32-годишен мъж с левкемия спешно се нуждае от средства за лечение

Преди 2 г. Васил Василев успява да пребори тежката диагноза Лимфом на Бъркит
3 дек 2020 08:42, Анисия Иванова
8

32-годишен мъж с левкемия спешно се нуждае от средства за скъпоструващо лечение със стволови клетки в Турция. Младият мъж води битка за живота си за втори път. Васил Василев свири на тъпан. Той е част от оркестър "Духова музика Етрополе". Днес обаче 32-годишният мъж не може да свири, защото се бори за живота си и го прави не за първи път. Преди 2 години успява да пребори тежката диагноза Лимфом на Бъркит. Тогава премахват стомаха и далака му. Изкарва 8 химиотерапии в продължение на 6 месеца. Резултатът е успешен. 2 години по-късно той отново се изправя очи в очи с друга тежка болест - левкемия. Новината за болестта дошла като гръм от ясно небе, след като прекарал COVID -19.

"След като се възстанови от коронавируса си, направи допълнителни изследвания, които показаха, че става въпрос за нещо по-притеснително, веднага замина за клиниката в Турция, където беше лекуван от първоначалното си заболяване. Там беше установено, че всъщност той има начална форма на левкемия", каза приятелят на Васил - Марин Маринов.

Три седмици преди да разбере за страшната диагноза Васко е сключил брак с приятелката си.

"Тази новина им дойде като гръм от ясно небе, беше неочаквано, беше страшно, но съпругата му е момиче, което винаги е била с него", сподели още Марин.

Сега всичките му приятели се молят за него. Заедно с тях и певицата Софи Маринова, с която Васко е свирил на концерти и са правили музика.

"Нека в навечерието на коледните празници да отворим сърцата си за повече добро и милосърдие. Обръщам се към цяла България, всички мои фенове, за да помогнем заедно на моя колега и приятел, един страхотен музикант, за да пребори левкемията", апелира Софи Маринова.

За живота на Васко е определена цена - 200 000 лева, за да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция.

Може да направите дарение по следната сметка:

ЦКБ АД Клон – Етрополе
IBAN: BG04 CECB 9790 40B2 2417 01
BIC: CECBBGSF
Васил Стоев Василев
Основание: Дарение за лечение

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Вероятно буквата под 7 е цифра,1 но трабва да се коригира от лице, което има точна информация за сметката
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,кой внася тестовете за Ковид?Няма ли да отдели пари колкто за един джип за това момче?Срамота ей!Не се ли наядохте бее????
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавата последствие от тошковия 'рай' БКП_ЛАЙНААРРИЯяяяяя всеки редови българин се нуждае от средства. Дано Бог му помогне!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посочения номер генерира грешка 'Невалиден IBAN'.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я погледнете какви са печалбите на фармацефтичните компании