Жена издъхна, закарали я в болница без кардиология

Заради реорганизацията отделението е закрито
69

77-годишна жена със сърдечни проблеми издъхна, след като не получи навременна здравна помощ. Жената е била отпратена от столичната болница "Света Анна". От болницата пък обясниха, че кардиологично отделение, в което е трябвало да я приемат, е закрито, заради Ковид реорганизацията, предаде Bulgaria ON AIR.

Събота, 3 часа през нощта. 77-годишна жена от Ботевград се бори за живота си. Жената е била със сърдечни проблеми и 3 байпаса. След като се е почувствала много зле и дишането ѝ е било затруднено, семейството ѝ вика Бърза помощ.

Екипът на Спешната помощ установява, че жената е с белодробен отток и тръгват към София. Така те пропътуват 63 километра, за да стигнат до столичната болница "Света Анна". Веднага щом вкарват пациентката в приемната на лечебното заведение обаче ги отпращат.

"Вкарваме я в приемната и оттам на момента ни гонят, разбираш ли? Връщаме майка ми и аз я качвам с шофьора на линейката и тя казва на жена ми: Вдигни ме да седна, защото не мога да дишам, задушавам се. И ми държи ръката и ми вика: Сине умирам, искам помощ, помощ, помощ. Никой не ѝ обръща внимание. Тя вика за помощ и никой не ѝ помага", разказа синът на починалата.

От столичната болница "Света Анна" обясниха, че след заповедта на здравния министър за реорганизация на държавните болници и въвеждане на легла за Ковид пациенти, всъщност болницата е останала без кардиология. 4 отделения на Клиниката по вътрешни болести са закрити, затова жената не е приета. Близките на починалата жена обаче се питат защо са изпратени там, след като няма как да получи здравна помощ.  

От "Света Анна" обясниха, че са изпратили писмено предупреждение в петък до Спешна помощ, че нямат свободни места в Ковид отделението, реанимацията, както и кардиологията. От Спешна помощ обаче заявиха, че не са получили предупреждение за кардиологията.

В крайна сметка, екипът на Спешна помощ и близките на жената са тръгнали към Трета градска, в опит да спасят живота ѝ.

"Късно беше, държаха я вътре 30-40 минути и казаха: За съжаление, моите съболезнования, жената почина", обясни синът на починалата.

От "Св. Анна" съобщиха, че лечебното заведение разполага с 265 легла за лечение на пациенти с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
значи тази "болница" 265 легла и край ? Окръжна б-ца е с хиляди легла и стотици "лекари" на заплати и бнуси цял живот
58
2
 
13
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
После всичко изчезна. Военни палатки, полеви болници а-у и накрая всички отделения в болниците - ковид отделения. А има страшно много хора с хипертония, диабет, онко болни... обаче сега няма къде и кой да ги прегледа и лекува. Всичко е ковид, ама всичко е ковид отделения. И пак ви казвам - хората масово сега ще умират от хроничните си заболявания, не от ковид. От ковид на ден да умират по деетина човека, всичко друго е от болестите си. Хроничните си болести.Полеви болници... цирк, цирк........
57
0
 
10
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Аз още когато преобразуваха всички отделения, в ковид отделения ви казах че така ще стане. Няма кой да ти измери кръвното, няма нищо. Щот е ковид отделение. Хората умират от хроничните си заболявания, не от ковид. Още пролетта, нали уж правиха там некви полеви болници, спортни зали наблъскаха с легла и шкафчета и казаха че там ще ги слагат тия с ковид и няма да пипат отделенията. Или то май само беше да се вземе парата. То не бяха снимки, оня торбата от билла и той така викаше. После всичко изче
56
1
 
8
 
! Отговори
Mdaa преди 3 години
Това не е новина. Това е съвсем нормално в наши дни навсякъде.. ясно е че в един момент лекарите ще избират кой да живее и кой не
55
1
 
17
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Съболезнования на близките на починалата жена. Истината е, че през смъртта няма етнос, тази жена е била майка и баба и е поредната жертва на идиотската здравна система в България, загубила живота си пред очите на най- близките си. Трагедия, боже овъзмезди виновните, да почива в мир душата й.
54
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искали са с роднините да играят Корона кючек вътре в болницата ли?
53
2
 
4
 
! Отговори
Лаик преди 3 години
До коментар 51. Митака - казваш дете на 3 годинки , преди време , в Инфекциозна - София......хм...там нямаха ли един доцент.... Мангъров ???
52
1
 
4
 
! Отговори
Саки преди 3 години
Тея са от неплащащите здравни осигуровки,но непрекъснато ползващи безплатни медицински услуги.
51
0
 
3
 
! Отговори
Доце Гелчев преди 3 години
Манете тоя ковид, дайте некоя новина за Македония че искам да оплюя вардарските коминтерновски гооведа. Скоро не е имало статия за ветото дето го гризнаха фиромистанските кретеноиди.
50
0
 
6
 
! Отговори
@ Kurei6o преди 3 години
Поздрав от Германистан и от мен, само че нали се сещаш, че тук в Германистан ще умрем от скука, ако не от друго? Какво има Германистан повече от родината - само по-добра здравна система, е, и полицаите са почтени. Но иначе родината си е родина и не забравяй никога от къде си тръгнал.
49
11
 
5
 
! Отговори
Kurei6o преди 3 години
Абе българите не се ли усещат че ги клатят ? Цялата истерия не се ли усещат че е театър ? Май не . Ами ДГД тогава. Пропагандата ви набива в *** кратунки че здравеопазването в България не става и вие му вярвате ! Баси *** кухари. 600 години ви набиват в *** кратуни простотии и вие им вярвате. Точно това искат господарите - да си го на4ykaте сами. Айде поздрави от германистан.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? ,,,,,,,,,,,,,,,,,искам да си намеря жена за през деня,през ноща мога и сам.
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да я прости жената, но за съжаление това е здравеопазването с България. И не от вчера. Просто сега се дава повече гласност на случаите.А коли лекарски грешки има? Хиляди !Всъщност няма грешки защото осъден лекар няма
46
0
 
19
 
! Отговори
Митака преди 3 години
И да поясня, че тази ситуация не е от сега заради вируса, нито е само защото жената, бог да я прости е била възрастна.Преди няколко години детето ми, тогава беше на 3 години и болно, мотаха ни в няколко болници и не искаха да ни приемат. Накрая го приеха и излекуваха в инфекциозна болница, като с жена ми сме се молили да го вземат.Да уточня и аз и жена ми сме здравно осигурени. За безобразните откровени мошеници в токуда - даже не ми се говори.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше една постановка със стотици легла в Арена Армеец. Бойко защо не лежа там?
44
2
 
23
 
! Отговори
така ще е преди 3 години
Хората умират от болестите си, без да получат лечевие!!! Липса на профилактика и навременни консултации сэс специалисти! Човес с инсулт - върнат от ВСИЧКО Е КОВИД!Човек с инсулт - върнат от пирогов, защото неврологичното отделение вече е ковид-отделение. *** хора пред болниците, защото не знаят как да ги приемат заради ковид-хаока!Сокато си чакате резултата от теста, ще си *** от обикновен човешки СТРАХ!Важно е кинтите да текат..
43
4
 
11
 
! Отговори
до 39 преди 3 години
А как преди вашите колеги не се уморяваха да работят едновременно в три болници ? Да не би ковида да им пречи да ходят бодри в частните болници ? Пък и лични кабинети си имат . Това май беше на гърба на пациента за да бъде обезпаричен до дупка ? Да не си мислите ,че пасем трева ?
42
0
 
21
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Пълен погром е цялата ситуация. Дай сега да умираме от де що има всичко, което не е коронавирус, заради прогнилите тиквеници в парламента! Организация в болниците няма, система няма, всичко е фарс! Съболезнования на близките.
41
3
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 3 години
Все тая то и да ва има все едно ви няма ,а и откак станахте търговци освен за пари за друго реч няма ! Да има хора със сърце ,но се губят из калабълъка . Оставихте се да ви сменят работата вместо да лекувате да търгувате -- защо тогава не си тръгнахте в знак на протест ?Който е влизал в болница знае какво е вече масовото отношението към пациента ,да има и светли усмихнати вежливи и прочие хора ,на тях мога да се извиня ,но това което допуснахте е точно грешка на вашето съсловие ....
40
4
 
28
 
! Отговори
Mo преди 3 години
Как е възможно, доктор кардиолог в болница...докарали при тях пациент, умиращ, да се оправдава, че имали заповед да не лекуват. Това е ГАВРА и никакво оправдание няма. Никой не ни е виновен, просто сме си смотани българите...