Социалист: Да поканиш премиера в НС е приключение!

Защо българската ваксина не се обсъжда, пита Анастас Попдимитров
Обновена: 3 дек 2020 22:07 | 3 дек 2020 22:07, Веселина Йорданова
18

Във Великобритания, Германия, Франция непрекъснато се обсъжда какви разходи трябва да се направят, а при нас да поканиш министър-председателя в НС е живо приключение. Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от левицата Анастас Попдимитров.

По думите му няма инат, но Бойко Борисов е отговорен за онова, което се случва.

"Здравният министър използва цялото парламентарно време, за да покаже колко е възмутен, че му намираме недостатъци. Не даде нито един отговор. Той не е човекът, подписал договора за ваксините", посочи събеседникът за Bulgaria ON AIR.

"Искам да попитам защо българската ваксина не се обсъжда, защото стана ясно, че е на самия финал. Вероятно нашият здравен министър не живее в това медийно пространство. Всеки ден слушам репортажи за нея. Много пъти са казвали "да" на нещо, което до обяд е ставало "не", допълни народният представител.

Според него вече станало ясно, че всъщност цялата работа с ваксините няма да е толкова бърза. Има много въпроси, на които трябва да получим отговори.

Попдимитров смята, че хората трябва да знаят повече, а не да бъдат плашени.

"Една ваксина излиза около 40-50 ст., което е поносима цена. Но да не забравяме, че един тест за Ковид струва 17 лева, но ни го правят за 120. Цялата тази история няма сигурност, предстоят още изпитания", допълни той.

"Бюджетът за култура е увеличен с 10%, което е за работни заплати. Делегираните бюджети не ти дават възможност да увеличиш заплата на даден колега в тази сфера и тези 10% ще отидат за други разходи. Няма логика в това, което се случва в Министерството на културата. Творците на свободна практика много трудно ще получат нещо", допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11 Парламентарната група на БСП смята,че като не се регистрира присъствието им на заседанията в БГ Парламент - предстоящите избори ще бъдат спечелени от тях....това е заблуда ! Пречейки на работата на НС те губят избиратели !!!!Трябва да са градивна опозиция, а не това,което афишират! Мисля ,че поведението им ще им донесе неприятна изненада....
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13 пияница мистикТи си доста психически разстроен от истерията около някакъв ковид вирус ! Явно имаш лабилна психика . Това е вследствие от ежедневното дрогиране така мводерно сред софииските сороскиГендари.
11
9
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Аз не знам този иръмчикал за какви ваксини говори, след като лично другарят Фигурант каза, че това е "вирусът на страха" и такова нещо няма. Даже повече неговите червени привърженици към Шипка, горяха маски и какво ли още не. Шизофренията яко тресе БСП. Сега последно разбраха ли се има или няма вирус
10
9
 
8
 
! Отговори
мак преди 3 години
Ако поканите т.ул.упа в НС да се похвали с магистрали, с това, колко пари е раздал, как работи 20 часа за народа, ще си счупи краката от бързане. Но ако става дума за неудобни за него и шай.ката въпроси, ще тръгне на екскурзии, за да се скрие. Или пък ще дойде, но ще разтяга локуми, няма да отговаря конкретно и ще увърта и ще грачи срещу Радев и опозиция.
9
4
 
6
 
! Отговори
По принцип... преди 3 години
По принцип съм съгласен с изказващия се комунист, само накрая на статията малко се възмутих - откъде на къде тези на свободна практика ще получават помощи, заплати...Получаваш заплата когато работиш на трудов договор, имаш работно време и длъжностна х-ка. Няма как да хайманосваш, да пускаш някое друго гражданско договорче и да се редиш за помощи и заплати след това! Рискът на свободната практика не са длъжни да го плащат работещите, а избралия да бъде такъв!
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приключение е жаждата на БСП да вземе властта. Хубаво е,че ГЕРБ и ОП вече не им дават да дишат в парламента,камо ли да привикват премиера за щяло и нещяло! Отдавна трябваше да започнат да процедират по този начин - още преди 10 г...
7
10
 
14
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
този социалист нека да каже защо неговата Корнелия се срамува от селския си произход. по телевизията казала че е от 'родния град мизия'. цял свят знае че е от село крушовица. нали заради този и селски произход и присъщата и дебелащина, агресивност и арогантнност е станала любимка на простолюдието?! бесепето винаги е била партия на простолюдието, на неуспелите, на бедните, на гаменорията, изобщо на изхвърлените извън борда.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия чакали отговори от Коцко Здравето... боже, боже... той няма капацитета да отговори. Него го питайте къде изчезват парите, за там е подготвен да лъже и маже до второто пришествие. Щом като директорче на Александровска сгъна 76 милиона и никой не повдигна въпрос - какво са сега няколко милиарда от поста на миньостър?
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази какви джуки има, не истина, като вулва
4
10
 
8
 
! Отговори
Гейчето е мн нагло преди 3 години
Първо в националния ефир отрече че се връщат пациенти, когато всеки ден имаше по 2-3 репортажа. После си позволи единствен от колегите си в Европа да ОБВИНИ хората, че сами са си виновни че имат ковид. И за капак наглед в парламента всеки път и се цупи като г*з че го питат. Утрепляк скапан.
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бега от там, като гявол от тамян горкиот.
2
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви вдига рейтинга ли!?Заради вас не си заслужава да си губи човека времето!
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ko? Ne!