Хотелиери притеснени: Ново затваряне е равносилно на фалит

Масово се отменят резервации за 8 декември и за Нова година
29 ное 2020 17:00, Красимир Ангелов
139

Новите ограничителни мерки, които затвориха хотелите и ресторантите, изправят бранша пред фалит. В традиционни туристически дестинации като Велико Търново, Арбанаси и Елена се отменят масово резервации за 8 декември, а на места и за Нова година.

Хотелиери предлагат на държавата мерките да се прилагат гъвкаво, за да не фалират.

Още по темата
Почти всички 180 хотели и къщи за гости с над 2000 легла в Еленския Балкан от вчера не работят. Резервациите за студентския празник са отменени, а капарираните пакети за Коледа и Нова година също са под въпрос.

Хотелът на Йордан Йорданов в Еленското село Усои от вчера е затворен, а персоналът е в неплатен отпуск. Йордан казва, че записвания за празниците през декември е имало още от лятото, но с влизането в сила на новите мерки - почти всички резервации са отказани.

"Имаме за осми декември, за уикендите между 8 декември, но сега сме ги отказали за след 21 декември - за Коледа, ако евентуално не се продължат мерките", сподели Йордан Йорданов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Малкото резервации, които имахме, вече са отменени. И за Коледа, и за Нова година хората започнаха да си отменят резервациите, банкети не се правят, семейни събития", подчерта хотелиерът Стилиян Савов.

Хотелиери и ресторантьори от Велико Търново изчисляват огромни загуби и са категорични, че ако държавата не вземе адекватни мерки, много от тях ще фалират.

"За нас това второ затваряне е равносилно на фалит. Предишното затваряне, специално за моята фирма, струваше около 200 000 лева, това затваряне ще ми струва 100 000 лв", коментира хотелиерът и председателят на БХРА - Велико Търново Петър Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
2
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Много ще реват ресторантите и хотелите ,на 8 декември Коледа ,Нова година толкова оборот въртят и печелят ,че ги втриса като знаят колко са скрили и не декларирали .Хайде няма да умрете от глад ,но хора умират да извадят от резерва си и да платят на персонала си без трудов договор,защото едва ли след пандемията някой ще се навие да работи в сивия сектор.
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са бивши ДС-агенти и рожбите им, обикновен българин почти няма как да има хотел и къща за гости. Нагли същества. То пък 8 декември един празник.
112
0
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Едва ли къщите за гости са единствения бизнес на собствениците. По скоро това е декоративна глезотия на богаташи, родителите им да не скучаят и да се занимават с нещо. А и друго. Обикновен гражданин няма как да се вмъкне при мошениците.Трябва да си някой от нашите.
111
0
 
4
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Те едни хотилери то едни производители нямам думи едните предлагат мижава услуга другите произвеждат *** особенно тези в хранителната промишленост там е страшно от *** нагоре
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислещите е грешно, имам предвид ***, ПУЙКИ ,КРАЧКИ или ЖУРНАЛИСТИ!
109
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато затвориха БАНСКО ЕДИН СОБСТВЕНИК НА ХОТЕЛ ИЗХВЪРЛИ ПЕРСОНАЛА НА УЛИЦАТА, В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, ХОРАТА БЯХА ОТ ДРУГИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА И НЯМАХА ПРАВО ДА НАПУСКАТ БАНСКО! ОБЩИНАТА ПРИЮТИ ХОРАТА В УЧИЛИЩЕ! ТАКИВА СОБСТВЕНИЦИ,РАБОТОДАТЕЛИ С ГРАМ МИЛОСТ КЪМ ХОРАТА КОИТО ИМ ИЗКАРВАТ ПЕЧАЛБАТА! Само съжалявам, ЧЕ мислещите не съобщиха името на хотела ,за да знам къде да не отсядам! НАЛИ се жалват от липсата на свобода на словото!
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотел хляб и вода не иска!Какво като са затворени?!Като отворят пак ще има,да не са само те затворени?!А тоя това 10 дена затворено 20 после отворено дето го предлага е пълна глупост.Щели да паднат с 30% заразените ама друг път!Вирусът си се разпространява и със и без затваряне.Здравната система така или иначе няма как да издържи,тя не е смятана всички да се разболяват по едно и също време.
107
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде айде ще продадат някое от БМВ тата и ще мина кризата...
106
3
 
17
 
! Отговори
Лл преди 3 години
Долна ***,не се наядохте !!
105
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не сме живи ни банкети, ни Коледи ще има. Какво ми реват тези с хотелите, да реват за хората. Айде артисти, парите са по важни от човешкия живот ли? Ей... Големи...хм
104
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама не. Нашият шеф, каза, че загубите са за стотици хиляди, но ни успокои с думите - Десет години вие ме хранихте, тази ще ви храня аз. Една фирма- едно семейство, заплати плаща и казва, че ще се оправим. Култово прозвуча- вие мене, аз вас. Явно добре сме бачкали, щом го е страх, да ни загуби.
103
0
 
30
 
! Отговори
1913 преди 3 години
Интересно, като си купувате джипчета за по 200 000 и мутреете не ревете, като не плащате данъци не ревете, кашета нямате ли бе господа живот на кредит с айфончета и стойки...едните нещастници лятото държавата им плати чадърчетата, сега на вас какво ли ще плати господа схемаджий...Всички имате стинки за черни дни, единсвеното лошо е за персонала,който хорица се надяват на някоя кинта, ама вас грам не ви пука за него господа хотелиери, вас ви пука за джипката,айфона,джуките, такаче си мълчете там
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В разгара на пандемията италианските опозиционни партии предупредиха, че кризата ще доведе до международни спекуланти, разграбващи ценни хотелски активи в страната, ако правителството не се намеси.
101
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Равносилно е на липса на печалба.Не виждам, как ще фалират. Досега на загуба ли са работили?
100
1
 
29
 
! Отговори
ХАХА преди 3 години
Ъъъъъ, НЕ МИ ДРЕМЕ! АЗ БЕЗ ХОТЕЛИ МОГА ДА ЖИВЕЯ!
99
2
 
23
 
! Отговори
Мечо преди 3 години
Не ходим по ресторанти и хотели.
98
4
 
7
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Държавата трябва да удължи мярката за дребния и средния бизнес, но нищо подобно. Сега ще се окраде абсолютно всичко. Е, това вече е за оставка и затвор
97
1
 
13
 
! Отговори
Зайко Байко преди 3 години
Не може сама да се кешира
96
3
 
23
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
бизнеса носи рискове. на хотелиерите пъл проблема им е най-малък, както затворят разходите им слизат почти до 0 за разлика от производителите
95
6
 
41
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Не мога да разбера хората които ползват в момента малки хотели със спа. Що за човек трябва да си да дадеш пари и да се набуташ в това спа в което дори да нямаше ковид от въздуха можеш да хванеш сифилис и след това да се завреш в стаята си и да ядеш като бежанец и всичко това срещу заплащане за това ние сме си виновни че им ползваме услугите