Ръководство за закупуване на печка

30 ное 2020 08:30, Александър Попов
Ръководство за закупуване на печка
Снимка: Pixabay

Печките предлагат голяма гъвкавост в готвенето и са проектирани да пасват идеално на вашето кухненско обзавеждане. Ако не сте сигурни какъв тип печка би бил най-подходящ за вашите ежедневни нужди за готвене, нашето ръководство за купуване ще ви насочи в правилната посока.

Пространство

Първото нещо, което трябва да имате предвид, преди да си купите нова готварска печка, е пространството, с което разполагате. Измерете пространството между мебелите, за да получите ясна представа за ширината на печката, от която се нуждаете. Като цяло има две стандартни ширини.

60см – Перфектно покрива ежедневните нужди за готвене на всяко семейство

50 см - идеално за кухни с малко по-малко пространство

Тип захранване

Следващото нещо, за което трябва да помислите, е типа захранване, което искате да използвате. Ако сменяте старата печка с нова, се уверете, че сте се съобразили с инсталацията, която вече имате в кухнята - дали имате прокарана газова инсталация, или имате само електричество,  или старата ви печка е била комбинация от двата типа. От друга страна, можете да промените дизайна на кухнята си и да планирате преоборудването ѝ с различен вид захранване. Имате следните опции.

Електричество - Електрическата печка е идеална за градския живот и в случаите, когато не разполагате с газов източник, минаващ в близост до дома ви. Повечето печки на ток имат вградена фурна с вентилатор, за да осигурят равномерна топлина, а керамичният или индукционният котлон ще добавят модерна нотка в кухнята.

Газ - Газова печка е идеална за енергийно ефективно готвене с чувствителен контрол. Газовите печки са по-ефективни от електрическите си събратя и могат да добавят малко провинциален и традиционен чар на вашата кухня.

Двойно захранване – Някои готварски печки комбинират газ и електричество, за да осигурят най-добрите резултати. Електрическата фурна предлага равномерно и прецизно готвене, докато газовият котлон осигурява по-прецизен контрол за едно автентично готвене.

Вид на котлона

След като сте решили какъв вид захранване ще използвате, е време да решите какъв вид котлони биха били най-подходящите за вас.

Индукция - Ако сте човек, който търси висока ефективност и енергоспестяващи качества в кухненските си уреди, електрическите печки с индукционен плот ще са идеални за вас. Печка с индукционен котлон ще добави един истински модерен акцент в кухнята.

Керамична плоча - Керамичните котлони са отлични за тези, които предпочитат добри резултати от готвенето и също така търсят елегантно покритие на кухненските си уреди.

Газов котлон
- За по-автентично готвене котлонът на газ е повече от идеален. Този тип котлони са лесни за използване и с тях ще можете да контролирате по-прецизно силата на нагряване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: готварска печка
Още от