Пожарникар: Получим ли сигнал - никой не ни казва кой от какво е болен

Служители от системата на МВР излязоха на втори национален протест
29 ное 2020 21:31, Красимир Ангелов
29

Служители от системата на МВР излязоха на втори национален протест, след като не беше удовлетворено искането им за увеличение на заплатите с 30%, a вместо това парламентарното мнозинство реши възнагражденията им да нараснат само с 15%.

"Тези 15 % не стигат", каза Валентин Попов от СФСМВР.

Заедно с полицаите, протестираха и пожарникарите. Дойдоха огнеборци от Русе. Един от тях е Иван Димитров.

"Ние, като пожарникари, винаги сме оказвали съдействие на Спешна помощ, като транспортираме болните до линейките. Когато получим сигнал, на нас никой не ни казва кой от какво е болен. Напоследък имаме дори сигнали, които директно знаем, че са за такива болни и оказваме съдействие по тяхното транспортиране", сподели Иван Димитров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

След 18 години гасене на пожари, Иван се чувства обиден. Най-вече след решението на управляващите да изключат огнеборците и полицаите от хората, чиито заплати бяха вдигнати заради ангажираност в борбата с пандемията.

Недоволните оставиха полицейски и пожарникарски каски, като символ на онези техни колеги, които не могат да присъстват на протеста, защото са заразени с коонавирус.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не им харесва вън,отивай при частник да видиш как се вземат пари,всички служители в МВР и МО които са на заплата и пенсия вече пета година незабавно да се изчистят,затова има много недоволни....
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично познавам пожарникари..Голям смях е,рядко имат работа.През другото време в пожарната на дежурството-си мият личните автомобили,гледат яко филми,и се въргалят по спалното.Вечер им ходят мацки на гости по коли и паркинзи,после чатове с тая оная любовница.От време на време някое учение,е така,за замазване на очите.И после още 3 дена лежане в къщи.Е те за това искат увеличение!!!!!!!!
23
0
 
2
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 3 години
Това е правото на избор, щом не ти харесва нещо променяш себе си! Трябва да излезеш от зоната на комфорт ако желаеш промяна!Няма какво да се жалват пенсия след 20 години, привилегии, заплати при пенсиониране! Заплатите на държавните служители винаги трябва да вървят след частният сектор защото именно той генерира продукт с добавена стойност!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега и от КАТ трябва да излязат на протест. Само че исканията да са за повишение не на техните заплати, а на заплатите на шофьорите. Останалото е лесно.
21
0
 
0
 
! Отговори
БЪДИ ГРАМОТЕН преди 3 години
12- НЕГРАМОТНИКО, ОКЪКАЛ СИ ФОРУМА НЕГРАМОТНО, НО ЗЛОБНО. НАПИШИ 100 ПЪТИ- ПОЛИЦАЙ- ЕДИНСТВЕНО ЧИСЛО, ПОЛИЦАИ- МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО- ХЕЙТИ ГРАМОТНО!
20
2
 
3
 
! Отговори
Значи преди 3 години
До Широко затворени очиПо логиката, която имате, всеки който протестира да си сменя работата т.е. да върви на май.ната си!
19
3
 
5
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 3 години
Който не му харесва да ходи в частният сектор!!! Само мързеливите не са си хванали втора работа!!! Преди електронната винетка и гражданска отговорност нито полицаите нито пожарникарите си ги плащаха!!!!
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожарникарите винаги са на първа линия и нерядко се случва хора от тях да пострадат, дори да загинат заради безотговорността на немарливи и прости екземпляри, да не говорим за умишлени пожари. За униформените полицаи: основната им работа беше до преди 2-3 седмици под маската на охрана да бият и зверски пребиват протестиращи и то нееднократно. Нито помогнаха на хората в провинцията, нито въвеждаха ред и противодействаха на наглостта на немалко екземпляри в условията на пандемия в страната
17
1
 
8
 
! Отговори
Линия преди 3 години
Всеки човек в ежедневните си контакти е на първа линия,защото не знае дали човека срещу него не е заразен. Тогава какво - всички трябва да искаме увеличение ? Ама докато полицаи и пожарникари извиват ръцете на работодателя си -държавата, обикновените хора какво да правят? Нека да споменат за всички привилегии , от които се ползват-защо ги пропускат тези подробности.
16
2
 
5
 
! Отговори
Клоуни преди 3 години
Горките и те били на първа линия
15
3
 
4
 
! Отговори
Гуорския преди 3 години
Лежарникари!
14
2
 
3
 
! Отговори
Реформа преди 3 години
В други държави от ЕС има много по-малко полиция на глава от населението, но и много по-голяма разкриваемост на престъпленията. Явно има качество в извършването на трудовата дейност. Следователно и основание за по- високо възнаграждение. Тук и в адми-ята на полиция и в държ.администрации е препълнено с излишни кадри, които не е ясно какво точно вършат. Но за реформи само се говори, реално нама , защото калинките трябва да работят някъде.
13
0
 
4
 
! Отговори
Тцтц преди 3 години
Добре нека да покажат какви са заплатите на пожарникари и полицаи по градове и длъжности - и тогава да се свика обществено обсъждане за увеличението. Ако са ниски да се увеличат, но ако се окаже , че не са много ниски тогава да останат същите щом не ги устройва увеличение с 15%. Продавчката в магазина и тя е на първа линия.
12
0
 
7
 
! Отговори
веселяци преди 3 години
те на екипите на Спешна не казват , ще кажат на другиго . . . . . . . . . . заминало е вече всичко ! ! !
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не ви харесва подавайте оставки и си търсете работа.Вие и великите полицай.Да видите малко при частникът как ще лежите по цял ден и ще ревете,че са ви малки заплатите и колко време ще ви държи на работа с тия усилия Не,не ви се подигравам.Вие живеете в една изкуствена реалност и очаквате всичко да ви е наготово и някой да ви дава защото видите ли сте благоволили да дойдете на работа.А истината е че никъде няма да ви вземат на работа защото не можете да вършите нищо
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 3 дена веднъж на работа,я има пожар,я няма..24 часа едно лежане и сваляне на мацки по сайтовете..ейй,много ви е трудна работата бе пожарникари..
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата на пожарникарите е да си вършат работата за която ние гражданите на България плащаме заплатите им от събраните данъци и такси ако ще питат тука имали болни от еди си какво или малък ли е пожара да си ходят от там от където са дошли.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми стани премиер бе, кофмпаджия
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и аз като ходя в магазина никой не ми казва дали е болен.Значи и аз съм на първа линия.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами минете онлайн бе!