В кадър: Полицаи и майки на протест и контрапротест

Десетки полицаи поискаха по-високи заплати
Обновена: 29 ное 2020 15:07 | 29 ное 2020 14:42, Александър Попов
116

Снимка: БГНЕС

Полицаи от цялата страна се събраха на протест на площад "Княз Александър I" с основно искане за по-високи заплати в системата на МВР. Както е известно кабинетът заложи 15% увеличение на възнагражденията им, но униформените настояват за двойно по-високо.

Митингът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите им колеги.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов обяви в началото на протеста, че освен по-високи заплати, полицаите искат и реформа във ведомството. По думите му МВР е най-нереформираното ведомство в страната.

В същото време майки от движението "Системата ни убива" направиха контрапротест. Те обвиняват полицията, че най-вече охранява властта.

Още вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
1
 
! Отговори
Народна преди 3 години
Защо полицаите са с по ниски заплати от тези в разните му дирекции които си седят на топличко и лапат безбожно големи заплати незаслужени
93
4
 
2
 
! Отговори
Народна преди 3 години
Търтеи те от разните дирекции на мвр какво толкова са допринесли че имат толкова облаги засрамете се
92
3
 
3
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
Тези момчета на улицата заслужават увеличение но защо заедно с тях ще получат и разните търтеи от хиляди дирекции който са с хиляди облаги като дрехи бонси евтина храна безплатен транспорт ранно пенсиониране 20 заплати при пенсиониране оставане на служба след пенсиониране и мн други Вземете От Тях И Ще ИМА прилични заплати за другите.
91
4
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
След този протест веднага щях да забраня да работят и да получават пенсия.Едно от двете. Ама никой не ме пита. Полицаите са най привилегировани и най нагли.
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека един свободен журналист да пита министъра на МВР и МО колко служители в системата на МВР и МО са на заплата и пенсия едновременно вече пета година които получават сигурно над-3000лв,като искат да работят да отиват във частни фирми.Жалко че г-н Борисов е запознат,но си ги държи нека да им е зле...
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
обвържете им заплатите с резултати - едва ли половината биха покрили нормативите, престъпността не е намаляла, за какво искат увеличение, както и администрацията обвържете им заплатите с резултати, не може един, който оправлява проекти за милиони да получава заплата, естествено, че ще се корумпира или няма да го свърши като хората
88
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми полицаи , ако акцента на протеста Ви беше искане за реформа , желание за подобряване на системата , непримиримост към онези Ваши колеги ,които не стават за тази отговорна обществена служба и т.н , то тогава щях да Ви подкрепя . Но Вие искате ,на първо място повишение на забплатите ,без нищо да се е променило в системата , поради тази причина , АЗ КАТЕГОРИЧНО НЕ ПОДКРЕПЯМ ИСКАНЕТО ВИ и съм против да Ви се повишават заплатите.
87
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До paul61Ти ли ще казваш,кой къде да работи? Ти защо не отидеш да работиш на Луната?
86
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До paul61- МАХНИ ОТ полицаЙте- Й- ДАЖЕ ЗА ПОЛИЦАЙ НЕ СТАВАШ! НАПИШИ 100 ПЪТИ- ПОЛИЦАИ, ПОЛИЦАИ.....ДА СИ ГРАМОТЕН Е МНОГО ДОБРЕ.
85
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде на къде ще дават увеличения на заплатите на родната ни полиция, която с хъс бие мирно протестиращи,тормози българи, които нямат престъпления, и не на последно място - не залавя истинските престъпници, повечето от *** етнос?
84
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли ги е яд полицаите, че опазиха властта на Бойко :)Еми, пичове, казвахме ви - мислете малко кого защитавате и не забравяйте кому служите, а именно - първо на народа, а чак после на политиците. И се замислете дали няма да е добре вашето ведомство да бъде основно реформирано, че и при вас има маса лапачи, дето само разкарват чанти наляво-надясно.
83
6
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-ЗАПЛАТИТЕ ПРИ НАС В ИТАЛИЯ ВАРИРАТ ОТ 2200? ДО ОКОЛО 3800-ЗАРАДИ НОЩНИТЕ ДЕЖУРСТВА-ТАКА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ КОРУПЦИЯ И СИ ГИ ЗАСЛУЖАВАТ-АКО НАПРАВИШ НАРУШЕНИЕ ТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВА ДА ВНИМАВАШ-А НЕ КАТО ТУК-ГЛОБА-ИНАЧЕ НЕ СИ РАБОТИЛ.-ТАКА И АЗ СЪМ ЗА ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ИМ.
82
3
 
9
 
! Отговори
СиндикатПолицияРекет преди 3 години
До МВРА че лекарите да не са оставили болните?И те са с по 1200 лв заплата ,говоря за масовия лекар,не за Пироговци
81
10
 
17
 
! Отговори
paul61 преди 3 години
До МВР вие полицайте наистина ли мислите че работите ? Всъщност работата ви е да минава времето ! Поработете нещо в наистина частния сектор несубсидиран от държавата и си измерете работното време и заплатата . Само да ви напомня че само частниците плащат масрафите на държавата вашите заплати и вашите протести . Виждал съм доста полицаи напуснали работа - те просто не се справят с живота !
80
20
 
3
 
! Отговори
МВР преди 3 години
До СиндикатПолицияРекетС тази разлика ,че полицаите протестират когато са почивка и не са оставили държавата без полицаи.
79
10
 
5
 
! Отговори
МВР преди 3 години
Защо смятате извънредния труд?И вие да не се прибирате и да работите на втора работа,ще взимате повече.Смятайте колко взема чисто дадена професия.
78
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БР 3 ОТ 10.1.2020Г ЗАПЛАТА НА РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ/ПОЖАРНИКАР 965ЛВ- НЕ ИЗПОЛЗВАЙ СТАРИ ОПОРКИ- НАПРИМЕР ЕХЕЕ КОЛКО ЛЕВА ПОДКУП ТРЯБВА ДА ДАДЕШ, ЧЕ ДА ЗАПОЧНЕШ В ПОЛИЦИЯТА, МОЖЕ ДА Е БИЛО ТАКА, АМА СЕГА ВЕЧЕ НЕ Е- НИКОЙ НЕ ЩЕ ДА РАБОТИ ЗА СУМИТЕ КОИТО ВИЖДАТЕ В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК, ТА ЗАТОВА СА НА УЛИЦАТА И ПРОТЕСТИРАТ. ЕДИНСТВЕНОТО СИГУРНО НЕЩО В МВР Е БЕЗПЛАТНОТО ПОГРЕБЕНИЕ.
77
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разрространителите на ковид вирус пак плъпнаха на площада.
76
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СиндикатПолицияРекетМи мнооо ясноо уее! Който го може го можееее!
75
5
 
5
 
! Отговори
СиндикатПолицияРекет преди 3 години
стартова заплата на полицай в страната,не в София след 2-3 месеца обучение е 950 лв с извънредния труд към 1400