Самолечението и свръхлечението на COVID-19 са опасни

Антония Първанова коментира лечението на Борисов
3 дек 2020 11:19, Ния Христова
31
Самолечението и свръхлечението на COVID-19 са опасни
Снимка: БГНЕС

Самолечението и свръхлечението на коронавируса са две много опасни неща. Предстои тепърва да видим късните последици на свръхупотребата на антибиотици без лекарско предписание. Това каза пред bTV д-р Антония Първанов, педиатър и експерт в управлението на здравеопазването.

Тя обясни, че общопрактикуващите лекари, а и не само те, практикуват свръхлечение. 
 
"Попаднах на доста случаи, при които още при първите симптоми хората получаваха рецепта с два антибиотика и кортикостероид", каза още Първанова.
 
Тя даде и пример с премиера Бойко Борисов. Според нея той е изглеждал така, сякаш при лечението му са използвани много кортикостероиди. 
 
"Той определено имаще подпухнал вид и изглеждаше като човек, на когото кортикостероидите са му предозирани", смята Антония Първанова.
Още по темата
 
По въпроса с ваксините тя каза, че според нея най-важният въпрос от логистиката е този за тухната ефективност и безопасност.
 
"Има много въпроси, на които не сме получили отговор. Не сме видели досиетата на тези ваксини и нямаме информация какви са страничните ефекти", каза Първанова. 
 
"Изключително много ме притеснява желанието и заявката на производителя да бъде освободен от отговорност от Европейската комисия", допълни тя. 
 
Относно приетия от правителството Национален план за готовност при пандемия Първанова коментира, че това е "чиновническо упражнение с политически оттенък". 
 
"От 2006 г. имаме такъв план за борба с грипни пандемии. Той предполага да може да бъде актуализиран, но в него се съдържат основните стъпки, по които трябва да се върви при една пандемия", обясни Първанова.
 
Тя сподели, че два пъти е изкарала коронавирусната инфекция. 
 
"Първият път беше много по-тежко, със сериозен задух. Вторият път пък премина със загубата на обонянието и по-кратък беше периодът, през който боледувах", сподели още Първанова. 
 
Първият път тя си е направила тест за антитела, а вторият път заради клиничната картина и симптомите не си е направила тест за COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сменете снимката бе, излагате се, това не е въпросната Първанова!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусна работа.
24
0
 
12
 
! Отговори
Благой преди 3 години
Всякакви противни същества излязоха от дупките си и БГ медиите щедро им дадоха поле да се изходят по всякакви въпроси. Колкото по-голямо го из*ереш, толкова по-вероятно е да те дават пак по телевизора. Тази е в челните редици по противност. Толкова от мен!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая нали цяло лято при Слави разправяше,че нямало вирус...и тая една фурнаджийска лопата.
22
2
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Колкото доц. Мангъров е хомеопат - толкова и Първанова. Изобщо не са. Даже Мангъров е един от най - големите ПРОТИВНИЦИ на хомеопатията. Има интервюта в нета.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази хомеопатка отдавна не е лекар и не практикува. Върна се от Англия с едни смешни очила и смешна прическа, и в България, под крилото на Крадлив Симо разцъфтя като майска роза. Вече имаше пари за разкрасителни процедури, пари за прически и нови очилца.
20
1
 
7
 
! Отговори
На снимката е преди 3 години
...д-р Първанова след лечение с кортикостероиди!!! Още може.Изглежда щастлива.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този имевектин най-накрая няма ли да го одобрите за употреба?!? В други държаеи го ползват.
18
1
 
10
 
! Отговори
Преболедувал преди 3 години
И Д-р Първанова е прекалила с ботокса и закръглила лицето , но нищо никой не казва.А кръвната картина няма да излекува пациента.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единият казва НЕ пийте антибиотици, а противогрипни неща и имуностимуланти. Другия излиьа и казва, абе разбилеете ли се не пийте имуностимуланти, защото имунитета ви може да полудее е да ви убие. Третия казеа, пийте кортикостероид, и задължително антибиотици 12-13 дена и витамин Д. Абе кое последно е вярното!!?!
16
1
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ДО СЕГА НЕ СЪМ ЧУЛ ИЛИ ПРОЧЕЛ НИТО ЕДИН ЛЕКАР ДА КАЖЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВА ОТНАЧАЛОТО ОЩЕ СИРОП ЗА СУХА КАШЛИЦА!!! ИМА ДОСТА И СА ЕФИКАСНИ. ЗАЩО БЕ???? З.А.Щ.О.???...... МИСЛЕТЕ!?
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите дори не назначават кръвна картина! Такова лечение правят!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей луди ни направихте! Толкова 7-8 месецс не можахте да измислире един протокол за лечение. Некадърници! Всеки излиза и плещи глупости няляво и надясно!
13
2
 
5
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 3 години
ВАКСИНИРАНЕ , КАСТРИРАНЕ И КУПИРАНЕ НА УШИТЕ .А ДА НИ Е ЧЕСТИТО !
12
5
 
16
 
! Отговори
Майна преди 3 години
СЕГА 80% от хората го карат леко. СЛЕД ваксинацията ще кажат, че ето, вече 80% от хората го карат леко, ЗАЩОТО са ваксинирани. С М Я Х В ЗАЛАТА!!!!
11
5
 
1
 
! Отговори
Василева преди 3 години
На снимката не е Антония Първанова!
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 2006 г. имаме такъв план за борба с грипни пандемии.кифло, това не е грип ***!
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая кифла по какво точно е специалист, че непрекъснато ни натрапвате мнението и?
8
5
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ДА ГО КАЖЕ НА МАНГЪРКАТА, КОЙТО ТВЪРДИ, ЧЕ ИМУНИТЕТЪТ ОТ КОВИД Е....ДО ЖИВОТ!!!!!!!!!! НЯМА ПО- СМЕШЕН ОТ ТОЗИ ДОЦ.!!! СЯКАШ НЕ Е ЧУВАЛ ЗА ГРИПА, КОЙТО СЪЩО Е РНК ВИРУС!!! ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ...ДА ПЛАЧЕШ ЛИ.... ???
7
2
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
А ЗАЩО СТЕ СЛОЖИЛИ ЧУЖДА СНИМКА????