Ако симптомите не отминават първите 6-7 дни, търсете лекар

Възможно е да има трета вълна през лятото, посочи д-р Бруск Халил
29 ное 2020 09:58, Ния Христова
20
Ако симптомите не отминават първите 6-7 дни, търсете лекар
Снимка: Pixabay
"Хората трябва да разберат, че нещата са сериозни. Ако симптомите не отминават първите 6-7 дни след положителен PCR тест, трябва да се търси лекарска помощ. След това се получават затруднения и за нас, и за пациентите", заяви началникът на COVID-отделението на Втора градска болница в София д-р Бруск Халил в ефира на Нова ТВ. 
 
"Като основен симптом е задухът, който не преминава. Главоболието също, при някои се появява конюнктивит. Наблюдава се различна симптоматика", допълни медикът.
 
Той е мнение, че въведените мерки ще помогнат за овладяването на пандемията и след Коледа ситуацията ще се успокои.
 
"Очакваме 50% намаление на броя около Коледните празници и Нова година. Всеки месец същият процент може да намалява. Вероятно е да има трета вълна в страната чак през лятото", заяви още д-р Халил.
Още по темата
 
В COVID-отделението във Втора градска болница вече няма капацитет за приемане на още болни. Основен проблем е липсата на персонал заради заразяване на медиците.
 
"Пуснахме обява, но никой не е откликнал. При нас има само един доброволец", обясни лекарят.
 
Той изтъкна, че болницата разполага с достатъчно количество "Ремдесивир", с който се лекуват тежките случаи. Необходимата медицинска екипировка също е налична.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6-7 дни след PCR? Личен случай- баща ми вдигна 39 градуса,личната вместо да го прати на тест му изписва миризлив антибиотик,който е чула от някъде и след ходене по мъките и молби за направление, му се прави тест след 1 седмица. След един ден излиза положителен и на втория викаме линейка,защото се влошава. Не чакайте 7 дена,по-добре да ви напсува лекар(което се случва),че сте били тревога,отколкото да ви карат с кислород и половината ден да ви преобръщат по корем,за да можете да дишате по-добре
17
2
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Че аз си имам конюнктивит от преди години-значи съм хванала Короната още преди да се открие~!::)))
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търся го, но не си вдига телефона.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако симптомите не отминават първите 6-7 дни, търсете лекар"Търсете лекар, ха ха ха, все едно са някви митични същества, по-лесно ще намерите народен лечител или някоя "ромка" дето разваля магии
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да умре търси лекар
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако симптомите не отминават първите 6-7 дни, търсете лекар"Това също не е универсално правило.при мен симптомите бяха 2 месеца но не съм търсил лекар и го карах на аспирин и вит Ц (от време на време).При всеки е различно но колкото по-малко си имате работа с бг докторя толкова по-добре.Живейте така че да не ви се налага да търсите лекари иначе ви е спукана работата.
12
1
 
21
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Полицаите да ходят да лекуват ,нали са на първа линия.Знаете ли ,че медицинска сестра ако не е в ковид отделение е със заплата 800-900 лв чисто след данъци .Значи тя не е на първа линия при положение ,че всеки пациент е възможно да е положителен ,а катаджиите и другите подпирачи на бюра били на първа линия.И 15% им били малко.Какво да кажат хората в здравеопазването тогава ????
11
0
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ремдесивира не лекува тежките случаи, а се взима в началните стадии.За медици - да кажат на тиквата, дет пращаше медиците на гурбет в чужбина.
10
0
 
12
 
! Отговори
факт 2 преди 3 години
Да допълня отидох на преглед точно седмица след като ме заболя гърлото и имах температура. Чаках 2 часа и ме преслуша, писа рецепта 6 лекарства за лечение на коронавирус, прати ме на рентген. Следващият ден премина в чакане и към 16:30 ми дадоха 1 диск. Очевидно е, че лекарите са изтощени и наплашени, може повече и от нас. Бог да закриля всички хора.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдете герои . Сами в къщи.Морозовци на капандурата. Я лекаря я камилата я камилата.
8
1
 
9
 
! Отговори
факт преди 3 години
Имах устна договорка с личната лекарка да мина на контролен преглед в петък... Беше ми много отмаляло и не отидох... Познайте дали изобщо отговори на телефонното ми обаждане... Не, разбира се. Поне от 4 години, изобщо не отговаря, когато я набирам. Т.е. набирал съм общо 3 пъти...
7
1
 
17
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Като те оставят на стълбите на болницата при - минус 2 е по вероятно да починеш отколкото ако си останеш вкьщи и не търсиш лекар
6
2
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
И като ги ПОТЪРСИШ ЛЕКАРИТЕ.ТА КВО.ВИКАТ ТИ СЕДИ СИ ВКЪЩИ И ПИЙ ЧАЙ.
5
1
 
10
 
! Отговори
Или преди 3 години
се договаряш с погребално бюро лично.
4
15
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахахааааааа, а Жан Виденов докарал до фалит и Европейският колеж по икономика в Пловдив :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) - комуууууняги сър!!! :))))))))))))))))))
3
11
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Всички руски комунисти при Мънгъра - чайчета, най - много по 1 аспирин :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2
5
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Първи симптом е спиралата, по която човеците са пуснати вече
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде да търсим лекар те бягат от такива болни не ги приемат в болниците