Училищните медсестри в Габрово влизат в областната болница

Те влизат в отделения, където липсват кадри
Обновена: 27 ное 2020 10:21 | 27 ное 2020 10:19, Анисия Иванова
4
Училищните медсестри в Габрово влизат в областната болница
Снимка: БГНЕС

Медицинските сестри от детските ясли, градините и училищата ще бъдат пренасочени временно на работа в областната болница "Д-р Тота Венкова". Заповедта е на кмета на Габрово - Таня Христова, техен работодател, а влизането й в сила е на 30 ноември, съобщиха от общината.

Във времето, в което учебният процес се извършва неприсъствено, сестрите ще помогнат на колегите си в областната болница и ще облекчат голямата им натовареност. Те няма да обслужват болни с Covid-19 и няма да работят в ковидотделението. Разпределянето им ще е в други отделения, където липсват кадри - ортопедия, нефрология, спешен сектор, пише БТА.

Възлагането на работата ще е по член 120 от Кодекса на труда, който гласи, че при производствена необходимост или престой, работодателят може да промени мястото и характера на труда за срок до 45 дни в една календарна година. Всички права на служителите се запазват, медицинските сестри имат право на болнични и отпуски.

Решението е взето заради тежката ситуация в областната болница и е свързано с писмо на болничното ръководство и молба за помощ и съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите по фс, възпитателите от общежитията- яки здрави мъже,параджиите с много добра квалификация и опит за ремонтни и строителни дейности и в частната практика също магат да бъдат полезни на болниците (търговски дружества)Мисля, че ще се справят и в това дублиране !
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно. Ако прикапе сняг, да ринат тротоарите, а не зимата да ни свари неподготвени за пореден път