Новите мерки вече са факт! Ще живеем с тях до 21 декември

Децата остават вкъщи, затварят молове, фитнеси, ресторанти...
122
Новите мерки вече са факт! Ще живеем с тях до 21 декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради високия брой на заразени у нас и многото хоспитализирани от 23.30 ч. влизат в сила новите противоепидемични мерки, съобщени от здравния министър Костадин Ангелов.

Ограниченията ще продължат до 21 декември.

Още по темата

Преустановява се обучението на учениците от 1-и до 12-и клас във всички учебни заведения в страната както и извънкласните дейности. Децата преминават на дистанционно обущчение. Спират и присъствените занятия във висшите училища.

Затварят се детските градини и ясли, детските центрове.

Спират се груповите културно-развлекателни мероприятия. В театрите може да се гледат спектакли при заетост до 30% от местата в залата, както и при спазване на противоепидемичните мерки.

Спират да работят заведенията за хранене, нощните клубове и барове, фитнес центровете, казината. Допуска се да има храна по домовете. В моловете остават отворени само аптеки, оптики, дрогерии, банки, зоомагазини и хранителни магазини.

Малките магазини остават отворени.

"Зеленият коридор" за възрастни е от 8.30 до 10.30 часа, като хората над 65 години могат да пазаруват и в останалите часове.

Позволени са частни събирания до 15 души. Остават отворени паркове и градини, няма да има вечерен час.

Отворени остават също религиозните храмове, църкви и джамии. Спират организираните екскурзии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някой "В цяла Европа, дори където имаше пълно затваряне на всичко не спряха децата да ходят на училище присъствено!" Детските градини също кой да греда децата на работещите родители. Производството, аптеките, магазините не са спирали да работят, защо градините да не работят, ми те постоянно не работят, оная щяла да им дава пари ми те няма да искат да започнат работа, цял живот локдаун. Къде дават така.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Великден са "мерките", не до Коледа. Кръгло една година.
102
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закъсняха, но пак е нещо. Да видим
101
1
 
15
 
! Отговори
У преди 3 години
Вчера не ни пускаха в Кауфланда около 15ч, защото имало коридор. Интересното е, че нямаше нито един желаещ да влезе над 65г, но пъдарите изпълняваха нареждането с кеф. Самите пенсионери предпочитат да пазарят около обяд и да бърборят пред магазините. Добре, че махнаха следобедните часове
100
3
 
14
 
! Отговори
Мисля си преди 3 години
Тоя вирус разбирам бил устойчив на снегаза разлика от грипните вируси! Преди завалеше ли сняг-грипа и всякакви др.вируси,отстъпваха!Да,но короната-не!Това означава едно-това е изкуствено създаден вирус за водене на билогична война!Щом е така-как се процедира според Законите когато сме нападнати и се води война срещу нас?МОЛ-ове и кафета са затварят или има друга процедура? Има ли наивници да вярват ,че от нищо става нещо, което мутира,преобразува се и убива? Що не поумняваме напр. от вируса?
99
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До #102Голям си ахмак, какъв локдаун, какви 2-3 седмици? Нима още вярваш сигурно и в дядо Коледа? Не разбра ли, че всичко е пари, и единици само печелят от натрапената пандемия? Лошото е, че децата ни потъват в учението, и една от целта на управляващите е ясна:- *** народ, лесен за управление!
98
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има опашки навън пред магазините, и всички тези скапани мерки са с цел да настинат хората. Чудя се защо хората търпят това и студуват.
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 105Бе то на село ора не останаха бе! Няколко баби и дядовци през една две къщи се събират да си правят компания заедно, а най-голямото забавление е кога бие камбаната да отгатнат кой е умрял! Много сте си добре, да сте живи и здрави!
96
4
 
14
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Новите сезонни работи няма да са зима лете, а ще бъдат както следва:"Търсим сервитьори с минат ковид. Работата важи до следващото затваряне. Може и без опит в ресторантьорството, но със задължителен опит в Ковид"
95
6
 
11
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Сагъ остана и зимъска а ви спрат тока и жа капладисате.От сте се изнежени кокони се на климатик.Спрът ли ви електриката и жа измрете половината гражданя от корона и студ.
94
7
 
12
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Мислете му гражданята.Ний на селу сме си добре.
93
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 102Бе ти какво искаш бе??? Да съсипем и без това съсипаната си икономика ли?Има производства, които не могат да спрат!Ако стане както искаш, тогава ще вечеряш на свещи, защото няма да имаш ток, а ще вечеряш което извадиш замразено от хладилника, защото магазините ще са празни!Кой ще ти пече хляб? Кой ще ти прави салами? Болни/здрави, да не мислиш че само мармоти ги правят тези неща?Взимай един лък и стрели и ходи в гората да ловиш зайци да имаш какво да ядеш!А и гъби!
92
20
 
17
 
! Отговори
някой преди 3 години
Мерките са напълно ***, *** и репресивни!В цяла Европа, дори където имаше пълно затваряне на всичко не спряха децата да ходят на училище присъствено!Сега гледам резултатите от това "дистанционно" обучение - децата не внимават, разсейват се, играят си на игрички, с други думи "не са в час"!Очаквайте едно бъдещо поколение от умствено ограничени и полуграмотни граждани на Република България!Съдя по собственото си дете!Не можем да напуснем работа да учим в къщи с него!БЕЗОБРАЗИЕ!
91
20
 
6
 
! Отговори
Добруджанец преди 3 години
Затвориха частното училище на дъщеря ми. В клас са по 7-10 деца. Само 5 класа. Всички мерки се спазват. Един болен няма. Никое дете не ползва градски транспорт. Въпреки това подкрепям правителството. Макар да не харесвам Герб и мутрата. По- добре беше пълен локдаун за 2 седмици. Ефектът щеше да е по осезаем. Сега с тия мерки поне 5 седмици трябват. Това ще измори хората. И пак ще стане хаос.
90
16
 
2
 
! Отговори
Алфабета преди 3 години
По- строги мерки за тия 3 седмици и после да има нормален живот Януари и Февруари. Половинчати мерки, това ще ни измори повече. Слабак си Бочко, слабак.
89
6
 
32
 
! Отговори
вътрешна информация преди 3 години
РЗИ да се задейства, защото от първа ръка разбрах, че в големи хранителни вериги има доста болен персонал и се крият, защото иначе трябва да затворят. Това е пълно безобразие!Вероятно навсякъде е така - не само в един град.
88
8
 
23
 
! Отговори
se преди 3 години
Новите мерки показаха неадекватността на това управление.Те са закъснели и не са достатъчно строги но дано младите да разберат ,че живота на всеки е важен.Най голямата заболеваемост е по фирмите.Пролетта за 2 *** заразени затваряха предприятия.Сега на фирмите и най вече производствените няма въведен локдаун !!!Борисов клекна пред чуждите интереси и българина е на колене.Оздравяване на всички българи поразени от заразата и поука за неадекватността на това управление.
87
3
 
22
 
! Отговори
M`dolla преди 3 години
И така до 31.03.2021
86
2
 
26
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Ей сега ако не отида на театър,незнам кога ще е
85
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй не са мерки а типичното за тиквите заравяне като щрауса главата в пясъка