Все още има хора, които не вярват, че COVID-19 съществува

Д-р Халил: Чакат до последно преди да дойдат в болница
2 дек 2020 11:13, Ния Христова
55
Все още има хора, които не вярват, че COVID-19 съществува
Снимка: БГНЕС
"Все още при нас идват хора, които не вярват, че COVID-19 съществува", каза д-р Бруск Халил пред bTV.
 
Д-р Халил е пулмолог и завежда COVID отделението във Втора МБАЛ - София. Той обясни, че пациентите чакат до последния момент преди да потърсят лекарска помощ, което при инфекция може да е фатално.
 
"Хората подценяват болестта, не взимат нещата сериозно. Когато потънат в дихателна недостатъчност, тогава търсят нашата помощ", допълни д-р Халил. Той съветва хората да търсят лекарска помощ при първи симптоми на дихателна недостатъчност - задух, болки в гърдите и температура.
Още по темата
 
"Нон стоп обясняваме на хората, че коронавирусът съществува. Даже единият пациент при нас - осем дни му казвам, че е за болница, той ме гледа с пренебрежение. И в момента бере душа, с най-голям зор успяхме да го извадим от това положение", разказа още д-р Халил.
 
Той е на мнение, че заложените противоепидемични мерки са добри и нужни. Според него трябва да очакваме трета вълна на коронавируса през следващото лято, когато антителата на повечето преболедували ще изчезнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Няма как да вярвам, при положение че аз болни от ковид не съм видял. Хората ноледуват и умират от какво ли не, някои имат придружаващ грип, но само толкова. В същото време "излекуваните" са цели легиони.
46
0
 
0
 
! Отговори
До АНОНИМНА 49 преди 3 години
Злобата ви разболява повече от короната, такива като вас, с умствен багаж нула. Зеро.
45
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте доказателство, че има. Само една статистика и това е. Не се правят аутопсии на починалите, само се плашат хората. Ако не ставаше дума за милиарди евра, изобщо нямаше да се говори за Корона. Но нека овцете вярват, за носят маски и да блеят от кошарата, където им е мястото.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът обаче вярва в БКП лайнюветеееее:)))))))))))))))))))))
43
3
 
5
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 3 години
Тъ...пи са, че и отгоре. Само ебола ще ги оправи подобни, но с този акъл кой знае какво ще плещят, или че докторите им пак виновни!?
42
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Напротив, точно са си доста тъ.пи.....Не се вижда вирус, няма го, не са в болница, няма го, и т.н.....
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда ми много странна изненадата на медиите, че хората не им вярват. За всеки случай причината не е в това, че хората са ***. Опорката на този статия е "или вярваш на 100%, или си 100% ***".
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СлепциТуберколозата и Чумата са бацили. Спин е съкращение на усложнението вируса на ХИВ. Хайде да сме точни с определенията!
39
1
 
6
 
! Отговори
goriko преди 3 години
няма починали депутати,министри,президенство-как да вярвам?
38
0
 
7
 
! Отговори
Леонард Ойлер преди 3 години
Абе то се видя че 80% от българите не желаят ваксина. На останалите 20% понеже много си падат по математическите модели ще им кажа, че чисто математически няма как да сте по-умната част от обществото. Нали вервате в математиката. Ами сметайте тогава.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ДОКТОРИТЕ трябва да им стане ясно, че българинът не само НЕ вярва, но НЯМА ДОВЕРИЕ на ЗДРАВНАТА СИСТЕМА, а вече и на ЧОВЕЧНОСТТА И ПРОФЕСИОНАЛИЗМА на ЛЕКАРИТЕ.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете всички корона умрели па ега ви повярват. Лъжете още мажете още, правете не логични и безмислкени и не оправдвани десйтвия и мерски. После се чешете по главата ама те не вярват. Е няма да вярват, който говорите глупости 9 месеца. Единия ти грип го изкарахте по зле от черната чума и туберкулозата през ония години, когато нямаше лекарства. Когато лекуваха туберкулозата със слънчеви бани. Вируси ще има докато има хора или живейте с тях или умрете в дупка.
35
2
 
8
 
! Отговори
АнатемаНаСашоНереза преди 3 години
Преди повече от четвърт век и аз не вярвах, че СДС-Чумата може да изкорми до такава степен държавицата ни, че да превърне всичко в руини и в скрап.
34
5
 
5
 
! Отговори
Слепци преди 3 години
Също и хора които казват че е обикновен вирус. Нищо повече. Аз ги питам, тя и чумата е обикновен вирус, също им стават червени лицата, и еболата е обикновен, нищо необикновенно няма...в тях... така също и туберколозата и спин ....по тяхната лигика са обикновенни...
33
2
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Не вярвам, че здравеопазване съществува, различно е...
32
2
 
4
 
! Отговори
Ковид преди 3 години
Важното е че ковида вярва в тях.
31
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека не вярват, погребалните агенции ще работят. Глупав народ сте,еййй
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не им се мре на хората бре,затова не идват в болниците.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците нямат болни ,и не са били ваксини!!
28
3
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
А бе, човек, че то китайците още март разкриха ГЕНОМА НА ВИРУСА, т.е. подредбата на аминокиселини в РНК то му, а абдалът се чуди " и къде е този вирус"? Потрес!!!