13-годишна с бебе търси постоянен дом

Фамилията има 10 деца, някои от които също имат деца
25 ное 2020 14:19,
172
13-годишна с бебе търси постоянен дом
Снимка: Кадър Нова тв

13-годишна майка на новородено момиченце и многочленното й семейство търсят дом, където да се настанят за постоянно. Дядото и бабата на детето имат и други десет деца. Многобройното семейство обитава три малки стаи в центъра за временно настаняване във "Захарна фабрика".

Фамилията кандидатства за общинско жилище, но засега без успех. Всички опити да излязат и на свободен наем "ударили на камък", съобщава Нова тв.

Бащата на родилката Мустафов също има малко бебе. Многолюдната фамилия трябва да напусне дома до 31 декември, след изтичане на договора им с центъра.

По думите на бащата всичките му деца ходят на училище, а по-големите работят. "Ние не можем да се интегрираме тук в този център, трябва ни помощ", каза още Мустафов.

"Тези хора имат шанс за общинско жилище, но трябва да получат картотека", каза Калин Григоров от  "Управление на общинската собственост и жилищния фонд", р-н "Илинден". Той допълни, че това се явява пречка. "Жилищният фонд е ограничен, даваме дом само, когато има свободно място", допълни Григоров.

"Ще останем тук, ако ни удължат срока на договора, 2 години вече живеем така", завърши многодетният баща. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
13
 
! Отговори
Превод в ефир преди 3 години
26 годишна баба търси постоянен дом.
96
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Хей българино, при ромите 1 семейство 10-12 деца, а 10 бг семейства 1дете общо! Сметнете след 15-20 години?
95
0
 
9
 
! Отговори
Ъхъ... преди 3 години
Ко? Не!"а по-големите работят..."Ми като работят да теглят кредити, бе!Като 80% от нормалните българи!
94
0
 
5
 
! Отговори
s.todorova преди 3 години
Няма дори да коментирам тази "новина". Минавам само да кажа, че днес намерих черно-бяло женско коте, на около два месеца, едва мърдаше. Заведох го веднага в клиника. Платила съм му изцяло лечението и престоя. След около седмица ще е добре. Имам две котки, няма как да го взема, а в никакъв случай не искам да го връщам на улицата. Та, ако някой има желание да го вземе да си го гледа вкъщи, драснете. :)
93
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Е заради такива ни пръскат като *** и ни децимират с вируси
92
0
 
10
 
! Отговори
Обергрупенщурмфюрер преди 3 години
Работата ще ги направи свободни..
91
0
 
9
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Човешките закони ,никога не могат да победят природните закони. Обречени сме от тия скакалци.
90
0
 
17
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Неам думи.
89
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратен съм. Наказателна отговорност, принудителен труд и НИКАКВИ помощи от държавата. Няма как да очакваш да те третират като човек, щом не си такъв.
88
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте! От петък оставам безработна, и желая също като тази *** фамилия да получа жилище и помощи. Надявам се държавата да се погрижи за мен със същото внимание като към тях. Ако няма свободно жилище, моля, да ми бъде изплащан апартаментът, в който живея в момента. Така смятам, че ще се постигне най-после равенство в обществото! Надявам се, че няма да бъда дискриминирана за това, че съм българка!
87
1
 
23
 
! Отговори
ДИЧО преди 3 години
Дядо ми и баба ми (лека им пръст) са родени 1914 и 1918. Имат двама сина, трима внука и трима правнука. За 100 години толкова. А тези наши съграждани за 100 години колко са се нароили...
86
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоооо, социалните къде спите?А прокуратурата?Дъщеря ми е на 11, все едно догодина някой да я заплоди. Аз лично ще му отрежа ***.Бабата и дядото да изтеглят кредит и да си купят жилище. Така, както аз направих, както и колегите ми направиха.
85
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко живо в момента тази фамилия ражда деца прави - и детето на 13,и дядото, и така до безкрай! Бах.. ти извратеняците... И в палат да ги настанят, и него ще съсипят за седмица
84
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задължително ли е да живеят в София ? - та да краднат и да просят ли ?В провинцията има къщи за по 5 хил лева и много работа на полето и за болногледачи през соц. служби .Връщайте ги по селата ,че мн дойдоха в София за последните 30г и гетата са многохилядни
83
0
 
12
 
! Отговори
Сиганин преди 3 години
Алооу държавата! Толку сме бедни, че ако се бех родило момиче, немаше да има с кво да си играя!
82
0
 
2
 
! Отговори
Флин преди 3 години
До СЛЕДМоже и по-рано..
81
0
 
28
 
! Отговори
СЛЕД преди 3 години
13 години лекарите пак ще се срещнат с новороденото.
80
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
особеностите на етноса
79
4
 
9
 
! Отговори
Добреде преди 3 години
Стига вече...Я ги вижте колко са щастливи децата:):):)А скоро ще си имат и жилище...
78
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..... Опитали да излезат на свободен наем...Свободният наем значи ли без пари? Има ли поне един от тази глут.ница който работи? Аз плащам 550 лева за жилището ми+разходи. Защо за мен е с пари а за тези без пари? Тези живеят само на вересия, на откраднато..... на държавата..... на помощи.... и на мой гръб Аз ли съм расист които храни освен некадърно правителство така и лeнтяй от социалните служби така и глут.ници от абсолютно безполезни дори вредни същества??