Радев върна на депутатите промяна в Закона за ДДС

С какви мотиви президентът налага ветото?
41
Радев върна на депутатите промяна в Закона за ДДС
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев наложи вето на параграф 93 от Закона за изменение и допълнение на Закона за данъка върху добавената стойност, приет на 19 ноември т.г.

С него се въвеждат нови положения в Закона за потребителския кредит, които са недопустими в една правова държава с разделение на властите, смята държавният глава.

Според него те ограничават правото на защита и достъпа на гражданите до съд, както и налагат правно нетърпимо ограничение на правомощието на българския съд да преценява дали договорите съответстват на закона и морала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувах за Румен Радев на президентските избори. Сега се срамувам от тази своя постъпка. Обещавам, че няма да се повтори!
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се кефя на цифричките на антиРадевските хаирсъзи! И какво си мислят тези, дето правят тези фалшивки? Че въздействат на общественото мнение? Капппути, използвани и завързани!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32А кръстачка слагат ли върху теб, преди камъка? С него разговаряте ли си, та му знаешмислите?Миришеш на много престояло зеле! На пръд-ня!
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук съвсем се оплетоха герберските *** Има статия за Радев , ама хич не са активни , защото дори и супервайзърите им не могат да им обяснят , какво да правят . Не са им спуснали опорните точки . А беше толкова елементарно Можеше да се хванат за това ,че въпросната лобистка поправка в полза на фирмите за бързи кредити е внесена от бивш депутат от БСП , сега независим Поне малко щяха да поплюят по БСП и Нинова
29
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В облия речен камък, дето си затискам зелето в бидона има повече мисъл, отколкото в тая празна кремълска манерка.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зоро 29 никога , защо ?
27
7
 
4
 
! Отговори
циркова група ГЕРБ преди 3 години
Така кове закони "След избухналия скандал за същността на изменението, разкрита от съдии и адвокати, ГЕРБсе опита да замаже гафа. И свика вчера извънредно заседание на бюджетната комисия, която оттегли новия текст от Закона за потребителския кредит и върна старата разпоредба. Тази поправка на поправката сега е вкарана в преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2021 г., който днес депутатите гледат на второ четене в парламента"
26
7
 
11
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Абе Боко кога ще му направи импийчмънт на туй нещо на фотографията, известно като Рундю Десиславов Грипенов с партизанските имена Фигуранта, Ветото и Ттъпанара?!?
25
13
 
6
 
! Отговори
Най-успешния преди 3 години
Радев-най-великият ,най-достойният ,най-добрият ,най- милостивият към пенсионерите президент.Слава и чест на г- Радев ,дано още 100 години да ни е президент.Поколенията ще пишат песни и легенди за него.Българският Крали Марко ,адмирал Нелсън,Суворов и Чърчил взети заедно .Унищожителя на крадливата шай-ка от Герб.Гробо-копачът и съдникът на крадливите ръчички от Банкя.Браво генерале само така !Сега от гну-с-ните про-тивни слага-чески тро-лове на Герб очаквам 80 минуса!
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До този е срам и позор 21 А ти дори не си разбрал , какво коментираш Видял си статия за Радев и са ти се разбързали пръстчетата да шарят по клавиатурата Не е ли редно преди да каже , напише нещо човек , да се осведомява за какво става дума , иначе може да се окаже в неловка ситуация
23
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберухите пак коментират без да знаят , за какво става дума Ей този текст атакува Радев , поставен " незнайно защо" при някакви изменения на закон за ДДС"Става дума за направената тихомълком поправка, която дава възможност фирмите за бързи кредити да търсят неустойки двойно по-големи от главниците при неизпълнение на клаузи по договорите, без да се счита това за прекомерен разход. На практика това ще доведе до невъзможност неправомерните клаузи да се атакуват в съда."
22
7
 
15
 
! Отговори
Фигурант на БСП преди 3 години
Фигурантът Радев пак изпълнява лобистична поръчка на БСП !
21
5
 
15
 
! Отговори
безделник преди 3 години
Как ще подкрепи лекарите, как ще призове за спазване на мерките, че то в главата му само петолъчки и залпове на Аврора. Грешни пари взема този човек, немъчени, но ние сме си виновни, по-скори тези които го избраха. Мойта съвест е чиста.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати и статията, даже не са споменсли и какви точно промени спира, а трябва ние да се ровим какво точно казва тоя член.
19
9
 
7
 
! Отговори
Изнервена преди 3 години
Леле, че глупости. Президент да призовава някой да ходи с безполезен ***. Вие чувате ли се? Досега е върнал всеки антинароден закон или поправка! Но те пак си го гласуват.
18
4
 
14
 
! Отговори
този е срам и позор преди 3 години
Баба на село казваше: Разбрала сви-ня от кладенчова вода. Какво разбира безделникът на ДДС? Най-добре е да се скрие, както направи Деса /кой ли умен човек я посъветва?/ и да не се показва. Ако спре да говори и да се показва, може и да мине за малко по-умен.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1Ако до Боко е такава като Деса, ще се радвам,че няма брачна халка.....
16
5
 
13
 
! Отговори
ссс преди 3 години
Нито един път до сега не излезе да подкрепи лекарите или да призове за спазване на мерките в пандемията. В главата му само кремълски поръчки и борба за власт на всяка цена.
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 11Той си знае ,че е зле с главата,ама си взима 15000,00 всеки месец + пенсия и му е все тая.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поправката гласувана на 19.11 позволява на фирмите за бързи кредити да начисляват неустойки за неизпълнение по договорите максимум до двойния размер на главницата по кредита. Вземаш 1000лв, връшаш 2000лв. 100% лихва. Ей, че яко!Защо президентът е върнал тази поправка, че тя е яка. 100% лихва, кой бяга от едни бързи пари!