Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!

Премиерът проведе съвещание с Аврамова, Танева и Емил Димитров
227
Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната.

Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров. По-рано министрите си размениха взаимни обвинения за заплаха от водна криза.

Още по темата
Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим", посочи министър-председателят. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите.

Борисов е изискал пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. "Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите - за земеделците и животновъдите", каза още премиерът.

Министър Аврамова информира, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в "Държавен вестник" и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите.

"Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите", обърна се премиерът Борисов към министрите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
3
 
! Отговори
7 преди 3 години
Ей, непрекъснато , денонощно мисли за нас !До последен миг , до последен дъх...! В резултат на което сме най -бедната страна в Европа , най-застаряващата , с най-висока смъртност, най , най, най некадърното управление !Много мислиш бе ,Борисов! Много мислиш ! И много джипкаш! И много крадете вкупом!Нахората им писна от грижи за тях !*** си ти !
163
1
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Преди кризата в Перник пак така всички до последно си плюxa в устата, че нямало проблеми и както нямаше проблеми, така изведнъж Перник остана без вода за 3 месеца.Май догодина ще го има същото и вдруги градове :)
162
1
 
8
 
! Отговори
министър преди 3 години
Шефе, ние не сме дошли да работим, а да крадем.
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А този кога ще работи? Не слиза от Жипката
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разпродадоха машините и тръбите на гърци и турци за жълти стотинки да вдигнат по едно хотелче в гръцките сокаци и сега ще възстановяват. до 10 години сме история.
159
1
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
за догански поток дето изнася питейна водица за туркия нема ли да пита тикворестия.... бетер сме от колония.
158
1
 
17
 
! Отговори
ОСТАВКА МУТРО преди 3 години
ДА ИЗМЕТЕМ КРАДЛИВАТА И НЕКАДЪРНА ПАСМИНА ГЕРБ
157
3
 
11
 
! Отговори
Черен влак преди 3 години
240 суриката и един каскет.
156
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Досега значи са се скатавали,както в казармата старите кучета?Е,време е за у-у-ударен труд,другари министЪри и министЪрки,че служба не остана.Дизелът червен е композиран и загрява!
155
1
 
17
 
! Отговори
Убеден съм! преди 3 години
Явно много е работил Бойко.То и аз цял живот съм работил,ноНЯМАМ килограми злато у дома.Никога не съм имал в ръката си банкнота от 500 евро.Бойко има цели пачки с по 500евро???Как става това?Цял народ протестира срещу Бойко,а той се крие.Пазят го от народната ОМРАЗА!!!
154
1
 
24
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Има един историк - Константин Константинов мисля че се казва. Има филм за някогашни пълноводни реки през днешните дерета на Добруджа. Според него изсичането на горите в Балкана постепенно ще обезводни цялото Черноморие като процесът на пресушаване на язовирите е напреднал много. Тук не става дума за милиони, нито даже за стотици милиони, които нямаме и пак ще теглим дълг и да се реши првоблема. Става дума за необратим процеспри сегашната сеч.
153
2
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Тоя само работи, направо го съжалявам горкия.
152
3
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ТИКВО , И ЛУКАШЕНКО ЩЕ ПИШЕ КАТО ТВОЯ ПАР."ЦАЛ КОНСТРИТУЦИЯ !!!
151
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Ковида преди 3 години
Вееееесела Ковидааа! Коу коу коу
150
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси тоз кат Сталин ваа,само нарежда.Оня колко милкиона е затрил и тоя са опитва да ни затрие.
149
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата към министрите , отивайте да копаете бунар вода да има , разбрахте ли ***
148
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Баф мааму,да не си хотелиер,хазяин и ресторантьор по Южното Черноморие в този момент,четейки тази новина.Хем се молиш коронавируса да си отива,сега и за вода ще се молиш за следващото лято да има.
147
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА ПО СМЪРТНОСТ .....БОЙКО ***
146
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На некадърниците от ГЕРБ не им остава нищо друго освен да започнат ежедневни молебени за дъжд и сняг. Да викат патриарха, мюфтията и равина и незабавно да почват работа!Древните шумери преди повече от 6 хилядолетия направили поливно земеделие, а у нас Жоро Тръбата ликвидира напоителните системи от соца, а други приятели на Тиkвата изпразниха язовирите за да правят кинти от ток.ГЕРБ е на път да направи България в страшна от сахарската пустиня!Тотални некадърници!
145
3
 
9
 
! Отговори
ВиК преди 3 години
Да въпроса с банята е решен --баня няма да има! Казах!!!