че е недекватен и уплашен да не загуби властта,знае че ще има съд
57
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо заведение заключи клиентите си вътре? - защото няаме държава, закони и пр. Ако бяхме нормална държава щяха да са в затвора и чорбаджията, и тъпанарите дето заключват хора, и тъпанрите дето са на заведение след 23:30. Между другото, правото на свободно придвижване не беше ли супер основно и т.н., нещо там декларация за правата на човека и т.н. ? В смисъл, че са нарушили мн закони ?
56
5
 
46
 
! Отговори
ddd преди 3 години
Значи аз мога да спазвам изолация и да работя от вкъщи, децата ми да са дистаннционно на училище, а тази *** да се наливат с пиене и да разнасят заразата насам натам. Е няма как да стане. Подкрепям полицаите и смятам че са действали меко - трябвало е бой докато мърдат. После ги карантинират в самото заведение и там 14 дни без излизане. Освен с бой с друго няма как се научат. С нищо не се различаваме от джанговците - даже сме по зле вече.