Математик: След около 4-5 дни трява да има спад на новозаразените

Лъчезар Томов смята, че частичния локдаун ще доведе до спад на случаите
2 дек 2020 09:50, Ния Христова
23
Математик: След около 4-5 дни трява да има спад на новозаразените
Снимка: Pixabay

"В момента имаме плато на новозарените". Това каза в ефира на Нова тв математикът Лъчезар Томов. Според него след около 4-5 дни трябва да има по-голям спад на заболелите в резултат на частичния локдаун в страната.

"Има обаче няколко неизвестни – какво ще се случи на 8 декември, какво правим със зимния ни туризъм и какво правим с контрола. В момента РЗИ не успява да провери всички болни", каза още Томов.
Още по темата
 
 
Той изтъкна, че хората в рискови групи не се пазят.
 
"Скоро се возих в такси и шофьорът отказа да си сложи маска. Обадих се и поисках друга кола, а диспечерката ми каза, че мъжът е с диабет", разказа Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Абе то един математик беше писал в началото още на пандемията че ще имаме максимум 900 заразени в бг.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То спад на новозаразените има от 21 ноември, но сега с новите мерки на мутрите, вероятно броя на новите случаи отново ще се увеличи.
19
1
 
2
 
! Отговори
Инженер преди 3 години
Брейййй, много математик , много нещо в тая България ,бе ! Всички ,които могат да броят до 10 , всички завършиха математически вузове! Даже някои станаха политици.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слаб 2. От март месец математика ви куца... да не кажа, че направо е математическо чудо случват се неща в България от въд математиката и логиката.
17
1
 
2
 
! Отговори
Вирусолог преди 3 години
Спад на новозаразените ще има само ако изолират Фигуранта ! Още като дойдат новите фризери , веднага да замразят Фигуранта ! После няма да има нужда от ваксина.
16
1
 
0
 
! Отговори
математик от 4-ти км преди 3 години
Хайде и от мен една прогноза. След прецизни изчисления предвиждам спад от 17,6 % след 7 дни или пък спад от 24,36% след 9 дни. Има вероятност и от увеличение с 12% пак след 7 дни, ако не се спазват мерките или рязко нарасне броя на сядащите на пейки в парковете, което сега не е забранено. Най-важно за сбъдване на прогнозата е колко теста ще се направят в съответния ден. Тъй като е доста трудно да се контролира броя на направените тестове, по-лесно за щаба е да внимава какво ще се съобщава .
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като направите по-малко тестове,ще има спад.Нали с тоя номер ни излязохте през пролетта.Уж най-добре сме се справяли,а то нищожен брой тестове.После като разбраха,че от ЕС ще дават пари на най-пострадалите държави,изведнъж заразените у нас рязко се повишиха.Номера от селски вечеринки.Но тия номера вкараха в страната много наши и чужди заразени,които разпространиха за нула време заразата и сега-локдаун и много починали.
14
0
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Отминаха настинките, за това ще има спад. Локдаун, смок даун нямат ефект!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експертин до експертина майна льо. То не са брифинги, локдауни, пъчене хвалене, стратегии, а резултата като във война.
12
2
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Връщането на учениците за една седмица, преди локдауна, ще увеличи пак над 4000, сега е спада, който се дължи на спирането на 6-12 клас.
11
0
 
11
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ.... преди 3 години
"Частичен локдаун"!!!А какво и е на българската дума "затваряне", че не я използвате?
10
1
 
22
 
! Отговори
Ъхъ... преди 3 години
То не бяха вирусолози, инфекционисти, пулмолози, хирурзи,математици, общопрактикуващи лекари!!! Всеки изпълзява от някаква дупка и дава акъли или прави анализи!!!Побъркахте населението, ей!!!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НО НЯМА ДА ИМА
8
2
 
10
 
! Отговори
Ассан неверника преди 3 години
След "математиците" ще дадат ли думата и на фризьорите ,таксиметровите шофьори и дюнерджиите да се изкажат за увеличаването/намаляването на заболелите от коронавирус ? Що само математици бря? Какви са тия дискриминации ? Ассан не е ли и той хора ? Дайте думата на баба Айй Ше - врачката, от мойта мааала . Тя ша ви ги каже най добре .А тия със молива зад ухото и сметалото в джоба да си гледат работата , не да са занимават с доктУрски работи.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и мамтематикът взима пари за да каже какво е уж според него.Цифри могат да се гласят както си поиска!Нали оня Константинов математика на републиката затова не дава дума да се каже да се гласува с машини,че ще го уволнят и него и шайката му информационна!Математик пандемия да решава е като куцо пиле домат да бута!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да стигнеш до тези заключение не е нужно да си математик.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един математик също така каза, че пикът е миал още април месец и слънцето щяло да убие вируса.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Мойта е на дизел.Но хич не ми пука за твоето доверие.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама то вече има спад, бе! Глей кво добре се справят с бройката като правят малко тестове! Ако утре решат да направят един тест, ще има един заразен и Бойко ще каже, че сме се справили!
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен от значение е колко хора ще починат до - нова година от епидемията - при среден брои за денонощие около -100 в последните седмици , цифрите ще са страшниЯсно е че ще има пикове и спадове когато има някакви мерки и без да си матиматик , ще го разбереш