Ревизоро уверил Борисов: Водна криза няма да има!

Емил Димитров предложил освобождаване на свой заместник
90
Ревизоро уверил Борисов: Водна криза няма да има!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Водна криза няма да има. Това е заявил пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Министърът докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година, обясни министърът на околната среда и водите.

"100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи", изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водният обем от предстоящите зимни месеци.

Министър-председателят посочи, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

В рамките на срещата министърът на околната среда и водите е заявил пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията.

Борисов отговорил, че чака министъра да направи предложения относно назначаването на заместниците си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
мак преди 3 години
димитров видя, че се задава водната криза, обвини 2 министърки, което ядоса т.лупа, защото само той може да критикува хора от правителството. Нареди на зоро да извърти нещата и хоп, криза няма да има, щото баце не иска лоши новини, иска само да се говорят добри неща за неговото управление. баце спокоен, емо - лъжец и страхливец, треперещ за поста си.
73
0
 
5
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Водна криза не може да няма след като имаш загуба по мрежата от 70-90 %.А цените растат ли растат..., а ВИК тата протриват ръце за тлъстите сметчици от бедния българин, но пък инвестират милиони в остарялата мрежа, а КЕВР ги гали и им разрешава каквото поискат и керванът си върви а кучета си лаят ли лаят и т.н. и т.н....до амина.
72
0
 
0
 
! Отговори
Обясни ми ? преди 3 години
Обясни ми защо трябва да се разправяме пред цял свят? Обясни ми? Обясни ми защо 30000 човека работят от 16 години по 80 и по 120 часа повече от останалите при условие, че дипломите им са равни с останалите и заплатите са им горе долу еднакви. Даже и със стажа - може да са първо ПКС учителя художник и учителя филолог и пак художника ще работи 120 часа повече от филолога за същата заплата. Обясни ми защо трябва да стигаме до Страсбург ? Искате да го заметете и да продължите отново!
71
1
 
5
 
! Отговори
до к.66 преди 3 години
Този "някой" не трябва да е само Ревизоро, защото той не може да нарежда на Господ да пусне вода от небето, а и министърките Танева и оная на МРРБ. Първата не можа да въведе ред за ползването на водата от крупните фермери в тези сушави години. Аврамова на МРРБ-то пък не застави крупните собственици на предприятия да преминат на сондажни източниди на вода, а те само цицат и язовирите са на 30-ина % от обема си. Та двете трябва да погостуват в спецареста, а не само Н.Димов и Ревизоро да страдат.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тя, водната криза, е пред носа ни бе, хора! Господ не се съобразява със желанието на Боце, Ревизоро и двете миниЗДърки и не пуска отгоре вода. Пък и не е подчинен на Каскета, та спецпрокурорите и онези с каските и късоцевните автомати да го арестуват и вкарат 8 месеци в спецареста... Ще си останат само с мерака и повишението на заплатите на МВР с 15%. А на администрацията с цели 30%! А ковидът си беснее и се оказва, че 40 и повече проценти от тестваните хора са заразени.Но ние в БГ нехаем...
69
0
 
5
 
! Отговори
тоз който лъже - преди 3 години
До КАК ДА ВИ ВЯРВАМ!Той убива и краде....
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да не е Господ-Бог?Той ли ще каже или Господ-Бог
67
0
 
3
 
! Отговори
пито-платено преди 3 години
До АнонименВместо за чаша мляко цяла крава да си купуваш! Плати-клати! Те са в парламента.
66
0
 
6
 
! Отговори
да не е Господ-Бог? преди 3 години
Герб и Бойко ? Те ли сътвориха небето и земята? Анатема!
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ще бачка бойко като го изгоним?А?
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОЛЕТЕ БОГ,ХОРА!ТОЙ ТОВА ЧАКА ОТ НАС!КАТО ЧЕ ЛИ НЕ СЕ СЕЩАМЕ ЗА НАЙ-ВАЖНОТО И НАЙ-ЛЕСНОТО!ПОЛАГАЙТЕ УСИЛИЯ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА МУ И МОЛЕТЕ ЗА ПРОШКА!НИКОЙ НЕ ИСКА ОТ НАС ФАНАТИЗЪМ,А РАЗУМ И ДУХОВНИ ТОЧНОСТИ!МОЛИТВИТЕ СА ЗА ПРОШКА!ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НИКОЙ НЕ Е БЕЗГРЕШЕН,НО МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПО-ТОЧНИ ДУХОВНО!А МОЛИТВАТА Е ПОКАНА КЪМ БОГА ЗА ПОМОЩ И ИЗХОД,КОИТО НЕИЗБЕЖНО ЩЕ НИ СЕ ДАДАТ,НО ТРЯБВА ПОСТОЯНСТВО,ТЪРПЕНИЕ И ГОТОВНОСТ ЗА ИЗПИТАНИЯ,ЗА КОИТО СЕ ДАВАТ СИЛИ! АХ ТЕЗИ РОБСТВА И АТЕИЗЪМ ОТ ВЕКОВЕ!
63
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Време е за 4-та сушава година!;))) Защото искам да гледам трети епизод на тази очертааща се нашенска сапунка, в която Ревизоро е аслан, а след туй - на.сран!
62
0
 
8
 
! Отговори
страх го е Бойко преди 3 години
Искам Бойко да набере смелост.Нека се появи сред протестиращите.Нека им каже,че са прости.Да,но СЕ СТРАХУВА.Страхува се дори и от онези,които го пазят.
61
0
 
4
 
! Отговори
Гуорския преди 3 години
На Митето Николов надника му е 100 млн. евра на ден, ще измисли нещо той, ако трябва морска вода ще се пие.
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизоро български,е най големият гьозбояджия на Балканите. В пленарна зала говори за воден апокалипсис,пред Борисов говори,че всичко е ОК,Бургас няма да стане Перник когато градът беше на тежък воден режим.Пълна идиотия,но ако след м. май 2021 г. Бургас остане действително без вода,някой а то се знае кой,трябва да гостува при бай Ставри.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа отива към безводие пролетта за половин милионен град.Министерства и службички си прехвърлят топката и нищо не правят.ВиК Бургас чакат дъжд и сняг, защото само вдигат цената на водата и не си покриват загубите.
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мхм, Тиквата е привикал Ревизоро да спре да му разваля "имиджа" и Ревизоро е клекнал както винаги. Вероятно идеята е да се мълчи по темата докато минат изборите а пък после бургазлии ще изкарат половин година без вода в името на "светлото тиквено бъдеще"
57
0
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
И с водата ще стане проблем като с медицинските лица. В момента има кревати ама като няма кой да ги обслужва е проблем. Същото ще стане и с водата. Пари ще има ама като няма вода голяма файда
56
0
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Тая водна криза покрай морето малко не я разбирам... Израел успя за посевите си да измисли как да направи от солената вода в годна за разстения, т.е. за поливане на реколтата. Цялото черноморие може да мине по този начин а да не говорим, че с едни по добри инвестиции ще може и цяла България. Но не, дай тука сега ще набухаме едни пари да оправим нещо старо, вместо да измислим нещо ново и къде по ефективно
55
0
 
4
 
! Отговори
Судан преди 3 години
Много молим Ревизоро да дойде да му благодарим подобаващо, че спаси света от водната криза.