Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

Ваксинирането ще е безплатно и доброволно, посочи здравният министър
30 ное 2020 16:30, Красимир Ангелов
128
Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

По предварителни данни първата ваксина, която очакваме да дойде в България, е на Pfizer и това ще е преди Нова година, или непосредствено в началото на следващата година. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в присъствието на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание, става ясно от видео във Facebook профила на министър-председателя.

Още по темата
Ангелов подчерта, че ваксината срещу коронавирус ще бъде безплатна и ще се поставя само доброволно.

"Създали сме необходимата логистика. Ще пристигнат 125 000 дози. Съвместно с доц. Кунчев в момента съставяме ваксинационния план", заяви Ангелов и посочи, че ваксинирането ще започне с най-рисковите групи.

"Освен работниците, които са на първа линия, нашите колеги медици, ще включим и възрастните хора от домовете. Трябва да отдадем изключително важно значение на българските учители, които също са на първа линия. Вървим напред по отношение на създаването на логистика за пристигане на ваксината", допълни министърът.

"За радост излекуваните са повече от новите случаи. Вчера излекуваните са 815. За миналата седмица само за седем дни излекуваните са 12 070. По епидемиологичните справки като заболеваемост в настоящия момент София излиза от областите с най-висока заболеваемост от 1 000 случаи на 100 000. В тази група остават само 2 области: Габрово и Кюстендил", уточни здравният министър.

Според него може да има обнадеждаване по отношение на натиска, който се очаква върху здравната система. Ангелов посочи още, че на национално ниво нямаме недостиг на лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти. Същото се отнася и за медикамента "Ремдесивир".

Ангелов увери още, че парите за служителите на първа линия ще бъдат наредени днес и ще пристигнат по сметките на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Изобщо не се чудя защо сме на последните места,но не по богатства,а по възприемане на прогреса!Накачили се всезнайковци като свраки и грачат ли грачат.*** нищо не знайш,*** грачиш и сипеш плюнка,заразяваш физически и умствено останалите в сайта!!Жълтите прилагат атенюирана ваксина.Вирусът преварен и препечен до определена степен.Западните ваксини са фрагменти от този вирус,закачени на части от други безвредни вируси,които се използват и в сегашната антигрипна ваксина.Изпробвани са и са безвредни?!
113
0
 
0
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Министъра обясни бавно и тъжно като за 85%ви,че България ще разполага с всичко модерно и последна дума на науката,това с което ще се имунизират всички бели европейци!Тоест,да приведа на бавно раз,витите.Ще бъдете осигурени с мерцедеси,БМВта,Поршета,Волва,Фолксвагени и каквото още се сетите като пример!Който не иска или не може или пък мрази да кара кола,няма нужда да се пени по форумите,просто да си продължава по пътя я с колелцето марка Украйна,я с магарешката каручка!Кеф ти ваксина,кефти без?!
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи да се ваксинира министъра
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не искам да се ваксинирам с ваксината на тея клошари.Ще изчакам по-престижна фирма да направят продукт и ще си го закупя сам.В някаква статия четох коментар на дпециалист от фирмата "модерна" за ваксината на пфизер-бионтех та той каза че в неговата фирма са обсъждали такава възможност да направят такава като на пфизер но са се отказали заради неудобството да се транспортира и съхранява във такива фризери.На практика никой няма такива за сега.Нещо ми се видя много пунта-мара.Да си я бият сами.
110
2
 
1
 
! Отговори
онзи преди 3 години
За гербавите и полицията ваксината ще е една, а за простолюдието друга.
109
0
 
2
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Явно ще я закарат да северния полюс да се замрази добре и след това ще ваксинират НОЩ, Тиквата,патриотите и гербаджиите и ако през 2021г. оцелеят ще се ваксинираме и Ние.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ау пред директни камери... и ко мислиш че ще им бият на завалиите. мислиш че ще им дадат от ваксинката дето ще ти бият на тебе. бай *** на всичко верва стига да го покажат по тауавизията.
107
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
С "ваксината" искат да намалят населението на Земята.
106
1
 
0
 
! Отговори
Къде са бълга-- преди 3 години
-- реките таксиметрови шофьори ? Или такова животно няма ? Всеки ден возят болни !
105
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте какво ви казва Мангъров бре!
104
3
 
13
 
! Отговори
Ангелов преди 3 години
Ваксината ще е безплатна. Търсим доброволци да си я бият за да видим какви ефекти ще предизвика.
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се ваксинирам когато публично чрез директни камери на живо се пваксинира целият министерски съвет със секретарките си и зам. министрите.
102
0
 
7
 
! Отговори
106 преди 3 години
Някои хора също като възрастни имат антитела, без да са имали контакт със заболял .Въобще още не е ясно вирусът дали е нов или сега са го идентифицирали и разпространили.
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли яснота въобще колко време би имало имунитет? Защото по повод имунизацията по един немски сайт казаха, че ако не се сложели втори път, ваксините нямало да действат, а слагане втори път било изключително трудно да се организира.Преболедувалите ще бъдат ли имунизирани? А тези с антитела, които не са регистрирани като боледували?Защото май децата се били раждали са антитела, според публикация отпреди дни, някои хора също.
100
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американки ваксини не трябва да се допускат тук Има сериозни данни които показват, че момичета, ваксинирани от нещо си с американски ваксини, след години не могат да имат деца; това в някои африкански държави. Съвсем сериозно министерството да се поразрови и да потърси повечко информация, да не ползва единствено английски и американски източници.
99
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 100 Дп 96 - Що се пениш като сапунче, аз не знам. И аз смятам, че руската ваксина се оказа много качествена и преговарят да се произвежда в Южна Корея, Китай, Индия, Бразилия, но сега през декември руснаците ще могат да произведат не повече от един милион дози от нея. Италианците им казаха - като я регистрира европейската агенция по лекарствата, ще можем да мислим за производство, а тази регистрация ще стане през март.
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахаха тук някакви пъпчасали пубери ли коментират. Първо да почетат малко повече, че се излагат. Ама явно не са от четящите, щом имат време да пишат глупости. Ама то е по-лесно да плюеш, тези дето правят нещо, отколкото сам да свършиш нещо полезно. Добре, че вече никой не ви чете и не ви вярва.
97
6
 
0
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Според мен ще е добре възрастните 60+ да се ваксинират а другите който иска само.
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват ми 200 дози за моите заразени танзанийски кози. Имам и заразена папая, кой знае кога ще и дойде редът.
95
0
 
15
 
! Отговори
Да си я завреш отзад преди 3 години
Ангелов