Банско в навечерието на сезона: Ще има ли зимен туризъм?

Има неяснота и страх от фалити в курорта
Обновена: 28 ное 2020 21:13 | 28 ное 2020 17:15, Веселина Йорданова
81

Неясота и страх от фалити в Банско в навечерието на зимния сезон. Бизнесът е готов да работи по правилата на здравното министерство, но не знае ще има ли за кого. И въпреки частичния локдаун, от следващата седмица ски зоната ще се подготвя да заработи.

И без това крехкият лед, върху който се движи бизнесът в Банско, се напука допълнително преди дни, когато стана ясно, че идва триседмичен локдаун и резервациите за предстоящия 8 декември започнаха да падат, предаде Bulgaria ON AIR.

"Притесняваме се, че нямаме никаква сигурност, че след 21 декември ние ще стартираме нашата работа. Банско все пак е курорт от години, нашите поколения сме израснали с гостите в нашите къщи, адаптираме се спрямо ситуацията, но дали гостите ще се адаптират и удовлетворят от това да бъдат в стаята и да не излизат, да не ходят по така известните ни механи, няма гаранция. Наистина е трудна ситуацията", каза Рая Вълкова, която е част от туристическия бизнес в курорта.

Хотелите и ресторантите в Банско работят в несигурност и загуба от няколко месеца. Поддържат персонал с надежда за силен зимен сезон, но инвестициите не се връщат.

Надяват се и предложението на канцлера Ангела Меркел, което е за затваряне на всички зимни курорти в Европа, да не се приеме насеризоно.

"Аз не приемам мотива на г-жа Меркел за затваряне на всички европейски курорти, визирайки какво се е случило в австрийския курорт, минали са 10 месеца. Не може да се прави паралел, болестта вече е известна, болестта знаем как да се предпазим, имаме единни мерки, не е приемливо. Смятам, че сме положили всички мерки, полагаме всички мерки да защитим нашите гости, да защитим нашите семейства, самите нас. Апелираме към преразглеждане на заповедта", допълни Вълкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
1
 
! Отговори
Атомик преди 3 години
Мераците на Меркел за затваряне на зимните курорти са безумни и няма как да бъдат изпълнени. Планината и ските са равносилни на здрав дух и здраво тяло и аз с нетърпение очаквам пускането на лифтовете в Банско.
67
0
 
1
 
! Отговори
Димо преди 3 години
Ще има! Поне аз ще карам! Планината е най-сеиф!
66
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ама защо да няма?! Както коронакризата не спря летуващите по Черноморието, така няма да е причина и за зимуващите на Банско и останалите зимни курорти! Любители на ските винаги ще има, а в съчетание с уютна атмосфера и атракции, не може да бъдат спрени!
65
0
 
0
 
! Отговори
Готин преди 3 години
А бе и ти си мислиш че си НЕКОЙ, ама кредитите са свършили работа. Пий си хапчетата, щот требен да се връщат!
64
1
 
0
 
! Отговори
Готин преди 3 години
Зимен туризъм е имало и ще има винаги.Друг е въпросът с туристите. Това е като да питаш в момента: Имаме ли болници?Болници има, ама да се лекуваш в тях е невъзможно.
63
0
 
2
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Този сезон ще има глад.
62
2
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Бедняци, жените Ви ще бъдат разтърсени от мощен оргазъм, но не с Вас, не с Вас...
61
4
 
3
 
! Отговори
Скиор преди 3 години
Отивам на СКИ и не ме интересува какво някоя си Меркел е казала. Тя може да командва в Германия, тук е БЪЛГАРИЯ. Само Българският Парламент може да забрани карането на ски, а правителството да внедри подобна забрана. Ние не сме Германска провинция, подчинена на РЕЖИМА на Меркел.
60
4
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Бедняци, успокойте топката....жените Ви все пак ще бъдат таковани от хора с пари....без значение дали някакви здравни терористи ще обявават измислици или не.....
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма да има такъв сезон какъвто го познават в Банско,ще ила 90% само българи,които ще подкрепят малкия хотелиерски биънес и къщите за гости
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не, няма да има
57
9
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Бедняци, най-големият Ви кеф е да поддържате ментарджии, защото тези ментарджии тормозят нормалните хора...
56
9
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до неразбралитеПечеля от бизнес, различен от кръчмарския.
55
1
 
16
 
! Отговори
НЕКОЙ ДРУГ преди 3 години
До НЕКОЙБетонско си е точно курот за бедняги - евтино, бетонно, чалгасано село.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙХа-ха-ха дори да се скриеш под друг ник, пак си личи, че си оня *** СТАРИЯ НЕСЕБЪР.
53
0
 
14
 
! Отговори
. преди 3 години
До НЕКОЙ 47 Внимавай! Днес може да си "Некой" и дори да не знаеш какво да си правиш парите. Замисли се обаче, че понякога съдбата си прави много лоши шеги и можеш да стигнеш до там, че да няма какво да ядеш! Не ти го пожелавам, просто ти казвам да си имаш едно на ум и да не се големееш над болшинството от народа.
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙБедняците очевидно сте вие с кръчмите и хотелите, защото не можете да изкарате дори 3 седмици без да работите и ревете държавата да ви раздава пари.
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банско, морето, сините писти, абе, защо така не ви обичат хората? Чета коментарите....
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не. Няма да има.
49
19
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Бедняци бяхте по соца, бедняци сте и днес. Бедни и десни. Бедни и яростни. Затворени по домовете си от бедност. И искащи всички да приличат на вас...